Fantasy Premier League?

Sprzedałem w chuj tego Isaka i Pedro porro. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na ławce mam 13 punktów, chciałem tego boosta odpalić ale pomyślałem że jeszcze nie w tej kolejce, ogólnie mój debiutancki sezon, który jest już na połowie symbolizuje się kilkoma błędnymi decyzjami.
W następnym sezonie już będę to ogarniał

zagrałem free hit.
nie wybrałem na nim kevina schade, którego miałem w składzie.
0,8% posiadania typa.

gość załadował właśnie trzy gole.
20+ pkt poszło obok...

0,8% posiadania...

Ale jestem w dupie na ostatnią kolejkę zostawiłem beench bosta a mi się szpital zrobił.

Ogólnie ostatnie rundy w moim wykonaniu to jakaś tragedia i nietrafione wybory.

Ale jestem w dupie na ostatnią kolejkę zostawiłem beench bosta a mi się szpital zrobił.

co ty zrobiłeś w tej kolejce?
po co ten bench boost, jeżeli trzech ludzi na ławce jest na czerwono/ żółto?

została ci dzika karta i ją było zagrać zamiast grającej ławki.
tak na przyszłość zwykle plan jest taki, że dziką kartę układasz pod grającą ławkę, bo wtedy masz większe szanse, że wszyscy zagrają.

od tej kolejki (gw20) masz wszystkie dodatkowe opcje jeszcze raz: kartę, ławkę, hita i potrójnego.

Też nie wykorzystałem i zrobiłem bb w minionej kolejce, szału nie ma ale zawsze coś wpadło Screenshot_2026-01-02-11-33-23-79_d09089c89153348a0d0892ba2e8e5cf9.jpg

co ty zrobiłeś w tej kolejce?
po co ten bench boost, jeżeli trzech ludzi na ławce jest na czerwono/ żółto?

została ci dzika karta i ją było zagrać zamiast grającej ławki.
tak na przyszłość zwykle plan jest taki, że dziką kartę układasz pod grającą ławkę, bo wtedy masz większe szanse, że wszyscy zagrają.

od tej kolejki (gw20) masz wszystkie dodatkowe opcje jeszcze raz: kartę, ławkę, hita i potrójnego.
Zjebalem po całości z tym beenchem bo miałem dać kolejkę wcześniej, a teraz nie wiem czy zostawić ten skład czy budować od nowa wszystko.

No a wykorzystałem i tak i tak bo by mi przepadł więc wiesz... Teraz wiem żeby nie trzymać do końca tych boosterów xD

Zjebalem po całości z tym beenchem bo miałem dać kolejkę wcześniej, a teraz nie wiem czy zostawić ten skład czy budować od nowa wszystko.
to zależy ile masz transferów do dyspozycji, bo jeżeli są 2-3, to ja w dziką kartę bym się nie bawił teraz.
będzie lepszy moment.

Teraz wiem żeby nie trzymać do końca tych boosterów xD
nie.
to nie do końca tak.

jak zrobisz coś bardzo niepopularnego i to nie wypali, to dużo tracisz.
a jeżeli się uda, to zyski są bardzo duże.
kiedy i jaki dopalacz użyć to sprawa indywidualna.

jednak są pewne lokalne mądrości.
do bench boosta trzeba się przygotować.
najlepiej grać go zaraz po dzikiej karcie albo w pierwszej kolejce.
układając skład patrzysz w terminarz i widzisz kiedy twoja ekipa ma dobre mecze.
warto mieć też wszystkich grających ludzi, bo większa szansa na punkty.

oczywiście może się trafić sytuacja gdzie jest rezerwowy za 15 pkt i bramkarz z czystym kontem, a pozostała dwójka nie gra.
trzeba też mieć szczęście, bo bez tego się nie da.

Panowie jak ktoś ma np 3 zawodników z City w składzie, no i teraz przyklepali i przenieśli Semenyo do City, to co się dzieje, masz 4 zawodników z City w składzie?

