Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

i bardzo dobrze film od czarnucha dla czarnuchów
Masz na myśli tego Peela?
Biała mamusia na widok murzyna straciła rozum, odpaliła swoje zoofilskie fantazje i wyszedł mały Peele.

Tatuś, klasycznie, zwinął klocki, a mały Peele został wychowany przez białą mamusię, w białej społeczności, dlatego żyje, nie ma tatuaży na twarzy, potrafi czytać i pisać i został milionerem... oczywiście jest i był bardzo uciskany przez rasizm i złych białych ludzi do tego stopnia, że kręci te gówna dla bambusów i kosi na tym rasistowskie miliony dolarów.

Podludź.

Masz na myśli tego Peela?
Biała mamusia na widok murzyna straciła rozum, odpaliła swoje zoofilskie fantazje i wyszedł mały Peele.

Tatuś, klasycznie, zwinął klocki, a mały Peele został wychowany przez białą mamusię, w białej społeczności, dlatego żyje, nie ma tatuaży na twarzy, potrafi czytać i pisać i został milionerem... oczywiście jest i był bardzo uciskany przez rasizm i złych białych ludzi do tego stopnia, że kręci te gówna dla bambusów i kosi na tym rasistowskie miliony dolarów.

Podludź.
ta

Tydzień z filmami

7/10 Solidny oldskulowy film.

Nic specjalnego. 5/10

Klimat lat 90 wylewa się z ekranu. Ekstra punkt właśnie za to. Finalnie 8/10

Calkiem pozytywnie się zaskoczyłem tym filmem. Troszkę wolny, ale dowozi. 7/10

Tydzień z filmami

7/10 Solidny oldskulowy film.

Nic specjalnego. 5/10

Klimat lat 90 wylewa się z ekranu. Ekstra punkt właśnie za to. Finalnie 8/10

Calkiem pozytywnie się zaskoczyłem tym filmem. Troszkę wolny, ale dowozi. 7/10
To ostatnie obejrze, bo historie, pojebana sprawa

Ogolnie to były konkretny zwyrol

Kurwa, jak widzę opis filmu zaczynający się od "a young woman" to już mi treść żołądkowa zaczyna podchodzić do gardła... :matt:
Zmyliła mnie ocena i dlatego chciałem zobaczyć a zazwyczaj coś w stylu komedia-horror omijam z daleka. Ani to straszne ani to śmieszne.

Kurwa, jak widzę opis filmu zaczynający się od "a young woman" to już mi treść żołądkowa zaczyna podchodzić do gardła... :matt:
Jakiś czas temu oglądałem film dokumentalny o tych pierwszych małpoludach. W każdej narracji ten sam topos: potężny zły (biały) alfa, miły zdechlak i samica. Samica lubi zdechlaka, więc ten dostaje wpierdol od alfy, ale samica go ratuje. Innym razem zły (biały) alfa gwałci samicę, żeby ją upokorzyć przed grupą, bo była miła dla zdechlaka. W ostatecznej narracji (już ludzka) kobieta jest przywódcą, ratuje świat i znajduje swojego Murzyna. Just another day in paradise...

:mjsmile:

Francuskie filmy przyrodnicze to chyba jakiś inny wymiar.

Bardzo dobre kino. Obowiązkowy film dla fanów serii. 8.5/10 wydaje mi się idealna ocena. Zalecane obejrzenie wszystkich sezonów przed, ale bez znajomości również może się spodobać ze względu na efekty.

Na plus:
Choreografia walk,
Efekty wizualne,
Oryginalny dubbing,
Muzyka,
Pomimo długości, szybko mija

Na minus:
Lekko długi seans
Częste spowolnienie tempa filmu
1 z 3 części.

Bardzo dobre kino. Obowiązkowy film dla fanów serii. 8.5/10 wydaje mi się idealna ocena. Zalecane obejrzenie wszystkich sezonów przed, ale bez znajomości również może się spodobać ze względu na efekty.

Na plus:
Choreografia walk,
Efekty wizualne,
Oryginalny dubbing,
Muzyka,

Na minus:
Lekko długi seans
Częste spowolnienie tempa filmu
1 z 3 części.
Lepsze od Mugen Train?

Lepsze od Mugen Train?
Lepsze pod względem wizualnym napewno. Pytanie czy lubisz przerywniki z backstory bo było ich sporo. Sporo było krytyki za częste wymiany scen walki i backstory co zaburza trochę szybkość filmu. Uważam jednak, że zrobili to by zrobić pełna adaptacje mangi. Dodatkowo to nie były filery a pełnoprawne wytłumaczenie historii znaczących dla fabuły postaci.

