Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Poleci ktoś z czystym sumieniem Brutalist? Bo mam pewne obawy że film będzie się dłużył tak jak Irlandczyk i za chuja nie obejrzę go do końca?

Poleci ktoś z czystym sumieniem Brutalist? Bo mam pewne obawy że film będzie się dłużył tak jak Irlandczyk i za chuja nie obejrzę go do końca?
Jest przerwa w połowie, możesz obejrzeć pierwsza a później druga w dogodnym terminie.
Ja mam mieszane uczucia, spodziewałem się więcej. Muza, zdjęcia super, gra aktorska...ale scenariusz mnie nie powalił.

@Roshi obejrzałem Anore i Oscar dla aktorki to kurwa nieśmieszny żart, ale po Pięknych istotach trzeba mieć świadomość że będzie go zgarniać aktorka która przekroczy kolejne granice. Co do filmu to pierwsza "imprezowa" cześć chujowa ale druga "gangsterska" daje radę i uśmiałem się ładnych kilka razy. Podsumowując: gdyby skrócili pierwsza część i wyeksponowali drugą to byłby dobry film, zakończenie niestety psuje odbiór drugiej połowy, ale to tylko ostatnie 2-3 minuty filmu. IMHO warto obejrzeć.

Konklawe świetny film tylko szkoda, że od połowy filmu dało się już na 100% przewidzieć kto wygra i
z jednego zdroworozsądkowego kardynała zrobili potwora, a facet miał rację o islamie i przyszłej wojnie religijnej, świetnie skomentował relatywizm kulturowy, oczywiście potem pojawia się święty enrico i relatywizuje (który okazuje się babą, ja pierdolę...), ehhh
w sumie świetnie odwzorowuje zachodnią naiwność i mentalność, tylko nikt nie pomyśli, gdzie to nas zaprowadzi.

Last edited:
Electric state do obejrzenia o ile nikt nie nastawia się na wielkie i oświecające dzieło, bo to raczej odmóżdżający seans. Niezłe efekty specjalne, parę razy śmiesznie no i fatalne fryzury głównych bohaterów :pociesznymirek:

Łociec stu 2022

Film polesono mi saras po wypadku na skuteże. Polesam nieszytać o fabule tylko zobaszyś.

Naplus
-dobry uolberk
-dobry syngiba
-nafachtach jagto mawiajo autentysznych
-mosne teksty w relacji osiec-syn
-mimo dość spokojnej naracji nienuzi
-jezd troche boksu

Naminus
-fabularnie potkręsony ale nie wiem szyto taki minus.
-mauo uadnych państwobrazów

8/10 mosze wincyj

Z tyłu plecy, z przodu plecy, Disney stworzył ją dla hecy
Screenshot_2025-03-22-18-00-48-23_c0dc27f5c07cb0fb3541d6073dfd6932.jpg

Był ktoś na tej śnieżce w kinie? Oceny wybitne na filmwebie
Ja byłem z młodą i jej sie bardzo podobało, a ja właściwie przespałem pół filmu. Więc podejrzewam, że dla dzieciaków spoko. Mnie zawsze zastanawia jak to się stało, że jest 2025 rok, a CGI w filmach (nie mówię już nawet typowo o śnieżce chociaż jest tam słabo) wygląda gorzej niż 10 lat temu...
:beczka:

Back