Dawid _Ozdoba-Legenda
UFC Middleweight
Pierwszy pędzel z Torunia na karcie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bo Karasie jedzą gówno.Karaś znowu sie sam ora
To co, będzie jeszcze ostatni taniec górala?
Streścisz te historie? Zaciekawiłeś bardzo.Bo Karasie jedzą gówno.
Kiedyś była taka książka,,Tomaszek Adamek historia prawdziwa". Gmitruk nieźle go pocisnął, plus te historie pijanego wujka z wesela.
Oj wtedy myślałem, że to ściemy, ale teraz patrząc co robi Adamek...
On będzie walczył nawet jeśli Najman mu wpierdoli...
Ale gówno.
Gmitruk swego czasu chciał nawet wystąpić do komisji stanowej aby zablokowali kase Adamka za walkę z Dawsonem za nieuregulowaną kasę. W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem. Później poszukam tego artykułu.Streścisz te historie? Zaciekawiłeś bardzo.
Bo Karasie jedzą gówno.
Kiedyś była taka książka,,Tomaszek Adamek historia prawdziwa". Gmitruk nieźle go pocisnął, plus te historie pijanego wujka z wesela.
Oj wtedy myślałem, że to ściemy, ale teraz patrząc co robi Adamek...
On będzie walczył nawet jeśli Najman mu wpierdoli...
Streścisz te historie? Zaciekawiłeś bardzo.
No to streściłGmitruk swego czasu chciał nawet wystąpić do komisji stanowej aby zablokowali kase Adamka za walkę z Dawsonem za nieuregulowaną kasę. W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem. Później poszukam tego artykułu.

Jak mięśnie jak Adamek jest najlepszy jak jest szybki.Gmitruk swego czasu chciał nawet wystąpić do komisji stanowej aby zablokowali kase Adamka za walkę z Dawsonem za nieuregulowaną kasę. W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem. Później poszukam tego artykułu.
A to wyslij ten artykuł, bo nigdzie niczego podobnego nie mogę znaleźć, a już najbardziej "W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem." Jakieś źródło?Gmitruk swego czasu chciał nawet wystąpić do komisji stanowej aby zablokowali kase Adamka za walkę z Dawsonem za nieuregulowaną kasę. W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem. Później poszukam tego artykułu.
Japa tam śmietniku, kolejny temat na który nic nie wiesz, a sie wypowiadasz.Adamek poszedł do ciężkiej nie po sukcesy sportowe a za pieniędzmi, bo w boksie zwłaszcza w jego czasach największe pieniądze były w ciężkiej.
On myśli, że pod żabką stoiJapa tam śmietniku, kolejny temat na który nic nie wiesz, a sie wypowiadasz.

Ty mógłbyś tam stanąć na żebry któregoś dnia, to może w końcu byś się z tej stówy zaległej rozliczył, co na chorego dzieciaka nie chciałeś dać.On myśli, że pod żabką stoi![]()
Kurwa bez honoru a swoje 3 grosze wpierdala, dobraliscie się razem z cwelem psychologiem.On myśli, że pod żabką stoi![]()
Wiesz w ogóle co to znaczy farmazon? Ja cię farmazonem nie mogę nazwać bo mówisz o sobie prawdę, jesteś menelem, który w swojej głowie wszystkich wyjaśnia, nie masz konta w banku i takich jak ty widzę pod żabką. Ja też nie jestem farmazonem bo skończyłem sobie historię na kulu i psychologię na umcs i jak wyślesz zdjęcie twojej sylwetki, tej wysportowanej to ja tu ci wyślę dyplomy. Nie chwalę się bo na psychologii praktycznie każdy leciał z 2 kierunkiem. Więc możesz mnie wyzywać jak tam chcesz, aż ogarniesz co znaczy farmazon.Kurwa bez honoru a swoje 3 grosze wpierdala, dobraliscie się razem z cwelem psychologiem.
Dwa farmazony
Pod żabką ludzie mają więcej honoru niż ty, smyku.
