Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

poszukuję jakiś mocny kryminał/thriller, rocznik 2010+ :p, coś co rozsadzi mi czachę na koniec dnia :lol: polecicie coś?

Retro maratonu ciąg dalszy - Gliniarz z Beverly Hills. Przykład tego, że dobrze zrobiony technicznie film starzeje sie znacznie lepiej niż filmy zrobione niechlujnie. Nic w tym filmie nie zaskakuje, a postać wygadanego policyjnego cwaniaczka była powielana miliard razy. Mimo wszystko gęba sama sie cieszy jak leci Axel Foley theme.

Retro maratonu ciąg dalszy - Gliniarz z Beverly Hills. Przykład tego, że dobrze zrobiony technicznie film starzeje sie znacznie lepiej niż filmy zrobione niechlujnie. Nic w tym filmie nie zaskakuje, a postać wygadanego policyjnego cwaniaczka była powielana miliard razy. Mimo wszystko gęba sama sie cieszy jak leci Axel Foley theme.

Eddie Murphy miał w swoim prime fajne życie
GPv8v8i.jpg

Oglądałem wczoraj Kickboxer 2016 Vengeance ... czy mogę nie opiniować? Starałem się ze wszystkich sił, miałem mega nastawienie i uwierzcie mi próbowałem ... obejrzałem do końca i duma z tego powodu to w zasadzie najlepsze przeżycie związane z tym filmem.

Oglądałem wczoraj Kickboxer 2016 Vengeance ... czy mogę nie opiniować? Starałem się ze wszystkich sił, miałem mega nastawienie i uwierzcie mi próbowałem ... obejrzałem do końca i duma z tego powodu to w zasadzie najlepsze przeżycie związane z tym filmem.
GSP z browarem wypadl najlepiej :|

GSP z browarem wypadl najlepiej :|
Dokładnie :) Rozumiem gdyby dali Lebena albo A. Emelianenke ... ale w taką skrajność popadać i wcielić GSP w rolę alkoholika/fightera. Zacząłem oglądać Never Back Down: No Surrender. Dotarłem do połowy i zapowiada się i ogląda o wiele lepiej niż wyżej wspomniane arcydzieło hollywodzkiej kinematografii

Jesli macie obejrzeć jakiś polski film w tym roku w kinie, to idźcie obejrzeć "Ostatnią rodzinę". Nagrodę festiwalu w Gdynii ma w kieszeni i prawdopodobny kandydat do Oscara. @Jakub Bijan nawet sie nie denerwowałem, kiedy dowiedziałem sie, że państwo się dorzuciło do tego filmu.

• Like
Reactions: JB_

Ja bardzo lubię takie kino - mroczne, nieprzyjemne, bez odrobiny żartu. Ale trochę się zawiodłem tym filmem. Tzn był niezły, ale postaci złoczyńców przerysowane jak z komiksów i z biegiem fabuły film traci na wiarygodności i nie potrafił utrzymać mnie w napięciu do końca, jak np. Prisoners (dla mnie najlepszy thriller ostatnich lat).

Mechanic: Resurrection, oglądał ktoś? Podobno gówno straszliwe. Jakby ktoś umiał to porównać do któregoś z innych filmów ze Stathamem (pod względem poziomu) to bym wiedział na czym stoję i czy warto marnować czas.

PS. Nie szukam żadnego arcydzieła, ale nawet ja mam swoje granice i przy kompletnych kaszankach odpadam :)

Nawet nie taki zły jak się spodziewałem , akcja jednym tchem przez cały film . Trzeba przymknąć oko na kilka niedociągnięć i innych spraw to całkiem przyjemnie zleci.

Czerwonego kapitana ktos ogladal ? Mialem dzisiaj ruszyc do kina ale kobita marudzila i nie poszlismy

Mechanic: Resurrection, oglądał ktoś? Podobno gówno straszliwe. Jakby ktoś umiał to porównać do któregoś z innych filmów ze Stathamem (pod względem poziomu) to bym wiedział na czym stoję i czy warto marnować czas.

PS. Nie szukam żadnego arcydzieła, ale nawet ja mam swoje granice i przy kompletnych kaszankach odpadam :)

Własnie dzisiaj byłem w kinie na tym filmie. I prawdę pisząc - nie wiem co o nim sądzić. Jakiś taki dziwny. Niby film akcji, trzyma w napięciu itp, ale jakoś komediowo to wyszło. No i momentami naprawdę przesadzone to było wszystko. :DC:

Mózg totalnie rozjebany jak się zabierał do eliminacji celu nr 2 w tym basenie zawieszonym na 46. piętrze wieżowca w Sydney. :DC:

Czy poleciłbym? Można iśc obejrzeć, ale nie nastawiać się na nie wiadomo co.

Batman vs Superman całkiem fajny film, Doomsday trochę zjebany, Lex Luthor bardziej jak Edward Nigma (Riddler), Affleck dobrze wypadł mimo obaw wielu ludzi, wizualnie też bardzo solidnie, ogólnie mocne 7/10.

Captain America: Civil War to dokładnie to czego się spodziewałem, Marvel trzyma ostatnio bardzo przyzwoity poziom. Jednak jestem po stronie Iron Mana :tongue: Ocena jak wyżej 7/10.

Nowa Księga Dżungli jak ktoś ma dzieci to warto obejrzeć, ładne dla oka animacje i fajna, znana chyba wszystkim przygoda choć trochę zmieniona w porównaniu do książek i bajek z mojego dzieciństwa :wink:

Własnie dzisiaj byłem w kinie na tym filmie. I prawdę pisząc - nie wiem co o nim sądzić. Jakiś taki dziwny. Niby film akcji, trzyma w napięciu itp, ale jakoś komediowo to wyszło. No i momentami naprawdę przesadzone to było wszystko. :DC:

Mózg totalnie rozjebany jak się zabierał do eliminacji celu nr 2 w tym basenie zawieszonym na 46. piętrze wieżowca w Sydney. :DC:

Czy poleciłbym? Można iśc obejrzeć, ale nie nastawiać się na nie wiadomo co.

Czyli zrezygnuję z pójścia na ten film chyba. Dużo mocniej "przesadzony" niż Mechanik: Prawo Zemsty? Bo to był chyba jeden z bardziej realistycznych filmów ze Stathamem i jeden z najlepszych.

Jason Bourne...śmiało polecam!
Trzyma poziom poprzednich serii, Matt w formie i Alicia Vikander:)

Oglądał ktoś już Kamienne Pięści/Hands of Stone? Wiem, że do u nas ten film będzie dopiero jutro, ale w połowie maja wyszedł w USA, więc może już gdzieś latał po serwerach, torrentach itd. i ktoś to już oglądał?
Bo zastanawiam się czy nie pojechać jutro na ten film do kina.

Jason Bourne...śmiało polecam!
Trzyma poziom poprzednich serii, Matt w formie i Alicia Vikander:)

Aaaa, o tym filmie chyba tu nie pisałem. Byłem na nim również jakiś czas temu.

Vikander - oj, spodobała mi się bardzo. Lubię ten typ urody :heart:

Film przedni, akcja cały czas. Nie ma na co narzekać.

Back