Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Tak jak pisałem kiedyś, ja za to nie płacę i do kina mam 10 minut więc chodzę z przyzwyczajenia więc jestem mniej obiektywny. W każdym razie na strumyku czy VOD jeżeli ktoś lubi Marvela to zdecydowanie warto bo jest to poziom który powinien być od zawsze w MCU. Ale czy robiłbym specjalnie jakąś daleką wyprawę do kina + płacił pełną cenę biletów specjalnie dla tego filmu? Chyba nie.
Wuj jest odźwiernym w kinie?
:robertmakeup:

Tak jak pisałem kiedyś, ja za to nie płacę i do kina mam 10 minut więc chodzę z przyzwyczajenia więc jestem mniej obiektywny. W każdym razie na strumyku czy VOD jeżeli ktoś lubi Marvela to zdecydowanie warto bo jest to poziom który powinien być od zawsze w MCU. Ale czy robiłbym specjalnie jakąś daleką wyprawę do kina + płacił pełną cenę biletów specjalnie dla tego filmu? Chyba nie.
czerstwe żarty plus najebany ruski strażnik, faktycznie poziom xD
Jedyne co ratuje to filmidło to postać Sentry i to tyle.

czerstwe żarty plus najebany ruski strażnik, faktycznie poziom xD
Jedyne co ratuje to filmidło to postać Sentry i to tyle.
A czy ktoś gdzieś powiedział że poziom MCU powinien być jakiś szczególnie wysoki ; ) ? Problem był w tym że od jakiegoś czasu był dramatycznie niski a tutaj mamy coś co ma już jakieś ręce i nogi, scenariusz daje rade, postacie są jakieś (nie licząc ghost bo ona tutaj nie wiem po co jest), mamy niejednoznacznego antagonistę, całkiem niezłe sceny walki (a to też nie był standard wcześniej). Co do żartów to rzecz mocno subiektywna. Mi się parę razy kącik ust podniósł i wolę to niż męczenie żartami co 3 minuty jak w Deadpoolu (chociaż same filmy bardzo lubię). Więc tak jak pisałem, do kina bym na to ludzi nie zaciągał ale ogólnie jak ktoś lubi marvela to warto obejrzeć

Mission Impossible wielkie rozczarowanie. Tak jak poprzednia część bardzo mi się podobała i nawet ją sobie odświeżyłem w tygodniu tak do tej części nigdy na pewno nie wrócę. Wjebali tego woke gówna na siłę, że aż niesmacznie przy tej sadze. Czarna pani prezydent, kapitanem jakiegoś turbo wielkiego lotniskowca jest kobieta, piloci samolotu którzy przerzucają na morze Beringa głównego bohatera to dwie kobiety a na łodzi podwodnej najlepszym nurkiem jest też kobieta. W dodatku film jest nudny i za długi. Ethan, weź ty już spierdalaj do domu. Nie polecam. Miłej niedzieli, szczęść Boże i ratuj się kto może. :tiphatb:

Gladiator 2. Rozumiem, że pierwsza część nie miała wiele wspólnego z historią ale przynajmniej była dobrym filmem. Dwójka jest niczym film z bezpośredniej dystrybucji na VHS. Niesamowite, że ktoś czytając scenariusz to klepnął i uznał za dobry pomysł.
200w.gif

drawing-a-sword-macrinus.gif

denzel-gladiator.gif

Gladiator 2. Rozumiem, że pierwsza część nie miała wiele wspólnego z historią ale przynajmniej była dobrym filmem. Dwójka jest niczym film z bezpośredniej dystrybucji na VHS. Niesamowite, że ktoś czytając scenariusz to klepnął i uznał za dobry pomysł.
Do "pełni szczęścia" brakowało tylko aby Maximus został wskrzeszony :pjelen:

Mission Impossible wielkie rozczarowanie. Tak jak poprzednia część bardzo mi się podobała i nawet ją sobie odświeżyłem w tygodniu tak do tej części nigdy na pewno nie wrócę. Wjebali tego woke gówna na siłę, że aż niesmacznie przy tej sadze. Czarna pani prezydent, kapitanem jakiegoś turbo wielkiego lotniskowca jest kobieta, piloci samolotu którzy przerzucają na morze Beringa głównego bohatera to dwie kobiety a na łodzi podwodnej najlepszym nurkiem jest też kobieta. W dodatku film jest nudny i za długi. Ethan, weź ty już spierdalaj do domu. Nie polecam. Miłej niedzieli, szczęść Boże i ratuj się kto może. :tiphatb:
O kurwa, a chciałem iść na to do kina...

Chyba nie widziałem tutaj żadnej informacji na ten temat.
Alex Garland wyreżyseruje dla studia A24 ekranizację Elden Ringa.

Jeszcze słabsze od Ministerstwa? Ritchie coś ma słabą passę ostatnio. Od Dżentelmenów z 2019 roku według mnie nie zrobił dobrego filmu.
Lubię Ritchiego i zgadzam się w 100%. Po Dżentelmanach nie wydał nic w co warto było zainwestować te 1,5-2h własnego czasu.

Ten remake się różni czymś od wersji pierwotnej?
Film był wyświetlany w Horyzontach we Wro, z okazji eventu kino japońskie.

Nie wiem, bo się okazuję, że jeszcze nie wyszedł :werdum:
Jak napisałeś posta, to myślałem, że właśnie nowy wleciał do kin, ale sprawdziłem i premiera w przyszłym roku ma być.

Człowieku, Jeżyce to nie lody waniliowe tylko poważne rejony, co Ty mi tu z jakimiś chińskimi bajeczkami wyjeżdżasz? Ocipiałeś? :korwinstupid:
Jezyce to właśnie lody waniliowe... W dodatku ciepłe, wyłącznie dla mężczyzn z cipą :gabi_much_love:

Back