Wiesz w ogóle co to znaczy farmazon? Ja cię farmazonem nie mogę nazwać bo mówisz o sobie prawdę, jesteś menelem, który w swojej głowie wszystkich wyjaśnia, nie masz konta w banku i takich jak ty widzę pod żabką. Ja też nie jestem farmazonem bo skończyłem sobie historię na kulu i psychologię na umcs i jak wyślesz zdjęcie twojej sylwetki, tej wysportowanej to ja tu ci wyślę dyplomy. Nie chwalę się bo na psychologii praktycznie każdy leciał z 2 kierunkiem. Więc możesz mnie wyzywać jak tam chcesz, aż ogarniesz co znaczy farmazon.
Człowieku przecież to farmazon jest co zapierdala nabombiony 4 dni w tygodniu.a nie mogłeś skończyć 1 kierunku, ale porządnego? np. coś na Polibudzie, UM, nawet ekonomię na UE bądź prawo jakimś uniwerku ...
Mogłem, długi czas żałowałem. Ale koniec końców jakoś się to ułożyło, ale zgadzam się z tobą, tutaj miałem też dużo farta,a nie mogłeś skończyć 1 kierunku, ale porządnego? np. coś na Polibudzie, UM, nawet ekonomię na UE bądź prawo jakimś uniwerku ...
Akurat ty podużytkowniku kurwantesie nie powinieneś się wypowiadać, bo Krecik w przeciwieństwie do ciebie potrafi się wywiązać z zakładu.On myśli, że pod żabką stoi![]()
No to jaki masz problem? wstaw zdjęcie tej twojej gigantycznej sylwetki, jaką zrobiłeś to normalnie pokaże papiery? To kto jest tym farmazonem?Człowieku przecież to farmazon jest co zapierdala nabombiony 4 dni w tygodniu.
To jest pan bomboni, w niektórych kręgach znany jako wielki flop.
Nie ma sensu z nim wchodzić w jakąkolwiek dyskusje, to jest tak jakbyś chciał podnosić krowi placek z ziemi, pożytku nie będziesz miał żadnego, za to wita będzie ci jebać gównem przez pół roku.
Nie warto z tym czymś się kolegować i normalnie rozmawiać.
Dobra przysiądę i napiszę teraz dokładniej.Streścisz te historie? Zaciekawiłeś bardzo.
Wątki o sterydach pominę bo dziwne jakby na tym poziomie nie brał.Walka Adamek vs Dawson i zamieszanie przed nią to było prawie 20 lat temu, było o tych mieśniach ,,teraz Adamek będzie dużym chłopem, pokaże mu góralską siłę. Wy wiecie ile mam w bicepsie? 46 cm nawet no.". Później nawiązywał do tego Gmitruk delikatnie z klasą mówiąc, że nie może być zachwiana decyzyjność w sprawie przygotowań pomiędzy trenerem, a zawodnikiem.A to wyslij ten artykuł, bo nigdzie niczego podobnego nie mogę znaleźć, a już najbardziej "W ogóle Adamkowi miało odwalix po walkach z Brigsem. Uwierzył, że jak zwiększy mięśnie to będzie lepszym bokserem." Jakieś źródło?

Dobra przysiądę i napiszę teraz dokładniej.
O teraz zobaczyłem, że ktoś nawet zrobił o tym filmik na Youtube:
kurczę dawno czytałem tą książkę o Adamku, z dobre kilkanaście lat temu. Wtedy kupiłem za pare złotych, teraz na olx i allegro chodzą za ponad 200 zł. Wasilewski mówił, że Bagsik miał niby pomóc przekonać autorów na nagrań do ich oddania. Kim jest Bagsik: no odwalił w latach 90 takie akcje finansowe, które nadają się na solidny serial netflixowy, a ludzie mówiliby ,,nie no, to niemożliwe, że takie rzeczy kiedyś się wydarzyły".
View attachment 142549
Historia odnośnie Adamka pokazana w książce wydawała mi się wtedy trochę podkoloryzowana. Nasłanie bandytów, aby komuś podpali dom. Mam nadzieje, że to nie jest prawdą.
Bycie delikatnie mówiąc sknerą, problemy z wypłacaniem ludziom kasy, nawet wieloletniemu trenerowi i człowiekowi, który go promował czyli Gmitrukowi, umniejszanie roli własnych współpracowników...
