Fantasy Premier League?

A dałem mu opaskę w ostatniej chwili xD

No i na chuj ja czytam tych różnych ekspertów, J.Pedro już dzisiaj ładnie zapunktował, a sprzedałem go i doinwestowałem w Watkinsa..
pedro coś tam czasem strzeli.
pytanie, jak będą dzielone jego minuty.
i kluczowa sprawa- karne.
w brighton był pierwszą opcją i strzelał sporo.
tutaj pierwsza opcja to palmer- jeżeli jest na boisku.
zaraz dojdą im puchary, a to wymusi rotację.

pedro coś tam czasem strzeli.
pytanie, jak będą dzielone jego minuty.
i kluczowa sprawa- karne.
w brighton był pierwszą opcją i strzelał sporo.
tutaj pierwsza opcja to palmer- jeżeli jest na boisku.
zaraz dojdą im puchary, a to wymusi rotację.

No i niby te argumenty sprawiły że uznałem, że trzeba go się pozbyć wbrew swojemu instynktowi i czuje, że będę żałował, a Aston w tym sezonie będzie mocnym średniakiem i Watkins chuja strzeli i nie odrobi tych 9mln.

No i niby te argumenty sprawiły że uznałem, że trzeba go się pozbyć wbrew swojemu instynktowi i czuje, że będę żałował, a Aston w tym sezonie będzie mocnym średniakiem i Watkins chuja strzeli i nie odrobi tych 9mln.
najgorsze uczucie z możliwych w tej zabawie.

z drugiej strony- nie warto oceniać zawodnika po jednej kolejce.
te 3, 4 kolejki czasami warto poczekać i wtedy zobaczyć, jak to wygląda.

watkins przyciąga, bo to dobry napastnik i ma fajny kalendarz.
co sezon swoje punkty przynosi.
pytanie- kiedy odpali?
najlepiej dzisiaj, bo też czekam na te punkty!
:beer:

najgorsze uczucie z możliwych w tej zabawie.

z drugiej strony- nie warto oceniać zawodnika po jednej kolejce.
te 3, 4 kolejki czasami warto poczekać i wtedy zobaczyć, jak to wygląda.

watkins przyciąga, bo to dobry napastnik i ma fajny kalendarz.
co sezon swoje punkty przynosi.
pytanie- kiedy odpali?
najlepiej dzisiaj, bo też czekam na te punkty!
:beer:
To ja w tamtym tygodniu za późno skład zgłosiłem i trochę ptk przepadło, a miałem Semenyo Reijndersa, Haalanda i Vicario w pierwszym. Ten weekend zacząłem od 1 ptk za piątek :siara:

To ja w tamtym tygodniu za późno skład zgłosiłem i trochę ptk przepadło, a miałem Semenyo Reijndersa, Haalanda i Vicario w pierwszym. Ten weekend zacząłem od 1 ptk za piątek :siara:
co nie oznacza, że skończysz go równie kiepsko!
może być zupełnie inaczej.

jak grasz pierwszy sezon, to potraktuj to jako naukę.
daj sobie większy margines błędu.

nie jest to łatwe, bo ja już ich sporo zrobiłem, ale ciągle daję się „zagotować” i szukam różnic w różnicach.
zamiast spokojnie szablonem, w peletonie ze wszystkimi.

ot taki wand silva, tylko z ujemnym rekordem.
otwarta wymiana, aż ktoś padnie.
częściej padam ja niż szablon.
:lol:

Panowie jak Palmer na kontuzje, to posadzić go na ławie czy zostawić w składzie? Chelsea już grała, więc dałem go na ławe przed chwilą.

