Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

@halibut

Birdman kozak. Tyle smaczków jest w tym filmie, ktore można odnieść do Keatona i do tego co sie dzieje z obecna kinematografia. Kozak!

No właściwie to jest film o nim samym. Ba, wiele rzeczy jest wręcz wprost, jak ta postac superbohatera na ktorym zrobil kariere.

I tak przekozak tam jest jego córka i Norton. A najlepsza moim zdaniem scena aktorska to jej diss na Keatona, wiesz, co za biurkiem nakrywa ją ojciec z trawką i robi mu ona tyrade.

No właściwie to jest film o nim samym. Ba, wiele rzeczy jest wręcz wprost, jak ta postac superbohatera na ktorym zrobil kariere.

I tak przekozak tam jest jego córka i Norton. A najlepsza moim zdaniem scena aktorska to jej diss na Keatona, wiesz, co za biurkiem nakrywa ją ojciec z trawką i robi mu ona tyrade.
a masz swojego ulubionego aktora?

Bez kitu. Konkret. A ta perka robi taki klimat, że szok!

No i nie wiedziałem ze Norton gra w tym filmie. Uwielbiam typa.

wysoka ocena to 7 już. Ale i 6 to swietne kino czasem u mnie.
To na chuj dajesz 6 świetnemu filmowi jak wyraźnie podane jest że słownym odpowiednikiem 6 jest "niezły"; 7 -"dobry". Jak coś jest zajebiste czy tam świetne to się daje np 9 -"rewelacyjny"

Zajebisty film ale dam 6 "niezły" to coś jak "no świetna robota panowie 2/10"

To na chuj dajesz 6 świetnemu filmowi jak wyraźnie podane jest że słownym odpowiednikiem 6 jest "niezły"; 7 -"dobry". Jak coś jest zajebiste czy tam świetne to się daje np 9 -"rewelacyjny"

Zajebisty film ale dam 6 "niezły" to coś jak "no świetna robota panowie 2/10"

A nawet nie czytałem tych opisów ocen na filmwebie. Dzięki , że zwróciłeś uwagę - dodam na swoim profilu informacje jaka ocena co dla mnie oznacza.

A z tych filmów które mają 6 większość uważam , 90%, za własnie "niezły" wiec w błąd nie wprowadzam. Jednak jest kilka filmów, ktore obiektywnie oceniam na 6, albo slabiej, wiesz, bo sa kiczowate, slabe, kino klasy B, lecz mam do nich sentyment, lub z jakiegos powodu uwazam za wyjatkowe lub swietne. Taich filmów wiele było w latach 80 - czasy pojebanego kina akcji, powstalo wiele filmów które przez swoja oryginalnosc sa swietne, jaraly niesamowicie jako dzieciaka, lecz obiektywnie sa slabymi filmami :)

A nawet nie czytałem tych opisów ocen na filmwebie. Dzięki , że zwróciłeś uwagę - dodam na swoim profilu informacje jaka ocena co dla mnie oznacza.

A z tych filmów które mają 6 większość uważam , 90%, za własnie "niezły" wiec w błąd nie wprowadzam. Jednak jest kilka filmów, ktore obiektywnie oceniam na 6, albo slabiej, wiesz, bo sa kiczowate, slabe, kino klasy B, lecz mam do nich sentyment, lub z jakiegos powodu uwazam za wyjatkowe lub swietne. Taich filmów wiele było w latach 80 - czasy pojebanego kina akcji, powstalo wiele filmów które przez swoja oryginalnosc sa swietne, jaraly niesamowicie jako dzieciaka, lecz obiektywnie sa slabymi filmami :)
Zawsze możesz dodawać komentarz podczas podawania oceny i tam to wytłumaczyć wtedy nawet te 10% nikogo nie zmyli jakby chciał sie sugerować, np ktoś z forum :)

Zawsze możesz dodawać komentarz podczas podawania oceny i tam to wytłumaczyć wtedy nawet te 10% nikogo nie zmyli jakby chciał sie sugerować, np ktoś z forum :)

No ostantio tak robie, tylko pierwsze 1500 dodanych filmów dodane są bez komentarzy, gdy trafiaja sie takie przypadki.
Ot, np ten film jest genialny, swietny, mam go w avatarze i w sygnie też kadr z tego filmu(to wbijanie drzazgi w oko to moja ulubiona scena gore w historii kina! ). http://www.filmweb.pl/film/Zombie+pożeracze+mięsa-1979-33299
Po prostu jestem fanem wielu gatunków których prawie wszystkie filmy są obietywnie beznadziejne, kino klasy S, jak spaghetti westerny, nurt blaxploitation, czy własnie pojebane gore, zwłaszcza włoskie.

Ot, jestem na chorobowym będę miał co robić - będę dawał komentarze do takich mylących filmów :)

@halibut
jakiś true "snuff" oglądałeś?

Prawdziwych snuff nie ma. Są tylko filmy gatunku mondo movies - seria Faces of death, czyli film skłądająćy się z filmów pokazujacych prawdziwa smierc- samobójstwa, wypadki, sciecia przez terrorystów.
Kino snuff to mityczny gatunek. Niby sa to filmy gdize rezyser naprawde kogos torturuje i zabija by sprzedac to bogatym świrom. Nikt nigdy jeszcze na taki film nie trafil.
Lecz sa swietne serie udajace snuff. Mój ulubiony to Snuff 102, oczywisćie seria Guinea Pig, zwłaszcza 2 część o psychopacie który rozczłonkowuje ciało kobiety.

Każdy ;p
Chyba. Są tacy co nie widzieli? (w sumie moga byc. Ja 3 lata temu pierwszy raz widzialem Króla Lwa. Niby filmoznawca ale czasem jest kilka "must see" których jeszcze nie widzialem)
Też myślałem że każdy to widział, ale potem porozmawiałem z @Grzechu i troche zgłupiałem :D

Back