... że team Adamek nieźle się zmniejszył, żona kuzyn i oczywiście Ziggi ROzalski, który chujowo tłumaczył słowa trenera podczas walki Adamka z Dawsonem.
Widać nawet jak Najman pytał się Adamka o Gmitruka, jak można było nie odwiedzić go w szpitalu -to Adamek był trochę zmieszany. Sam myślałem, że Najman jeszcze wbije mocniejsze szpile.
W książce też były opisane sytuacje o tym jak Adamek zachowywał sie w stosunku do kelnerek, że odwala mu od alkoholu i delikatnie mówiąc najlepiej aby ciągle miał obozy przygotowawcze -ostatnie lata i wyrzucenie z samolotu sprawiają, że można w to uwierzyć...
O tym sytuacjach jak Adamek nie chciał brać udziału w akcji Dona Kinga ze świątecznym rozdawaniem indyków bo trzeba było wydać 2 tysiące dolarów: to akurat było zabawneWątki o sterydach pominę bo dziwne jakby na tym poziomie nie brał.
Andrzej Wasilewski w wywiadzie dla meczyków ripostował teksty o kartotece Diable tekstem, że przy Adamku to aniołek i byłby w stanie potwierdzić z 80% tego co było w książce. Kpił też z tego, że organizacja przygotowania do walki to zbyt poważna sprawa aby zostawiać to zawodnikom czego doskonałym dowodem jest kariera Adamka i Gołoty. No coś w tym jest. Jakość sparingpartnerów była dyskusyjna, Adamek tłumaczył ,,że za darmo nie walczy" dlatego sparingi nie są aż tak istotne i jakość sparingpartnerów.
Ostatecznie nie było procesu za wydanie tej książki mimo, że Adamek tak tym straszył. Skończyło się na ugodzie.
Ogólnie z Adamka można mieć bekę jak z kiboli: pseudopatriotyzm, jasełkowy katolicyzm i zachowanie pijanego wujka z wesela i jeszcze z Ameryki.
Śledziłem jego walki, jedna z ciekawszych karier, ale jako człowiek to gorsze niż Pudzian...
Walka Adamek vs Dawson i zamieszanie przed nią to było prawie 20 lat temu, było o tych mieśniach ,,teraz Adamek będzie dużym chłopem, pokaże mu góralską siłę. Wy wiecie ile mam w bicepsie? 46 cm nawet no.". Później nawiązywał do tego Gmitruk delikatnie z klasą mówiąc, że nie może być zachwiana decyzyjność w sprawie przygotowań pomiędzy trenerem, a zawodnikiem.
A odnośnie artykułu z SuperExpressu przed książką:
Artykuł:
Najtrudniejsza walka Adamka
Andrzej Gmitruk domaga się zaległych pieniędzy od Tomka
FOTO: MICHAŁ WIELGUS
Już w sobotę po raz trzeci będzie bronił pasa mistrza świata federacji WBC. Po walce z Chadem Dawsonem (24 l.) czeka go jednak znacznie trudniejsze starcie. Tomasz Adamek (30 l.) zmierzy się ze swoim byłym trenerem i menedżerem w sądzie.
Andrzej Gmitruk (55 l.) to odkrywca talentu Tomasza Adamka. To on w 1999 roku namówił młodego, zdolnego pięściarza na zawodową karierę. To on go doprowadził do tytułu mistrza świata prestiżowej federacji.Ę
Ryzykował dla niego życie
Gmitruk był przy Adamku w czasie wszystkich zawodowych pojedynków. Poleciał do Chicago na drugą walkę z Briggsem, mimo że był zaledwie miesiąc po zawale serca i poważnej operacji.
- Nie mogę zostawić Tomka bez pomocy - tłumaczył wtedy, lekceważąc ostrzeżenia lekarzy, że nie powinien ani lecieć, ani się denerwować w czasie walki.
Sobotnią walkę Gmitruk obejrzy jednak w telewizji.
- Nie jestem już ani trenerem, ani menedżerem Tomka - mówi "Super Expressowi".