Panowie jak ktoś ma np 3 zawodników z City w składzie, no i teraz przyklepali i przenieśli Semenyo do City, to co się dzieje, masz 4 zawodników z City w składzie?
Wydaje mi się że przy robieniu transferów będą kazali Ci wyjebać jednego zawodnika z City

Też tak mam. Dopóki nie pozbędę się jednego zawodnika z City nie mogę robić transferów, ale jeśli nie zrobię żadnego transferu mogę grać tymi 4 z City.

takich piłkarzy nie trzyma się na ławce, nawet jak mają przegrać.
Gdyby poszło zgodnie z planem i mu by przegrało to bym dostał 2 punkty za Silve, trochę żałuję że nie odpaliłem boostera bo taki też miałem plan :jon:

Mi ogólnie całe City (Haaland, Foden, Semenyo) razem 5 punktów zrobili, więc na następną kolejkę Foden out. I tak trzeba będzie kogoś wywalić bo Guehi przechodzi.

Mi ogólnie całe City (Haaland, Foden, Semenyo) razem 5 punktów zrobili, więc na następną kolejkę Foden out. I tak trzeba będzie kogoś wywalić bo Guehi przechodzi.
Do City?

E.

Mi to samo 3 z Liverpoolu 6 punktów a halland i donarumma dorzucili 4, tragedia może chociaż Kroupi strzeli jakieś dwie bramki skoro dałem mu opaskę na tę kolejkę.

Ale gość miał info od Boga o kurwa, jak widzę takie coś to się zastanawiam czy w tym jakoś oszukiwać czasem nie można.

Screenshot_2026-01-17-21-35-32-856_com.pl.premierleague.jpg

Ale gość miał info od Boga o kurwa, jak widzę takie coś to się zastanawiam czy w tym jakoś oszukiwać czasem nie można.

View attachment 138252
żadne info.
zobacz sobie rakning typa i kiedy on założył drużynę.

są typki, którzy się czają na najlepszy wynik kolejki.
ten np w rankingu ogólnym twojej ekipy nie dogoni nigdy.
kolejek mu nie starczy.

żadne info.
zobacz sobie rakning typa i kiedy on założył drużynę.

są typki, którzy się czają na najlepszy wynik kolejki.
ten np w rankingu ogólnym twojej ekipy nie dogoni nigdy.
kolejek mu nie starczy.
Nie potrafię tego sprawdzić, pamiętaj że gram pierwszy sezon, no i w sumie nie wiem czy dobrze rozumiem twoj post, czyli to był zwykly luckyshot? No bo skład ma ogólnie gość chujowy, no ale jednak jak dajesz kapitana gościowi z Mu, to on miał w składzie jeszcze Silvę, to jemu się daje w takim przypadku kapitana i tripla a nie obrońcy xD a tu chłop dał obrońcy i zrobił jednym zawodnikiem lepszy wynik niż mój prawie cały skład na tej kolejce

czyli to był zwykly luckyshot
nie.

chłodna analiza kalendarza i statystyk.
plus szczęście, bo bez tego nie da.

kapitan (dorgu w tym przypadku) jest w grze jako obrońca, natomiast na boisku gra jako nie obrońca.
gra bardzo wysoko, czym zwiększa swoje szanse w ofensywie.
teraz się udało, bo strzelił i przyniósł czyste konto.

Nie potrafię tego sprawdzić
gameweek history.
lewy górny róg ekranu z punktami.

nie.

chłodna analiza kalendarza i statystyk.
plus szczęście, bo bez tego nie da.

kapitan (dorgu w tym przypadku) jest w grze jako obrońca, natomiast na boisku gra jako nie obrońca.
gra bardzo wysoko, czym zwiększa swoje szanse w ofensywie.
teraz się udało, bo strzelił i przyniósł czyste konto.

gameweek history.
lewy górny róg ekranu z punktami.
A o co chodzi z tym challenge albo draft?

Bo dopiero odkryłem jak działa CUP

Nie potrafię tego znaleźć, u mnie jest strzałka co mnie cofa, nie wiem gdzie tego szukać, jak możesz to zrob screena
nie wiem czy z aplikacji w tele zobaczysz aż tyle w składzie typa.
na dużym ekranie monitora już bez problemu.

1768696058489.png

A o co chodzi z tym challenge albo draft?
challenge, to takie rozgrywki pocieszenia na małych składach (6 zawodników) z dodatkowymi punktami za określone rzeczy.
jak challenge.

drafty to zamknięte rozgrywki na maks 8 graczy, gdzie każdy zawodnik w grze występuje tylko raz.
czyli jest jeden haaland, jeden foden, jeden rice, jeden saka itd.

draftujemy graczy po kolei przez 15 rund i każdy ma inny skład.
mamy zamkniętą ligę i gramy.
tak działa draft.

Last edited:
Back