Fame MMA gala youtuberów

Powrót Taty (Denisa)
BALLADA

"Pójdźcie, o dziatki, pójdźcie wszystkie razem

Za miasto, pod słup na wzgórek,

Tam przed cudownym klęknijcie obrazem,

Pobożnie zmówcie paciórek.

Tato nie wraca; ranki i wieczory

We łzach go czekam i trwodze;

Rozlały rzeki, pełne zwierza bory

I pełno zbójców na drodze".

Słysząc to dziatki biegą wszystkie razem,

Za miasto, pod słup na wzgórek,

Tam przed cudownym klękają obrazem

I zaczynają paciórek.

Całują ziemię, potem: "W imię Ojca,

Syna i Ducha świętego,

Bądź pochwalona, przenajświętsza Trójca,

Teraz i czasu wszelkiego".

Potem: Ojcze nasz i Zdrowaś, i Wierzę,

Dziesięcioro i koronki,

A kiedy całe zmówili pacierze,

Wyjmą książeczkę z kieszonki:

I litaniją do Najświętszej Matki

Starszy brat śpiewa, a z bratem

"Najświętsza Matko - przyśpiewują dziatki,

Zmiłuj się, zmiłuj nad tatem!"

Wtem słychać tarkot, wozy jadą drogą

I wóz znajomy na przedzie;

Skoczyły dzieci i krzyczą jak mogą:

"Tato, ach, tato nasz jedzie!"

Obaczył kupiec, łzy radośne leje,

Z wozu na ziemię wylata;

"Ha, jak się macie, co się u was dzieje?

Czyście tęskniły do tata?

Mama czy zdrowa? ciotunia? domowi?

A ot rozynki w koszyku".

Ten sobie mówi, a ten sobie mówi,

Pełno radości i krzyku.

"Ruszajcie - kupiec na sługi zawoła -

Ja z dziećmi pójdę ku miastu".

Idzie... aż zbójcy obskoczą dokoła,

A zbójców było dwunastu.

Brody ich długie, kręcone wąsiska,

Wzrok dziki, suknia plugawa;

Noże za pasem, miecz u boku błyska,

W ręku ogromna buława.

Krzyknęły dziatki, do ojca przypadły,

Tulą się pod płaszcz na łonie;

Truchleją sługi, struchlał pan wybladły,

Drżące ku zbójcom wzniósł dłonie.

"Ach, bierzcie wozy, ach, bierzcie dostatek,

Tylko puszczajcie nas zdrowo,

Nie róbcie małych sierotami dziatek

I młodej małżonki wdową".

Nie słucha zgraja, ten już wóz wyprzęga,

Zabiera konie, a drugi

"Pieniędzy!" krzyczy i buławą sięga,

Ów z mieczem wpada na sługi.

Wtem: "Stójcie, stójcie!" - krzyknie starszy zbójca

I spędza bandę precz z drogi,

A wypuściwszy i dzieci, i ojca,

"Idźcie, rzekł, dalej bez trwogi".

Kupiec dziękuje, a zbójca odpowie:

"Nie dziękuj, wyznam ci szczerze,

Pierwszy bym pałkę strzaskał na twej głowie,

Gdyby nie dziatek pacierze.

Dziatki sprawiły, że uchodzisz cało,

Darzą cię życiem i zdrowiem;

Im więc podziękuj za to, co się stało,

A jak się stało, opowiem.

Z dawna już słysząc o przejeździe kupca,

I ja, i moje kamraty,

Tutaj za miastem, przy wzgórku u słupca

Zasiadaliśmy na czaty.

Dzisiaj nadchodzę, patrzę między chrusty,

Modlą się dziatki do Boga,

Słucham, z początku porwał mię śmiech pusty,

A potem litość i trwoga.

Słucham, ojczyste przyszły na myśl strony,

Buława upadła z ręki;

Ach! ja mam żonę, i u mojej żony

Jest synek taki maleńki.

Kupcze! jedź w miasto, ja do lasu muszę;

Wy, dziatki, na ten pagórek

Biegajcie sobie, i za moję duszę

Zmówcie też czasem paciórek".