- Zostałem nawet zaproszony na walkę do Kissimee, ale po tym, jak zostałem przez niego potraktowany, nie miałem najmniejszej ochoty tam lecieć. Wszystkim do tej pory mówiłem, że nie lecę z powodów zdrowotnych. Ale tak naprawdę czuję się znakomicie. Tyle że ostatnio moje miejsce w narożniku zajął Ziggy Rozalski, który jest może dobrym menedżerem, ale o boksie nie ma prawie żadnego pojęcia!
Powstał nowy Team Adamek
"Team Adamek" w zasadzie przestał istnieć. Andrzej Gmitruk, Radosław Konder, Sławomir Szczypek i Waldemar Bartkowski, czyli dotychczasowi współpracownicy Adamka, nie chcą mieć z nim do czynienia. W przygotowaniach do starcia z Dawsonem polskiemu mistrzowi pomagają trener Buddy McGirt, nieoficjalnie pełniący funkcję menedżera Ziggy Rozalski oraz żona Dorota i kuzyn Mariusz.
- Z Andrzejem Gmitrukiem się rozstaliśmy. Był chory i nie mógł mi już więcej pomóc - zapewnia pięściarz. - Rozeszliśmy się jak dżentelmeni, jak przyjaciele. Wszystkie sprawy finansowe zostały elegancko załatwione.
- Bez żartów! - mówi jednak Gmitruk. - To nie było ani eleganckie, ani przyjacielskie...
Twórca sukcesów Adamka mówi tylko, że dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają. Nie chce zdradzić więcej szczegółów. Jest wyraźnie zasmucony tym, że bokser, którego traktował przez wiele lat jak syna, odpłaca mu w taki sposób. - Na razie nasi prawnicy próbują dojść do porozumienia...
Komisja zablokuje honorarium?
Byłych członków "Teamu Adamek" reprezentuje mecenas Andrzej Rogoyski, który jest w stałym kontakcie z adwokatem mistrza świata - Patem Englishem.
- Próbujemy dojść do porozumienia w sprawie spłaty należnych moim klientom pieniędzy - zdradza Rogoyski. - Jeśli to się nie uda, doprowadzimy do zablokowania przez bokserską komisję stanu Floryda części honorarium Adamka za walkę z Dawsonem, a następnie skierujemy sprawę do sądu.
Przed sądem Gmitruk będzie życzył swojemu byłemu podopiecznemu porażki. A jak będzie w sobotnią noc?
- Będę trzymał kciuki za Tomka - zapewnia. - Nie umiałbym kibicować przeciwko niemu.
"Super Expressowi" udało się dowiedzieć, że ludzie z byłego "Teamu Adamek" nie zamierzają poprzestać na skierowaniu sprawy do sądu. W trakcie przygotowania jest książka, która ma przedstawić Adamka, jakiego kibice jeszcze nie znają.
Wasilewski jest największą postacią w polskim boksie jeśli chodzi o bycie promotorem i menadżerem. Zapewnił wielu bokserom (którzy nawet nie mieli mistrzostwa Polski) ciekawe kariery, duże większe kariery niż ich talent i to jest fakt.Dzięki za znalezienie artykułu. Minus za źródło, SE to gówno. Teksty Wasilewskiego są śmieszne, Gołota praktycznie wygrał 2 razy mistrza, Adamek dał najlepszą walkę z Arreolą. Dalej teksty Wasilewskiego "
Ogólnie z Adamka można mieć bekę jak z kiboli: pseudopatriotyzm, jasełkowy katolicyzm i zachowanie pijanego wujka z wesela i jeszcze z Ameryki.
Śledziłem jego walki, jedna z ciekawszych karier, ale jako człowiek to gorsze niż Pudzian..." Zero argumentów. pierdolenie Wasilewskiego, ogólnie ten tekst to dramat.

Za wyrzucenie z samolotu: powiem tak. Orientuje się mniej więcej jakich ludzi wyrzuca się i za co-i nie mam do takich ludzi szacunku. Żadnego. Powiem tylko tyle, że jedną z ,,zalet" 11 września jest to, że szybciej wyrzucają i banują buractwo w samolotach co zajebiste zarówno dla pracowników jak i dla pasażerów.
Niedoszły pojedynek biegaczy.