Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Zapoznałem się z tym artykułem. Jest w nim mowa o sytuacji własnie sprzedaży kont współdzielonych. Ja natomiast pisałem o sytuacji, że na Allegro sprzedawca wyraźnie zaznacza, że są to konta niewspółdzielone i ma prawie 100% pozytywów. Tak więc przypuszczam, że nie kłamie.

Natomiast w komentarzach do tego artykułu znalazłem wpisy osób mówiące o takim rozwiązaniu. #JanuszBiznesu tworzy darmowe konto Netflix korzystając z 30-dniowego okresu próbnego, wpisując jakieś dane karty kredytowej/debetowej. Uzyskuje dostęp i sprzedaje login+hasło.

Innego sensownego wytłumaczenia nie widzę...

Natomiast w komentarzach do tego artykułu znalazłem wpisy osób mówiące o takim rozwiązaniu. #JanuszBiznesu tworzy darmowe konto Netflix korzystając z 30-dniowego okresu próbnego, wpisując jakieś dane karty kredytowej/debetowej.
O ile wiem trzeba podać prawdziwe dane z jakimiś środkami na koncie , które są pobierane ,a na koniec okresu próbnego zwracane.

O ile wiem trzeba podać prawdziwe dane z jakimiś środkami na koncie , które są pobierane ,a na koniec okresu próbnego zwracane.

Cholera wie. Ja przykładowo skusiłem się jakiś czas temu na 3-miesięczną promocję w Spotify Premium. I podałem dane własnej debetówki i została ściągnięta niecała złotówka.

Może w Netflix jest tak samo ? A może da radę na 1 kartę zrobić xxx kont ? Kto to wie...

Wołyń do pobrania ktoś ma? Na vod.tvp zapłaciłem 5 zł ale dzwięk chujowy mam.

http://fileshark.pl/pobierz/16479604/6f719/wolyn-2016-pl-720p-webrip-xvid-ac3-k12-avi

General..........: Wolyn.2016.PL.720p.WEBRiP.XViD.AC3-K12
Format..........: AVI at 3.697 Kb/s
Length..........: 3,69 GB for 2h 22 min. 45s 560ms
Video #0..........: MPEG-4 Visual at 3.495 Kb/s
Aspect..........: 1280 x 536 (2.388) at 25.000 fps
Audio #0..........: AC-3 at 192 Kb/s
Infos..........: 2 kanały, 48,0 KHz

Powinno być git. Ja problemów z dźwiękiem nie miałem

http://fileshark.pl/pobierz/16479604/6f719/wolyn-2016-pl-720p-webrip-xvid-ac3-k12-avi

General..........: Wolyn.2016.PL.720p.WEBRiP.XViD.AC3-K12
Format..........: AVI at 3.697 Kb/s
Length..........: 3,69 GB for 2h 22 min. 45s 560ms
Video #0..........: MPEG-4 Visual at 3.495 Kb/s
Aspect..........: 1280 x 536 (2.388) at 25.000 fps
Audio #0..........: AC-3 at 192 Kb/s
Infos..........: 2 kanały, 48,0 KHz

Powinno być git. Ja problemów z dźwiękiem nie miałem
Myslisz, ze co oznacza webrip w nazwie?:crazy:

Myslisz, ze co oznacza webrip w nazwie?:crazy:

Kumam ale generalnie kiedyś już był poruszany temat z problemami z dźwiękiem w czasie odtwarzania filmów na VOD (zacinał się, był zniekształcony i takie tam) dlatego podesłałem mu link do wersji, którą sam oglądałem najpierw na laptopie a później przeniosłem się na TV i na zestawie kina domowego również nic nie szwankowało :)

Może mi ktoś obeznany w temacie wytłumaczyć, jakim kurwa cudem dostęp do Netflix ' a na 30 dni lata po allegro w cenie 11-13 zł ?

Nie czaję jak to możliwe...

netflix.png

https://bezprawnik.pl/darmowe-konto-netflix-allegro/ ---> Sekcja komentarzy

@davidbebe za pierwszym razem już przekroczyło limit pobrań, a teraz piszę że link usunięty.
jaka waga/jakość mordo?
Może być nawet 360, bo oglądałem praktycznie bez dźwieku na vod.tvp.pl. Ukraińskie dialogi były wyświetlane napisami, niestety dialogów po polsku ni chuja nie szło zrozumieć. Z Cda też już usuneli.

@davidbebe za pierwszym razem już przekroczyło limit pobrań, a teraz piszę że link usunięty.

Może być nawet 360, bo oglądałem praktycznie bez dźwieku na vod.tvp.pl. Ukraińskie dialogi były wyświetlane napisami, niestety dialogów po polsku ni chuja nie szło zrozumieć. Z Cda też już usuneli.
http://ujeb.se/6GPB8

Manchester by the Sea bardzo solidny film. wkurwiająca tylko muzyka. Nie wiem co to za moda na wycie. jak w the girl with all the gifts, tam tez irytujący motyw muzyczny.

