Anonymous
NoLife FC
Poniżej przedstawiam wywiad, jaki przeprowadziłem w dniu 27. 03. 2014 r. z mistrzem dywizji półciężkiej UFC • Jonem Jonesem. Zapraszam do lektury!
Kaczka41: Dzień dobry.
Jon Jones: Co tak oficjalnie, bracie. Siemka!
K: Zawsze na luzie?
JJ: Taką mam naturę.
K: Czy nie przeszkadza Ci, że używamy Skypa, jako środka komunikacji?
JJ: Dla mnie to żaden problem, bracie.
K: Szkoda, że nie zgodziłeś się na opcję video
JJ: Może następnym razem.
K: Możemy zacząć?
JJ: Wal!
K: Ostatnio sporo podróżujesz, czy można mieć obawy, że odpuściłeś treningi ostatnio?
JJ: Faktycznie, po moim ostatnim pojedynku, który wygrałem, zrobiłem sobie dłuższą przerwę od ciężkich treningów, ale już wszystko wróciło do normy.
K: Chodzi Ci o foto relacji z Twoich treningów u Jacksona, które możemy zobaczyć na Twoich stronach w sieci, tj. Facebook, Twitter oraz Instagram?
JJ: Dokładnie! Wierzy się, że już jestem w pełnym gazie i nie oszczędzamy się z zespołem (w Jackson gym • przyp. kaczki).
K: Na co kładziesz główny nacisk w swoich ostatnich przygotowaniach?
JJ: Do walki zostało już niewiele czasu (miesiąc • przyp. kaczki) i uwierz mi , że nie jest łatwo.
K: Mógłbyś rozwinąć?
JJ: Lepiej będzie, jak nie poznasz za dużo szczegółów, bo potem musiałbym Cie zabić (śmiech).
K: Zaryzykuję.
JJ: Oprócz standardowego treningu kondycyjnego mój przyjaciel Greg ( trener • przyp. kaczki) ćwiczy ze mną sporo w parterze i przygotowuje gameplan pod mojego przeciwnika.
K: Jakie wg. Ciebie są mocne strony Glovera?
JJ: Co mam Ci mówić, bracie, to po prostu kompletny zawodnik. Ma mocną stójkę i naprawdę dobre bjj. Bilans jago walk pokazuje , że to solidny fighter, także.
K: A ma jakieś słabe strony?
JJ: Każdy ma (śmiech). Ale niech to zostanie w mojej głowie tylko.
K: Przenieśmy się do gali UFC 165 i Twojego pojedynku z Aleksandrem Gustafssonem. Jak wspominasz tamto starcie?
JJ: Dla mnie każdy kolejny oponent, to po prostu nowe wyzwanie, to wszystko.
K: Ale, czytałeś pewnie komentarze po Waszej walce, mówiące, że to była ciężka przeprawa, co? Dodam, że byli i tacy, którzy widzieli zwycięstwo Szweda.
JJ: Serio? Podaj mi ich adres! Tylko żartuję (śmiech). Generalnie Aleksander to dobry uderzacz i używał tej płaszczyzny sporo. Powiem Ci, że zaskoczył mnie dobrą obroną przed obaleniami. To znaczy, że był dobrze przygotowany do walki. Wiesz, mówi się , że każdy przeciwnik znajdzie moment, by osłabić mocne strony oponenta.
K: Czyli byłeś lepszy w tej walce?
JJ: Prawie w każdej z pięciu stoczonych rund.
K: Mogę zadać Ci prywatne pytanie?
JJ: To nie problem.
K: Skąd ten Twój pociąg do broni?
JJ: Wiesz, jako dzieciak, zawsze z braćmi lubiliśmy bawić się w policjantów i złodziei, ale dopiero teraz jest czas, gdzie mogę realizować swoje marzenia z dzieciństwa.
K: Kto był złodziejem?
JJ: Zgadnij? (Cisza)
K: Pewnie Ty (śmiech)
JJ: Nie masz racji. Mimo, że byłem młodszy to razem z Chandlerem (młodszy brat Jonesa • przyp.kaczki) staraliśmy się złapać Arthura (starszego brata Jonesa • przyp.kaczki).
K: A to stąd ta pomoc w ujęciu sprawcy kradzieży torebki tamtej pani ? Dobrze ,że nie miałeś gnata ze sobą (śmiech).
JJ: Wówczas nie miałem pozwolenia na broń.
K:Mogliśmy zobaczyć, że byłeś na rodeo ostatnio. Lubisz taki sport?
JJ: Wielki respekt dla jeźdźców. Weź bracie usiądź na byka. Weź chłopie spójrz na byka chociaż!
K: Ok, mimo, że z chęcią zająłbym Ci więcej czasu, to ustaliliśmy wcześniej maksymalnie 10 minut na rozmowę. A czas już minął przed chwilą. Także , czego Ci życzyć , mistrzu?
JJ: Pieniędzy (śmiech). Ok, wydaje się, że możemy mieć wpływ na naszą przyszłość i odpowiadamy za nasz los. Jednak, wszystko zależy od Stwórcy i to on decyduje, co się wydarzy. Ja staram się postępować wg. zasad Boga, a ewentualne błędy powodowane są tym, że nikt nie jest doskonały i musimy przezwyciężać swoje chwilowe słabości.
K: Wielkie dzięki za rozmowę. Narazie
JJ: Najlepszego. Niech Bóg Cię błogosławi.