Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
nie zwróciłem uwagi oglądając,
no no
![]()

Project Hail Mary
Spoko film sci-fi. Trochę za mało nauki a za dużo komedii jak dla mnie. Świetny Ryan Gosling. Jak się komuś podobał Marsjanin to ten też powinien. To adaptacja innej książki tego samego autora. Podobno zwiastuny trochę za dużo zdradzają więc odradzam, ja oglądałem w ciemno.
7/10
No brakowało mi takich rozkmin bardziej naukowych. Marsjanin też nie był w jakimś super poważnym tonie, ale tam było tego zdecydowanie więcej. Projekt może być dla wielu chyba zbyt familijnym filmem pomimo swojego uroku.Słuchałem audiobooka wcześniej i widzialem pierwsze 10 minut filmu.
O ile pamietam rozkminy i obliczenia głownego bohatera w celu okreslenia gdzie sie znajduje i o co tu qrva chodzi trwały w audiobooku ponad pół godziny (odkrył gdzie jest za pomocą przeprowadzenia fizycznych eksperymentów, a nie dzięki widokowi przez okno), w filmie zajeło to kilka minut. Trupy, które odkrywa na pokładzie w filmie wygladają jak świeże, prawie jak śpiąca Królewna Snieżka, w książce trupy na pokładzie są zasuszonymi truchłami.
Odniosłem wrażenie, że książka to twarde klasyczne s-f, opinie o filmie, że jest w tym nieco komedii zniechęcają, a na pewno sprawią, że siegnę obejrzę go później, póki co półka rezerwowa.
Oby nie było gówna jak poprzedni film
Jak chcesz prawdziwy horror katastroficzny to trzeba się wgłębić w to co wyprawiali murzyni, o przepraszam, ucywilizowani od pokoleń afroamerykanie podczas huraganu Kathrina w Nowym OrleanieXD
![]()
Morderczy żywioŠ| Film | 2026
Morderczy żywioÅ (2026) Thrash - Gdy katastrofalny huragan uderza w nadmorskie miasteczko, pozostawieni bez pomocy mieszkaÅcy muszÄ zmierzyÄ siÄ z przybierajÄcymi wodami, peÅnymi wygÅodniaÅych...www.filmweb.pl

prawdziwy morderczy żywioł, nawet nazwa pasujeJak chcesz prawdziwy horror katastroficzny to trzeba się wgłębić w to co wyprawiali murzyni, o przepraszam, ucywilizowani od pokoleń afroamerykanie podczas huraganu Kathrina w Nowym Orleanie![]()

Propsuję, mało tego,Żeby za dużo nie spojlerować. Jakieś tajemnicze gówno, masa czarnuchów na koniach i bez koni, ogólnie nie polecam.
![]()
Nie! | Film | 2022
Nie! (2022) Nope - Mieszkańcy wąwozu w środkowej Kalifornii stają się świadkami tajemniczego i mrożącego krew w żyłach zjawiska.www.filmweb.pl
Zrobili gówno, mają gówno