Panowie jak Palmer na kontuzje, to posadzić go na ławie czy zostawić w składzie? Chelsea już grała, więc dałem go na ławe przed chwilą.
jak piłkarz nie powącha murawy, ta na koniec kolejki wejdzie za niego pierwszy grający rezerwowy.
poczekaj na info, co dalej z jego zdrowiem.
do gw3 jeszcze tydzień także wiele może się zdążyć.

zrobić transfer możesz zawsze, dlatego warto monitorować.

jak piłkarz nie powącha murawy, ta na koniec kolejki wejdzie za niego pierwszy grający rezerwowy.
poczekaj na info, co dalej z jego zdrowiem.
do gw3 jeszcze tydzień także wiele może się zdążyć.

zrobić transfer możesz zawsze, dlatego warto monitorować.
Nie sprzedam go ale dałem na ławkę, i tak już po meczu, wrzuciłem chłopaka z Newcastle którego mam na ławie w jego miejsce.

A właśnie, jak kogoś sprzedam, to będę mógł go kupić spowrotem np po 3 kolejkach jak jednak zmienię zdanie?

Nie sprzedam go ale dałem na ławkę, i tak już po meczu, wrzuciłem chłopaka z Newcastle którego mam na ławie w jego miejsce.

A właśnie, jak kogoś sprzedam, to będę mógł go kupić spowrotem np po 3 kolejkach jak jednak zmienię zdanie?
oczywiście.
wszystko na co pozwoli ci budżet.

Czyli co teoretycznie można co kolejkę budować nową drużynę?
w teorii tak, tylko wtedy dostajesz karę za dodatkowe transfery.
dzika karta i free hit masz raz na rundę.

co kolejkę dostajesz jeden transfer bez żadnych konsekwencji.

oczywiście jest w tej zabawie grupa grająca o jak największą wartość drużyny.
oni robią po kilka transferów co tydzień i celują w graczy z rosnącą ceną.
tylko miejsca w overall mają odległe.
Ale im nie o to chodzi.

w teorii tak, tylko wtedy dostajesz karę za dodatkowe transfery.
dzika karta i free hit masz raz na rundę.

co kolejkę dostajesz jeden transfer bez żadnych konsekwencji.

oczywiście jest w tej zabawie grupa grająca o jak największą wartość drużyny.
oni robią po kilka transferów co tydzień i celują w graczy z rosnącą ceną.
tylko miejsca w overall mają odległe.
Ale im nie o to chodzi.
A jak sprawdzić który zawodnik spada z ceną a który idzie do góry, bez sprawdzania jednego po drugim? Dobrze byłoby takiego rosnącego wziąć na ławę i go później sprzedać z zyskiem jak w Fifie ;)

A jeszcze jedno, nie udało mi się posadzić palmera na ławce w tej kolejce, bo dopiero od 30 sierpnia by to weszło w życie więc cofałem zmianę i zobaczę czy ma kontuzje czy nie, no i teraz tak, rotować zawodników z ławy z pierwszym składem mogę ile chce, bez żadnych punktów karnych?

A jeszcze jedno, nie udało mi się posadzić palmera na ławce w tej kolejce, bo dopiero od 30 sierpnia by to weszło w życie więc cofałem zmianę i zobaczę czy ma kontuzje czy nie, no i teraz tak, rotować zawodników z ławy z pierwszym składem mogę ile chce, bez żadnych punktów karnych?
cała 15, którą masz do dyspozycji, to twoja 15.
kogo wstawisz do pierwszego składu, a kogo na ławkę to twoja decyzja.
transfery dodatkowe kreują karne punkty, zamiany wewnątrz nie.

zmiany cen zawodników znajdziesz w statystykach (price rise/fall).
Dobrze byłoby takiego rosnącego wziąć na ławę i go później sprzedać z zyskiem jak w Fifie ;)
dobrze w ogóle mieć zawodników, którzy rosną z ceną.
jeżeli zawodnik jest popularny i coraz więcej ludzi go kupuje, to cena rośnie.
sprzedawany zawodnik masowo- cena spada.

cała 15, którą masz do dyspozycji, to twoja 15.
kogo wstawisz do pierwszego składu, a kogo na ławkę to twoja decyzja.
transfery dodatkowe kreują karne punkty, zamiany wewnątrz nie.

zmiany cen zawodników znajdziesz w statystykach (price rise/fall).

dobrze w ogóle mieć zawodników, którzy rosną z ceną.
jeżeli zawodnik jest popularny i coraz więcej ludzi go kupuje, to cena rośnie.
sprzedawany zawodnik masowo- cena spada.

