Masu
UFC Middleweight
Panowie coś lekkiego, na poprawe humoru?
Spy
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Panowie coś lekkiego, na poprawe humoru?
Dzięki, ale irytuje mnie ta gruba laska :P
Dzięki, ale irytuje mnie ta gruba laska :P
http://www.filmweb.pl/film/Porachunki-2013-655799Panowie coś lekkiego, na poprawe humoru?

Aż mi go żal byłoSpy - kozak film, mnóstwo wulgarnego dowcipu, który akurat niesamowicie mnie śmieszył, Statham chyba stworzony do tej roli :D
Czyli fajne to Spy czy nie?
Zmarł Wes Craven, reżyser takich filmów jak Krzyk, Koszmar z ulicy wiązów czy Ostatni dom po lewej.
Odswiezyli ten gatunek troche japonczycy i hiszpanie. Teraz zostaly juz tylko pastize, jak dead snow. A wiec cytowanie samego gatunku w postmodernistycznym wydaniu. Czyli smierc gatunku, tak jak Tarantino tworzyl postmodernistyczne zabawy kinem akcji b klasy i pojawienie sie Tarantino bylo zwieczeniem i koncem tego typu kina. To samo jest z horrorami.Wes umarł to chyba horrory tych czasów dostały kolejny gwóźdź do trumny i nie wiem czy jeszcze kiedyś będzie lepiej z nimi niż było kiedyś :-|
Podobnie jest z "Jurassic Park". Ludzie jarali/jarają się do teraz pierwszą częścią a z książką Crichtona miała coś wspólnego w 30-40 procentach, tym bardziej, że pewne fragmenty które pojawiły się w filmowym "Zaginionym Świecie" miały miejsce w pierwszej części książkowego "Parku Jurajskiego". W tym przypadku akurat ekranizacja i tak była stosunkowo lightowa, bo książka z kolei jest chwilami brutalna.Do filmowego Bourne'a z Damonem musiałem się długo przekonywać, bo jestem fanem Ludluma i oczekiwałem wiernej ekranizacji, a przynajmniej jej próby. O ile pierwszy film jeszcze w jakichś 30% odwzorowywał książkę, tak pozostałe w tym kontekście z książek miały jedynie tytuł - nie mam pojęcia jakim cudem wydawca Ludluma zgodził się na coś takiego. Po jakimś czasie, jak przebolałem, spojrzałem na te filmy jako na coś zupełnie niezwiązanego z książkami, wyczyściłem swój umysł i mogę dać im rzeczywiście 7/10. Dobre kino sensacyjne. Dziedzictwo, ja wiem? Poziom niżej, ale kupą bym nie nazwał.
Pan Tadeusz?Polacy brali się wgl kiedykolwiek do kręcenia jakiegoś nieniskobudżetowego horroru?
Podobnie jest z "Jurassic Park". Ludzie jarali/jarają się do teraz pierwszą częścią a z książką Crichtona miała coś wspólnego w 30-40 procentach, tym bardziej, że pewne fragmenty które pojawiły się w filmowym "Zaginionym Świecie" miały miejsce w pierwszej części książkowego "Parku Jurajskiego". W tym przypadku akurat ekranizacja i tak była stosunkowo lightowa, bo książka z kolei jest chwilami brutalna.
Rzadko zdarza się ekranizacja która prawie w 100% zobrazuje książkę. Niby łatwo się mówić - przełożyć książkę na film, jednak jak widać nie do końca to filmowcom wychodzi i niestety, lubią dodawać coś od siebie, psując efekt końcowy. Trylogia o Bournie była dla mnie z kolei kawałkiem dobrego ambitnego kina akcji, które nie było jakieś nie wiadomo jak nierealne jak 99,9% filmów z Jasonem Stathanem, dodatkowo oplecione w ciekawy wątek fabularny.
ja po 10 minutach spałem. walcze ze sobą żeby do tego wrocic ale jakos mi sie nie chceZaczałem oglądać Wikingów, S01E01
Zaczałem oglądać Wikingów, S01E01, i poki co jestem zawiedzony, takie naiwne toto...