Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Trochę cofanie się w rozwoju. A ładne czołgi skończyły się na Tygrysie B.Tak, ukraiński T-84BM.... <wait for it>... Opłot![]()
Dorzuciłbym jeszcze panterę.Trochę cofanie się w rozwoju. A ładne czołgi skończyły się na Tygrysie B.
Trochę cofanie się w rozwoju.
A ładne czołgi skończyły się na Tygrysie B.
Dorzuciłbym jeszcze panterę.
Jest multum pięknych czołgów! Ja jestem wyznawcą tezy, że każdy czołg, nawet ten brzydki, jest piękny. Taki pancerny turpizm 
Pantera prędzej weszła do produkcji.Dorzuciłbym jeszcze panterę.
AMX 40 - kaczkaCzasem trzeba zrobić kroczek do tyłu, żeby wystartować - Mario Coehlo
NOPE!Jest multum pięknych czołgów! Ja jestem wyznawcą tezy, że każdy czołg, nawet ten brzydki, jest piękny. Taki pancerny turpizm
![]()
Z czołgów tylko Rudy 102 hyhyhy

Pantera prędzej weszła do produkcji.
AMX 40 - kaczka
Wszystkie czołgi z wieżyczką zamontowaną z tyłu.Ooo, widzę, że jakieś podstawy ogarniasz :D
AMX-40 byłby ładny, ale nie powstał nawet prototyp :)
Wszystkie czołgi z wieżyczką zamontowaną z tyłu.
Brzydkie w chujW sensie, ze są ładne? :)
Brzydkie w chuj
Dla mnie to raczej centralnie montowana, ale długa wieża.Ignorant. Merkawa jest przepiękna :)
Dla mnie to raczej centralnie montowa, ale długa wieża.
Bo wszystkie są brzydkie w chuj. Oś montażu wieżyczki Merkavy jest dla mnie w połowie czołgu.Jedyny czołg podstawowy z silnikiem z przodu, więc raczej wieża jest z tyłu. Zreszta poza niektórymi czołgami lekkimi czy jakimiś projektami, to takiego klasycznego czołgu z wieża z tyłu nie znajdziesz :)
Bo wszystkie są brzydkie w chuj. Oś montażu wieżyczki Merkavy jest dla mnie w połowie czołgu.

Pierścień wieży jest mimo wszystko przesunięty do tyłu :), widać to głównie po wcześniejszych wariantach (Mk 1 i 2), gdzie osłona balistyczna nie byla tak rozbudowana :)
Ale podsumowując - ja nie jestem wyznacznikiem w kwestii urody czołgów, ponieważ fascynują mnie wszystkie i każdy ma miejsce w moim sercu![]()
O Panie! To kupuję i odsprzedam z zyskiem w nowym roku.8 zl za 15 kg i taniej nie bedzie.
Genialne!O Panie! To kupuję i odsprzedam z zyskiem w nowym roku.
@michi972 robota się szykuje, także pierdol sesję!Genialne!
Nie w temacie, oświecisz mnie?@michi972 robota się szykuje, także pierdol sesję!
Przeczytaj felieton, to zrozumiesz.Nie w temacie, oświecisz mnie?
Toś zajebałPrzeczytaj felieton, to zrozumiesz.

Ferdka to Ty szanuj. Awaryjny, ale dla mnie jeden z kultowych pojazdów III Rzeszy :)Nawet mój skurwiały Ferdinand
Ferdka to Ty szanuj. Awaryjny, ale dla mnie jeden z kultowych pojazdów III Rzeszy :)