Dla mnie największym plusem za grafika było udzwiekowienie

Lepsze pod względem wizualnym napewno. Pytanie czy lubisz przerywniki z backstory bo było ich sporo. Sporo było krytyki za częste wymiany scen walki i backstory co zaburza trochę szybkość filmu. Uważam jednak, że zrobili to by zrobić pełna adaptacje mangi. Dodatkowo to nie były filery a pełnoprawne wytłumaczenie historii znaczących dla fabuły postaci.

Dla mnie największym plusem za grafika było udzwiekowienie
W mandze też były backstory, chyba nie aż tyle ale też było dużo tłumaczone. Za to pierwszego księżyca to chyba cały rozdział był, ciekawe ile wcisną tego w film.

W mandze też były backstory, chyba nie aż tyle ale też było dużo tłumaczone. Za to pierwszego księżyca to chyba cały rozdział był, ciekawe ile wcisną tego w film.
Zdaje sobie sprawę i osobiście mi to nie przeszkadzało. Informuje jednak, że sporo ludzi traktuje to jako minus bo ich zdaniem wydłużyli film. Moim zdaniem bez backstory niektóre sceny nie miałyby sensu lub byłyby miałkie. Co zaskoczyło to naprawdę sporo osób w kinach. Chyba jeden z bardziej obleganych seansów.

Zdaje sobie sprawę i osobiście mi to nie przeszkadzało. Informuje jednak, że sporo ludzi traktuje to jako minus bo ich zdaniem wydłużyli film. Moim zdaniem bez backstory niektóre sceny nie miałyby sensu lub byłyby miałkie. Co zaskoczyło to naprawdę sporo osób w kinach. Chyba jeden z bardziej obleganych seansów.
Rzeczywiście, ludzi było dużo. Dużo takich, którzy chyba nawet nie wiedzieli o co chodzi i dzieci z którymi starzy przyszli bo bajka leci. Co to tego że nie dla dzieci.

Last edited:
Na plus:

Na minus:
Lekko długi seans

1758742445194.png

Ewidentnie baby chuja się znają
Przecież ten ranking jest zamieniony, tam są same błędy. Przyjrzyj się filmom które kobiety lepiej oceniły - przecież to same męskie filmy, które żadnej baby nie zainteresują... Za kilka dolarów więcej?
U-boot?
Rocky?
Pluton?
Coś?
Siedmiu samurajów?
Blade Runner, kurwa?

To fejk dla nieuważnych czytelników :fjedzia:

1000042330.jpg

Cholera, może i ja bym się w ten weekend wybrał na tego DemonSlayera, zwłaszcza że nic innego raczej mnie nie kręci ehhh...

Man, maybe i'm lewak? To wszystko przez tendencyjne pytania :3  #latarnikwyborczy #wybory #polityka #heheszki - zuchtomek - Hejto.pl

sam nie wiem, zawsze uważałem, że od mangi do hentai i bycia jakimś queer to ledwie krok, nie chce na stare lata se życia spierdolić

Cholera, może i ja bym się w ten weekend wybrał na tego DemonSlayera, zwłaszcza że nic innego raczej mnie nie kręci ehhh...

Man, maybe i'm lewak? To wszystko przez tendencyjne pytania :3  #latarnikwyborczy #wybory #polityka #heheszki - zuchtomek - Hejto.pl'm lewak? To wszystko przez tendencyjne pytania :3  #latarnikwyborczy #wybory #polityka #heheszki - zuchtomek - Hejto.pl

sam nie wiem, zawsze uważałem, że od mangi do hentai i bycia jakimś queer to ledwie krok, nie chce na stare lata se życia spierdolić
Nie bój dupy. 30 lat minęło i nadal nie lubię parówek.

Przecież ten ranking jest zamieniony, tam są same błędy. Przyjrzyj się filmom które kobiety lepiej oceniły - przecież to same męskie filmy, które żadnej baby nie zainteresują... Za kilka dolarów więcej?
U-boot?
Rocky?
Pluton?
Coś?
Siedmiu samurajów?
Blade Runner, kurwa?

To fejk dla nieuważnych czytelników :fjedzia:

View attachment 130226
Chyba przerosło Cię zrozumienie o co w tym zestawieniu chodzi. Weź może w chatgpt wrzuć to Ci wytłumaczy.

Back