Jeszcze muszę to porozkminiac, ten sezon pierwszy jest badawczy w dużej mierze. Od następnego za rok, to już będę wiedział mniej więcej jak to rozgrywać.

Jeszcze muszę to porozkminiac, ten sezon pierwszy jest badawczy w dużej mierze. Od następnego za rok, to już będę wiedział mniej więcej jak to rozgrywać.
już w tym będziesz sporo wiedział.
najważniejsza cierpliwość!

Ale mnie Arsenal w chuja zrobił, sprzedałem Timbera a on dzisiaj w pierwszym składzie :siara: dobrze że kalafior też w podstawie..

Ale mnie Arsenal w chuja zrobił, sprzedałem Timbera a on dzisiaj w pierwszym składzie :siara: dobrze że kalafior też w podstawie..
ben white wypadł, nie ma go nawet na ławce.
dlatego timber.
poza tym arteta często nie mówi, jak jest na przedmeczowych konferencjach.

calafiori raczej pewny plac.
timber mecz życia się szykuje.
-23011 o tyle spadło jego posiadanie po pierwszej kolejce.

ben white wypadł, nie ma go nawet na ławce.
dlatego timber.
poza tym arteta często nie mówi, jak jest na przedmeczowych konferencjach.

calafiori raczej pewny plac.
timber mecz życia się szykuje.
-23011 o tyle spadło jego posiadanie po pierwszej kolejce.
Co ja odjebalem z tym Timberem, kurwa mać :siara:

Muszę się nauczyć, żeby nie rotować po pierwszej kolejce, zwłaszcza na początku sezonu, nie no kurwa. :jon:
Za tydzień to kupie spowrotem xD

Edit: dwie bramki i asysta, dobrze że chociaż kalafior na którego go zamieniłem dołożył asystę, no ale pluje sobie w brodę, bez kitu.

Co ja odjebalem z tym Timberem, kurwa mać :siara:

Muszę się nauczyć, żeby nie rotować po pierwszej kolejce, zwłaszcza na początku sezonu, nie no kurwa. :jon:
Za tydzień to kupie spowrotem xD

Edit: dwie bramki i asysta, dobrze że chociaż kalafior na którego go zamieniłem dołożył asystę, no ale pluje sobie w brodę, bez kitu.
może nie będzie tak źle.
w przeciągu najbliższych 4-5 kolejek zobaczysz jak się sprawa rozwinie.

ja nie zrobiłem żadnego transferu i zamierzam nie robić do końca okienka transferowego.
potem może nawet potraktuję mój skład dziką kartą, bo ekipa z którą wystartowałem raczej prochu nie wynajdę.

może nie będzie tak źle.
w przeciągu najbliższych 4-5 kolejek zobaczysz jak się sprawa rozwinie.

ja nie zrobiłem żadnego transferu i zamierzam nie robić do końca okienka transferowego.
potem może nawet potraktuję mój skład dziką kartą, bo ekipa z którą wystartowałem raczej prochu nie wynajdę.
Moja ekipa wbrew pozorom nie jest zła tylko zrobiłem już na starcie dwa błędy, im dalej w las tym będzie lepiej, dzikiej karty raczej nie użyje bo połowa składu będzie to samo, zastanawiam się czy nie wrzucić tylko dubravki za sancheza na ten moment, no i zobaczymy co z palmerem.

Ławę mam słabą i to jest fakt. No ale mowie, to jest mój pierwszy raz.

Edit: @HubiSSJ3 zaczyna żałować że mnie do gry zaprosił :lesnarhappy:

@Yaas i co ja mam zrobić, jeden ma 75% na grę a drugi 50%

Zmienić ich przed rozpoczęciem kolejki czy nic nie ruszać?

