Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

na-pewno-pewnie.gif

Po obejrzeniu Spider Noir miałem ochotę właśnie na tego typu kryminał i przypomniałem sobie, że całe życie odkładałem na bok Chinatown.
Więc obejrzałem wczoraj.

Mocne rozczarowanie, słaba akcja, słaba historia, naciągane momenty, które w życiu nie mogłyby się wydarzyć, jak np. przeszukanie biura jakiegoś dyrektora pod jego nieobecność a sekretarka wchodzi dopiero jak już coś tam odkrył.

Budowana aura Chinatown żeby na końcu nic z tego nie wynikło. Beznadziejne zakończenie.

Słabo, Roman za słabo się chyba porobił i wyszedł gniot.
Nie polecam.
Mi sie podobał, chyba przez klimat no i Jack w sztosie

Fakt, chociaż to dalej naciagane. No ale ok, taki element gore.
Fakt naciągane, przy tym pałeczki spełniające "seams legit" :beczka: Ja trochę się zawiodłem na tym filmie, ciut za długie fragmenty w których nic ciekawego się nie dzieje i myślę że temat "obsesji" można było wykorzystać bardziej. Ciekawe czy zrobią jakąś kontynuację.

1000064665.jpg
1000064736.jpg
1000064744.jpg
1000064742.jpg
1000064759.jpg
1000064713.jpg
1000064730.jpg
1000064646.jpg
1000064644.jpg
1000064693.jpg
1000064696.jpg

Wizyta w MOMI, museum of the moving image, czyli muzeum filmu. Fotek mam kilkadziesiąt, ale ogólnie niedosyt, choć zabawa przednia.

Brak trochę tej otoczki dookoła filmu, fragmentów czy samej długości zwiedzania - muzeum choć dwupietrowe, to terenu mało, za mało na taki temat.

Na plus:

Tona eksponatow z filmów

Ciekawe możliwości zabawy i poznania paru zawodów, montażysty efektów dźwiękowych, animatora bajek, albo lektora podkładającego tekst pod filmy.

Grubo także wypada zawód - nadzorujący miks kamer podczas zawodów sportowych, typ gadał non stop przez cały mecz i tylko "kamera nr 2, nr 4, nr 8"... "Johnny, znowu pomyłka, kamera ma iść na Johnsona, a nie na puste pole"... Przejebane.

Ogólnie ciekawe muzeum, trochę bardziej dla dorosłych, ale dziecka też się pobawiły.

Back