Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Oglądam właśnie Jurassic World Rebirth,
rozumiem, że od jakichś 10 lat to zawsze głupi biały leniwy facet jest zawsze winny wszystkiego. ehh

Bardzo dobry horror. Polecam od początku do końca, poczucie grozy i dobre plot twisty. Do tego trochę gore i paranormalny klimat.

polecam, jak chcecie dostać raka mózgu, dałbym ocenę zero

po 2 min musiałem przerwać seans

Obejrzałem "Śmierć Jednorożce" z Jenną Ortegą i bawiłem się nieźle, dobry odmóżdżacz. Jak pojawi się temat czy oglądać z dziećmi lub kobietą - jest kilka, może kilkanaście scen gore :chuck:Ocena 6/może 7, jak chcemy odmóżdżacz:blebleble:
bardzo dobre potwierdzam, jak się wrzuci na luz to przednia rozrywka
:redford:

Ale pojebany film, nie wiem jak to moze mieć nawet 6 na filmweb.

oho kolejny szit

genialna małpica nastoletnia i podli tępi biali ludzie, do tego akcent małpiatek jak z murzyńskiego getta :), pani naukowiec a z gęby tylko yall full of shiiit i tak dalej
:beczka:

Breathe.2024

1/10

te bambuski nawet mądrej miny nie potrafią zrobić, to się tak nie klei, że aż oczy pieką

Jak ta dwójka mogła w tym gównie zagrać to ja nie mam pojęcia, nie mają już co żreć?
1756672451435.png

Last edited:

Film już śmiga w necie więc jak ktoś chce to można oglądać. Podchodziłem do tego filmu ze sporą rezerwą. Finalnie dowiózł. Nie jest to komedia na miarę wcześniejszych części, ale kilka razy srogo parskłem. Mogli ten film jeszcze bardziej dopieścić.
Pamela całkiem dobrze odegrała swoją rolę. W sumie jestem zaskoczony. Priscilla Presley wygląda koszmarnie.

Lekko naciągane 7/10

Nobody 2 jest tak samo dobry jak jedynka, może nawet lepszy. Takie samo specyficzne poczucie humoru, taka sama zabawna sieka, trupów więcej. Ciekawe, czy któraś ze scen okaże się tak samo legendarna, jak ta "autobusowa" z poprzedniej części. Nie ma za bardzo co pisać więc mocne 8/10.

nobody 2.jpg

Nobody 2 jest tak samo dobry jak jedynka, może nawet lepszy. Takie samo specyficzne poczucie humoru, taka sama zabawna sieka, trupów więcej. Ciekawe, czy któraś ze scen okaże się tak samo legendarna, jak ta "autobusowa" z poprzedniej części. Nie ma za bardzo co pisać więc mocne 8/10.

View attachment 129273
nobody mi się kojarzy z takim mokrym snem faceta po 50
kobiety mają swojego greja, a panowie nobody
chłop się czuje znieważony i nagle SIĘ KURWA ODPALA I WSZYSCY NIE ŻYJO

nobody mi się kojarzy z takim mokrym snem faceta po 50
kobiety mają swojego greja, a panowie nobody
chłop się czuje znieważony i nagle SIĘ KURWA ODPALA I WSZYSCY NIE ŻYJO
Hmmm. Ciekawe porównanie.

Żeby to równoważnie potraktować to film musiałby się sprzedać /dokładnie tak samo w męskiej demografii jak te "szare" bdsmy z bedbojem w kobiecej?

Skojarzył mi się film Upadek (nie do końca "odpalenie sie po znieważeniu", ale w miarę blisko) ale przecież to nie był masowy hit. No chyba że zsumujemy wszystko z motywem zemsty/samoobrony/wymierzania kary/fqrfienia (strzelam kałaszem, być może niecelnie, bo nie oglądałem Nobody)?

No i żeby nie było, ja się czuję recenzją @Paul Teutul Sr. zachęcony, mimo że nie oglądałem jedynki :)

Nobody? Dajcie spokój. Jeśli dobrze pamiętam to w pierwszej części początek był genialny. Tam chyba była taka sekwencja praca/dom, takie zapętlenie i po tym spodziewałem się fajnego filmu. Później jakaś scena w autobusie chyba była lub w metrze gdzie gościa tłukli, ale on zachowywał się jakby go głaskali. Czy on tam nie dostał w pewnym momencie nożem a i tak wszystkich rozjebał?
Jak chcę oglądać fantasy to włączam lord of the rings.
zaraz zobacze jaka ocene wystawilem na imdb
no. dobrze pamietalem. dalem 2/10 pewnie za tą pierwszą scenę

Back