Screenshot_2025-08-28-16-31-11-418_com.pl.premierleague.jpg

@Yaas i co ja mam zrobić, jeden ma 75% na grę a drugi 50%

Zmienić ich przed rozpoczęciem kolejki czy nic nie ruszać?
do soboty 12.00 masz czas.
ja bym sobie poczekał do info, co z palmerem.
powinno się wyjaśnić, czy zagra.
tonali podobnie.

też mam palmera i jeżeli będzie pewne, że nie zagra to może wykonam transfer.
włocha bym nie ruszał, bo szkoda transferu, jak masz "żywych" rezerwowych.

palmer na czerwono
saka podobnie
I chuj wie co robić, jak na razie posadzilem go na ławce, że sprzedażą poczekam.

Tonali pewnie też będzie z kontuzją i zostaje bez pomocy. Welbecka chyba sprzedam w pizdu, ale to za tydzień.

Jeszcze bym pogonił tego Watkinsa bo chuja gra do tej pory, tylko problem jest taki że wydałem na niego 9 melonów, a on już kosztuje 8,9 melona

Powiedzcie mi bardziej doświadczeni koledzy, ceny się dużo wahają w trakcie sezonu czy +/-100 k? Bo zastanawiam się powoli jak to rozegrać bo taki welbeck na ławie za 6.4m to marnowanie hajsu.

Powiedzcie mi bardziej doświadczeni koledzy, ceny się dużo wahają w trakcie sezonu czy +/-100 k? Bo zastanawiam się powoli jak to rozegrać bo taki welbeck na ławie za 6.4m to marnowanie hajsu.

Mniej więcej o 200k się wahają przy przyzwoitej rundzie, w trakcie sezonu z pół miliona dobry grajek może podskoczyć, a słabszy jak jego drużyna punktuje to ponad to, np. w tamtym roku początkowo tani obrońcy Nottingham które miało bardzo dużo czystych kont potrafili do końca roku podskoczyć o 0,8mln np. Aina.

Dobrze, że dali tego karnego Bruno, bo inaczej to bym chyba zanurkował poniżej 30pkt już xD

Za rok wzywam @Yaas i @Siedem bo Ty pamiętliwy i będziesz pewnie to bardziej śledził niż ja, to w sierpniu macie mnie tu oznaczyć i napisać: Hubi, zdajesz się na instynkt, nie czytasz żadnego angielskiego ekspresso i innych gówien. Bo jak patrzę, to bym miał podwojone punkty wobec tego co teraz mam jak bym zostawił swój pierwotny skład.

Dobrze, że dali tego karnego Bruno, bo inaczej to bym chyba zanurkował poniżej 30pkt już xD

Za rok wzywam @Yaas i @Siedem bo Ty pamiętliwy i będziesz pewnie to bardziej śledził niż ja, to w sierpniu macie mnie tu oznaczyć i napisać: Hubi, zdajesz się na instynkt, nie czytasz żadnego angielskiego ekspresso i innych gówien. Bo jak patrzę, to bym miał podwojone punkty wobec tego co teraz mam jak bym zostawił swój pierwotny skład.
Widzisz, moje podejście rodem z fify nie jest takie złe, ja nic nie czytam ani nie słucham, bo jak słucham to tylko o ekstraklasie albo reprezentacji xD

Popełniłem pewne błędy, teraz w sumie nie wiem jak to dalej rozegrać, ale wychodzi na to że nie jest tak źle haha.
Teraz największy ból dupy mam o tego watkinsa bo jebany drogi a chuja gra, dam mu jeszcze ze 3 kolejki i zobaczymy, to jest początek sezonu.

Martwią mnie kontuzje Tonaliego i Palmera pod względem mojego składu, mógłbym tego watkinsa wypierdolić i kupić jakiegoś pomocnika no ale nie wiem, pierwszy sezon, dopiero się uczę ;)

Edit: o widzę że Tonali już bez kontuzji, jeden problem z głowy.

Tylko ze ten welbeck na ławie też mi nie bardzo pasuje i muszę coś pomyślec ale to jeszcze nie teraz :D

Back