Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Coś więcej?Sory ale przedłużyło mi się. A moja opinia to :
View attachment 60118
Casualowe gówienko ubrane w papierek o nazwie diablo, strasznie daleko odjechali od typowej konwencji H&S na rzecz jakiegoś mixu h&s/mmo/rpg.Coś więcej?
Więc identycznie jak moje podejście do diablo 3, do tej pory nie grałem, 4 na ten moment też nie rusze, prędzej odświeżoną 2. Dałem się złapać na te trailery i gameplaye i mi się spodobało ale jak jest tak jak piszesz to mam wyjebaneCasualowe gówienko ubrane w papierek o nazwie diablo, strasznie daleko odjechali od typowej konwencji H&S na rzecz jakiegoś mixu h&s/mmo/rpg.
Zadania typu podejdź do żołnierzy i z okrągłego menu emotek wybierz "klaskaj" aby dodać otuchy żołnierzom.
Itemlevelpower jak w gierkach z playstore,
level scaling - niby rośniesz w sile ale wtedy i moby, wiec nie czujesz tego "ALE DOJEBANY SIĘ STAJE"
Skill tree to żart, niby masz wybór ale tak naprawde to nie, bo przeklikujesz jedno po drugi w mia re zdobywania leveli.
Dungeony bardzo słabe
Praktycznie brak mobów na worldmapie, biegniesz paczka 10 mobów kasujesz je, biegniesz 15sekund druga paczka, i tak w kółko.
Finalnie gierka nawet przyjemna, bo w sumie spoko się w to gra - ale ja nie tego oczekiwałem. Po tych beta testach wiem, że nie dam im siana przed premierą czy na premierę, może kiedyś kupię - zobaczymy.
W piątek startuje open beta D4, jak masz czas to od czwartku z tego co wiem, bedzie preload. Sprawdź jak masz ochotę, ja na 100% jeszcze pogram innymi klasami.Więc identycznie jak moje podejście do diablo 3, do tej pory nie grałem, 4 na ten moment też nie rusze, prędzej odświeżoną 2. Dałem się złapać na te trailery i gameplaye i mi się spodobało ale jak jest tak jak piszesz to mam wyjebane
Ja nie mam komputera mordo już z 7 lat a na konsoli boję się do tego podchodzić, pod koniec miesiąca idę po nowy tv i jeszcze raz się zastanowię nad tą opcją ale wątpię żebym to wogole gdziekolwiek odpalił jak na ten moment.W piątek startuje open beta D4, jak masz czas to od czwartku z tego co wiem, bedzie preload. Sprawdź jak masz ochotę, ja na 100% jeszcze pogram innymi klasami.
Finalnie jestem mocno rozczarowany.
No to jest pojebane
Właśnie miałem pisać, że jak ktoś chce sprawdzić to można już pobieraćJak coś można już instalować betę, która rozpocznie się w dniu 24-26.03
Wbiłem wszystkei klasy na 25lvl, podtrzymuje swoje zdanie na temat tej gry. Raczej mocno słaba produkcja, jakby usunąć diablo z nazwy to mieli by problem sprzedawać to po 20euro.Pograne i na ten moment jak @PIR się wstrzymuję, czekając na kolejna betę (mam nadzieję z endgamem). Trochę o grze, bez fabuły bo sam omijałem wszystkie filmiki by uniknąć spoilerów.
Z plusów:
Ładna grafika;
Różnorodność klas;
Duży drop legend (pewnie się zmniejszy);
Spora różnorodność buildów: (barb, druid, rogue, sorc)
Przyjemne levelowanie;
Zadania poboczne i światowe;
World boss;
Złoto wydaje się ważne.
Z minusów:
UI wygląda jak mobilka, klejnoty, pierścienie, amulety zajmują dwa sloty zamiast jednego (wszystko zajmuje dwa sloty);
Jeśli ktoś grał w Immortal to powiem szczerze, że w niektórych momentach wydawało mi się, że są przeniesione niektóry assety do DIV;
Brak balansu, klas walczących w zwarciu (do czasu premiery mają jeszcze trochę czasu);
Necro OP, Sorc zaraz za nim (wydaje się jakby nikt tego wcześniej nie testował);
Niektóre skille bez pomysłu i bez duszy, zwłaszcza podstawowe (Sorc, Necro, Rogue);
Mała różnorodność w personalizacji skili (jeden skill ma tylko dwie odnogi);
Mało mobów zwłaszcza w otwartym świecie.
