Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Dobra chłopy. Lista filmów w podobnym klimacie:

El Cuerpo, La cara oculta, Secuestro, El secreto de sus ojos, La Doppia ora, In fondo al bosco, Death and the Maiden, Remedium, Al Final de tunel, Le Serpent, Il Fondo al Bosco, Un Homme Ideal, El Desconocido, Remember, Inhale, Koneser, Skóra w której żyję, Intacto, The Lost, Regression, The Debt, Loft, No way out, Dom snów, An Inspector Calls, Czarny motyl, Butterfly on a wheel i jeszcze seria Norgaarda tj. Kobieta w klatce, Zabójcy bażantów i Wybawienie. Kilka jest na CDA, a reszta lata na torrentach, ale rzucam wyzwanie dla @lugasek i @Cactus jesli ktoś pragnie uraczyć się dobrym kinem :D

Contratiempo jest online w paru miejscach, ale z napisami które sa opoznione co do akcji o kilkanaście sek. Ale jakoś udało mi się przebrnąć. Dziękuję za cynk.

Last edited:

El Cuerpo, La cara oculta, Secuestro, El secreto de sus ojos, La Doppia ora, In fondo al bosco, Death and the Maiden, Remedium, Al Final de tunel, Le Serpent, Il Fondo al Bosco, Un Homme Ideal, El Desconocido, Remember, Inhale, Koneser, Skóra w której żyję, Intacto, The Lost, Regression, The Debt, Loft, No way out, Dom snów, An Inspector Calls, Czarny motyl, Butterfly on a wheel i jeszcze seria Norgaarda tj. Kobieta w klatce, Zabójcy bażantów i Wybawienie. Kilka jest na CDA, a reszta lata na torrentach, ale rzucam wyzwanie dla @lugasek i @Cactus jesli ktoś pragnie uraczyć się dobrym kinem :D
:pray:

Cicha Noc - piekielnie dobry film. Cos jakby kino Smarzowskiego tylko prawdziwe, nie karykaturalne i o polskosci lecz o Polaku.

:kis:
Lista @Comber a robi wrażenie, zobaczymy je wszystkie :shy:
:whodefuk:

El cuerpo

63641.gif

Obejrzałem To. Mam mieszane uczucia, bo film technicznie bardzo dobry, gra aktorska też, motyw wioski i zaginięć oraz klimat 80s niczym w Stranger Things do mnie przemawiał, ale brakowało mi wyrazistej ścieżki dźwiękowej, na co zawsze zwracam uwagę, a przede wszystkim emocji, które powinien wywoływać horror, czyli poczucia nieprzyjemnej niepewności i strachu. Zwyczajnie sceny, które miały w założeniu powodować, że włosy się jeżą na głowie, wywoływały raczej grymas uśmiechu. Dobry film, ale nie jest to horror, może dlatego, że motyw klauna i zombie zawsze traktowałem w ramach żartu.

Back