To chujowy z Ciebie mejwen :boystop:

Jeszcze co do tej wypowiedzi to pamiętaj, że ja nie jest fanem ,,wizji" polskiego freaku, więc to nie do końca mój freak. Polski freak to jest jakieś góra 1-5 procent mojego. Dlatego tym bardziej nie będę słuchał ględzeń Turskiego i Msciwuja przez 3 godziny podczas gal. Gdyby były sebki i prawdziwe ostre akcje to może bym się poświęcił. Dla jakiś Wronków czy Gawronków szkoda życia oglądać ten szajs na żywo :jjsmile:

Dla jakiś Wronków czy Gawronków szkoda życia oglądać ten szajs na żywo :jjsmile:
O widzisz i tutaj jestem w stanie sie zgodzić.
Lansują sobie kumpli lamusów ze świata influ, sztucznie ich budują w całkowicie błędnym przekonaniu, że liczby pod ich filmami odzwierciedla liste konsumentów danej gali, a to niezupełnie się przekłada potem na liczby (już nie wspominając że nie grzeje opini publicznej)
Mają tak naprawdę nieograniczone zasoby do tworzenia zestawień, a od lat fundują te same gnioty.

Tak sobie dziś pomyślałem o tym wpisie Boxdela, że nie chce sportowych pojedynków tylko oparte o konflikt i tak sobie myślę, co on z tą cieniutką kadrą FF w Polsce szykuje?

Cios vs Cameraboy
Polak vs Wierzejski

I szczerze tu moje pomysły się kończą, bo tak cienkie jest te uniwersum budowane prawie 10 lat :jjsmile:

@p0l0lolo co tam u murzyna? Z miesiąc chuja nie oglądałem, zrobisz streszczenie?
gówniarze-włodarze dali się zdominować alkoholikowi którego nawet na oczy nie widzieli Mariuszek czeka na dostawy a potem pod byle pretekstem leci do wtyczki raczej nic już nie będzie z tego streama bo i tak ma zaraz iść do więzienia za nieopłacone mandaty i izby wytrzeźwień

gówniarze-włodarze dali się zdominować alkoholikowi którego nawet na oczy nie widzieli Mariuszek czeka na dostawy a potem pod byle pretekstem leci do wtyczki raczej nic już nie będzie z tego streama bo i tak ma zaraz iść do więzienia za nieopłacone mandaty i izby wytrzeźwień
Bez drugiego aktora to chuj widzę.

Rurzalski to patus, który świetnie pasuje do pato gal.

Niestety wiele zawodowców jeśli w ogóle jakiś nie chce się odpalić. Dlatego dziś polskie podwórko sportów walki najbardziej żyje wywiadami Martina Lewandowskiego.

Nigdy nie zrozumiem jak w sportach walki gdzie show to 90 procent contentu, czasami od tego zależy czy będziesz milionerem czy zarabiał 10 k za walki. Jeszcze w tej erze YT, X, tik toka może być tak bezpłciowe. Co ciekawe nawet USA z tego znane jest obecnie strasznie nudne.

Ja myślałem, że w erze w zasięgami w samej Polsce będzie takich z 12.

Podobno Minda wygadał się, że walczy na Fame 29. Pewnie Sianos albo starszy syn Oknińskego by grzać konflikt akademii Wilanów.

Niestety wiele zawodowców jeśli w ogóle jakiś nie chce się odpalić. Dlatego dziś polskie podwórko sportów walki najbardziej żyje wywiadami Martina Lewandowskiego.

Nigdy nie zrozumiem jak w sportach walki gdzie show to 90 procent contentu, czasami od tego zależy czy będziesz milionerem czy zarabiał 10 k za walki. Jeszcze w tej erze YT, X, tik toka może być tak bezpłciowe. Co ciekawe nawet USA z tego znane jest obecnie strasznie nudne.

Ja myślałem, że w erze w zasięgami w samej Polsce będzie takich z 12.
W USA jest nudny freak boks. Konferencje można oglądać jako dobranocki. Ferrari był tam największym zadymiarzem.

W USA jest nudny freak boks. Konferencje można oglądać jako dobranocki. Ferrari był tam największym zadymiarzem.

Akurat tu biłem do zawodowców. Szczerze nie oglądam innych freakowych konferencji oprócz Polski więc ciężko mi się odnieść, ale jak widziałem jak U.K podniecaly się Ferrarim to musi być tam słabo na konfach.

Na X jakieś plotki latają o walce Lizak vs Dajczman. Podłożem do konfliktu niby miałaby być Fagata, która jest ex Lizaka, a teraz kręci z Dajczmanem na live.

A chuj z tym zawodowcem który dostał wpierdol od budowlańca.

Profesjonalny ogórek.

On i Pasternak mocne plecy mają przez ebe ebe. Gdyby nie to, to kogo obchodzi Lizak.

Ten Dajczman, też nie rozumiem fenomenu, ale zawsze ze wszystkim muzyce czy youtuberstwie ktoś się musi wybić na czołowe numery i padło na tego chudzielca.

Niektórzy snują teorie, że Primemma odwoła Korczakowskiego i ogłoszą Czarnecki vs Korczakowski. Dobrze by było, bo ta walka Korczakowski vs Paramaxil #nikogo.

Back