Ogólnie aktualnie dałbym 5-6/10, gra nie jest zła, ale jeśli wyjdzie Path of Exile 2, to po po prostu zje to Diablo na śniadanie. Dodam do tego, że PoE będzie darmową grą z kosmetyką, a w przypadku Diablo chyba nie tylko ja pomimo zapewnień Acti mam niepewność co do tego MMOARPG.
O panie i wybrałeś najbardziej zjebana klasę jaka jest dostępna w "becie" druid wykastrowany strasznie - zero przyjemności z gry.Ja znalazłem czas tylko na godzinkę gry druidem, więc mało zobaczyłem. Klimat filmików na pewno fajny, jak to zawsze w diablo było. Drzewko umiejętności trochę mi się nie podoba, ale w sumie mało tego zobaczyłem. Pewnie i tak ogram jako fan gier hack'n'slash
Z sentymentu do druida z d2. No za dużo nie pograłem, kilka pierwszych skilli wilkołaka, ale nie wydawał mi się za ciekawy. Chciałem jeszcze tego łotrzyka przetestować, ale nie zdążyłemO panie i wybrałeś najbardziej zjebana klasę jaka jest dostępna w "becie" druid wykastrowany strasznie - zero przyjemności z gry.
Path of Exile se odpal, od razu zapomnisz o diablo.Kurwa mać a tak czekałem na te gre..
To jest beta, będą jeszcze poprawki jakieś? Po polsku będzie? Szkoda trochę 360 zł na takie coś.

Popieram @PIR , druid mimo, że wydaje się, że klasa powinna być tą klasą jak w D2 (tornado, fire, wilkołak, niedzwiedź, summoner), tutaj wydaje się wykastrowany. Ogólnie klasy walczące w zwarciu są w porównaniu z klasami magicznymi lub szybszymi (rogue) są po prostu słabe. Patrząc wyżej mamy 5 buildów, z czego wilkołak miał dwa albo i trzy dodatkowe. A w D4 wydaje się, że na ten moment jedynie do ogrania są dwa buildy.... ale po znalezieniu odpowiednich legend.Z sentymentu do druida z d2. No za dużo nie pograłem, kilka pierwszych skilli wilkołaka, ale nie wydawał mi się za ciekawy. Chciałem jeszcze tego łotrzyka przetestować, ale nie zdążyłem
Mam nadzieję, że zrobią jeszcze endgame, który podobno był we wcześniejszych zamkniętych testach. Aktualnie, jak wspomniałem gra typowe 5-6/10, która niczym się nie wyróżnia. Przyznam, że największą zaletą owej gry jest uniwersum DIABLO. Diablo 3 było wydmuszką w porównaniu do D2, a D4 wydaje się naprawdę być klonem gry mobilnej. Zamiast zrobić dwa UI dla wersji PC i Konsol (jak jest w D2 Resurection) to zrobili kopiuj wklej. Kod sieciowy laguje, mało widocznych osób na serwerze (a przypominam, że to gra MMOARPG), brak balansu (wydaje się jakby nikt tego nie testował), mała różnorodność dungeonów (podnieś, przynieś, zabij 50 mobków, uwolnij 7 ludzi i prawie tak non stop). Ogólnie im więcej się gra tym więcej widzi się minusów tej produkcji. Ogólnie mimo, że gra nie jest brzydka to w porównaniu do D2: Resurected w niektórych momentach byłoby mi wstyd to pokazać światu. Zwłaszcza animacja zaklęć czarodziejki (ogień i lód) no po prostu wygląda jakby jedna gra zatrzymała się ok dwa lata temu.Kurwa mać a tak czekałem na te gre..
To jest beta, będą jeszcze poprawki jakieś? Po polsku będzie? Szkoda trochę 360 zł na takie coś.