Odświeżyłem sobie Draculę Coppoli i Wywiad z Wampirem. Piękne filmy. A także trylogie Blade'a, dalej kopie dupy, choć trochę śmieszniej :crazy:

Przełęcz Ocalonych- 9/10. Rewelacyjny film, świetne opowiedzenie historii Desmonda. Dużą przyjemność sprawia oglądanie scen wojennych - sceneria, zdjęcia i gra aktorska to po prostu maestria. Myślę, że Oscar za montaż jest w zasięgu twórców.

Dzięki za pomoc panowie. Jak ktoś jeszcze nie oglądał Wołynia to na youtube ludzie wrzucają w znośnej jakości. Wystarczy tylko wpisać wolyn i oznaczyć filmy które dodane zostały przez ostatni tydzień.
Co do filmu to dobry, ale spodziewałem się czegoś więcej. Moim zdaniem za dużo wątków pobocznych, a za mało scen konkretnie o tym tragicznym wydarzeniu. Mam nadzieję, że za kilka lat ktoś z polskich reżyserów pochyli się nad tym tematem i zrobi film trochę inaczej.
Mi zabrakło tu kwestii polskiego rządu. Polski rząd wiedział co tam się dzieje i nic z tym nie zrobił. W jednej z opini historycznych wyczytałem, że już wtedy AK zbierała po mału szyki do Powstania Warszawskiego i była taka zmowa milczenia co do tego co się dzieję na Kresach. Twierdzono, że nic nie poradzą na to co tam się dzieje bo potrzebują żołnierzy tu i teraz, więc nie wyślą tam armi.
Do tego samoobrony chłopskie. Można było dodać jedną scenę w której napad Ukraińców zostaje odparty.
Do tego sceny główne rzezi. Ja bym tam dał tego więcej. Do tego Polak sprzedający swoją córkę staremu wdowcowi, też mało optymistyczne. Ogólnie jak na pierwszy taki film o tej tematyce jest naprawdę solidny, ale czytałem trochę o tej tematyce i myślę, że jest jeszcze miejsce na jeszcze 2-3 polskie filmy o tej tematyce, jeszcze można to inaczej pokazać.

Dzięki za pomoc panowie. Jak ktoś jeszcze nie oglądał Wołynia to na youtube ludzie wrzucają w znośnej jakości. Wystarczy tylko wpisać wolyn i oznaczyć filmy które dodane zostały przez ostatni tydzień.
Co do filmu to dobry, ale spodziewałem się czegoś więcej. Moim zdaniem za dużo wątków pobocznych, a za mało scen konkretnie o tym tragicznym wydarzeniu. Mam nadzieję, że za kilka lat ktoś z polskich reżyserów pochyli się nad tym tematem i zrobi film trochę inaczej.
Mi zabrakło tu kwestii polskiego rządu. Polski rząd wiedział co tam się dzieje i nic z tym nie zrobił. W jednej z opini historycznych wyczytałem, że już wtedy AK zbierała po mału szyki do Powstania Warszawskiego i była taka zmowa milczenia co do tego co się dzieję na Kresach. Twierdzono, że nic nie poradzą na to co tam się dzieje bo potrzebują żołnierzy tu i teraz, więc nie wyślą tam armi.
Do tego samoobrony chłopskie. Można było dodać jedną scenę w której napad Ukraińców zostaje odparty.
Do tego sceny główne rzezi. Ja bym tam dał tego więcej. Do tego Polak sprzedający swoją córkę staremu wdowcowi, też mało optymistyczne. Ogólnie jak na pierwszy taki film o tej tematyce jest naprawdę solidny, ale czytałem trochę o tej tematyce i myślę, że jest jeszcze miejsce na jeszcze 2-3 polskie filmy o tej tematyce, jeszcze można to inaczej pokazać.

To miał być film fabularny,tylko osadzony w tamtych realiach.Wyszło świetnie.
Niech nikt inny się za to nie bierze bo spartolą robotę jak z Powstaniem Warszawskim.

Zawsze jest ,,Ogniomistrz Kaleń'' :)

@KML w kinie na duzym ekranie robi wrazenie, ale jak sie oglada na youtube w 240p to juz nie ma tych emocji

co do AK masz racje, ale watkow i tak bylo juz duzo, a film musi byc przystepny dla przecietnego widza

Do Stramowskiego i Oświecińskiego, którzy zrezygnowali z gry w następnej części Pitbulla dołączył Grabowski. Ktoś jeszcze się cieszy z tego, że Vega odszedł od projektu? U Stępnia niedługo z chętnych do gry zostanie tylko Doda, która ponoć była kością niezgody pomiędzy Vegą, a Stępniem.

EDIT: Ostaszewska również zadeklarowała że nie zagra, chociaż to najmniejsza strata.

Back