Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Fachowiec

Jeden z lepszych, jeśli chodzi o ostatnie lata film z Jason'em

W jednym i drugim za kamerą wybitny reżyser. Lumet/Friedkin. IMHO oba znakomite. I oba bardzo wysoko oceniane.
Jakieś hamulce mam wobec tego nowszego. Oryginał jest zbyt wielkim arcydziełem by nie dało się wyczuć jego echa w tym nowszym. Może to zupełnie bezsensowne, ale jednak nie ciągnie mnie do tej drugiej wersji

Jakieś hamulce mam wobec tego nowszego. Oryginał jest zbyt wielkim arcydziełem by nie dało się wyczuć jego echa w tym nowszym. Może to zupełnie bezsensowne, ale jednak nie ciągnie mnie do tej drugiej wersji
Ja w sumie rozumiem takie podejście, bo mam tak z wieloma filmami, które doczekują się niepotrzebnych remake'ów. Takich, które i tak nie mają nie tyle szans przebić oryginał, co się do niego zbliżyć.

Ktoś poleci jakiś dobry kryminał? 2024-2025, obejrzałby coś ciekawego

jak można takie badziewie nazywać czymś wybitnym? Toż to fantasy-pierdolety rozrywkowe. Takie 7/10, bo w miarę dobrze nakręcone, ale do arcydzieła to tam kilometry brakują. To już prędzej bym tam Rambo i predatora wrzucił
GIERTYCH JEST SUPER! SUPER PARTIA, KURWO!

jak można takie badziewie nazywać czymś wybitnym? Toż to fantasy-pierdolety rozrywkowe. Takie 7/10, bo w miarę dobrze nakręcone, ale do arcydzieła to tam kilometry brakują. To już prędzej bym tam Rambo i predatora wrzucił
comment_j2TkH5TPoS1u3nWcrqFOXuJM7B0MqMCC.jpg

a tak na poważnie to jest filmem wybitnym w swojej klasie, jak komuś fantasy nie podchodzi to może się nie podobać, chociaż dalej wyróżniać się będzie zdjęciami, muzyką, kostiumami i świetnymi na tamte czasy efektami. Zresztą za to właśnie dostał nagrody

Back