Słyszałem ale nigdy w to nie grałem, diablo 2 to gra mojego dzieciństwa i stąd ten sentyment. Do tej pory pamiętam głos lektora który czytał z księgi o hrabinie.Path of Exile se odpal, od razu zapomnisz o diablo.
Sorki ale Diablo od dwójki wzwyż jest zjebane![]()
Próbuj Diablo. Sam jestem ciekaw co pozmieniają, bo jakieś zmiany klasowe mają być, dodatkowo podobno drop ma być taki jak na premierze, więc się zobaczy. Ogólnie sporo osób miało mieszane uczucia, ale warto sprawdzić bo dla kogoś może okazać się to świetna gra. Ja osobiście poczekam pewnie trochę i po premierze podejmę decyzje. Osobiście dla mnie klimat jest świetny, klasy jako tako też ciekawe, ale odrzuca mnie małe urozmaicenie na ten moment, nawet nie same dungeony co różnorodność buildów. Na ten moment wydaje się, że gra będzie typowym diablo 3 a nie diablo 2. Czyli 1-2 buildy na klasę. A moim zdaniem mając takie doświadczenie, taką społeczność to jednak za mało i tych grywalnych buildów powinno być conajmniej kilka. Na ten moment już widać, że balans będzie leżał przez pewnie pierwsze dwa trzy sezony. Sorc, Rogue to topka, która przebije Barb w endgame, ze względu na zepsutą mechanikę klas (bo znając blizzarda to gówno z tym zrobią - za mało korzyści jak na włożoną pracę).Path of exile mi nie podeszlo wcale. System skili jest dziwny strasznie
W d2 na ladderze balans tez byl slaby, grywalnymi postaciami do farmienia byl hammerdin i sorc lecz sorc tez byl do kilku miejsc w zaleznosci od żywiołu. Dopiero jak byles bogaty i mogles zlozyc/kupic infinity dla merca to sorc wymiatac zaczynal, szczegolnie light.Sorc, Rogue to topka, która przebije Barb w endgame, ze względu na zepsutą mechanikę klas (bo znając blizzarda to gówno z tym zrobią - za mało korzyści jak na włożoną pracę).
sporo sezonow uplynelo zanim to poprawiono.Rozumiem bo sam ogrywałem za dzieciaka D2. Chodzi mi jednak, że to nie jest mały deweloper, tylko potęga, która ma już/powinna mieć kupę doświadczenia. Niestety co do 4 to już Cię informuję, że drzewko jest biedne. 4 umiejętności podstawowe np i po dwa modyfikatory i następne to ulepszenie. Użyteczność skilli będzie pochodziło od itemów. Np hydra z itemem będzie strzelać fireballem (wybuchającym). U druida np item dodaje fale uderzeniową do podstawowej umiejętności obszarowej.W d2 na ladderze balans tez byl slaby, grywalnymi postaciami do farmienia byl hammerdin i sorc lecz sorc tez byl do kilku miejsc w zaleznosci od żywiołu. Dopiero jak byles bogaty i mogles zlozyc/kupic infinity dla merca to sorc wymiatac zaczynal, szczegolnie light.
Barb w d2 byl kupa gowna przez wiele sezonow miedzy innymi dlatego ze na hellu nie dalo sie praktycznie zabic diablo bo w sanktuarium duzo mobow mialo zelazna dziewice i odbijajace obrażenia zabijaly barbow na strzalasporo sezonow uplynelo zanim to poprawiono.
A co do 4 to mam nadzieje ze po 1 bedzie fajne drzewko skilli ktore bedzie mozna rozdac na kilka sposobow, dwa ze bedzie kilkanascie buildow i mnostwo itemow jak w 2, trzy ze bedzie jakis spoko tryb pvp jak w 2 a nie gowno jak w 3
No to troche sie zawiodlem. Liczylem na drzewko skilli jak w d2. Beta kolejna bedzie w maju? Trzeba sie jakos zglaszac do tego?Rozumiem bo sam ogrywałem za dzieciaka D2. Chodzi mi jednak, że to nie jest mały deweloper, tylko potęga, która ma już/powinna mieć kupę doświadczenia. Niestety co do 4 to już Cię informuję, że drzewko jest biedne. 4 umiejętności podstawowe np i po dwa modyfikatory i następne to ulepszenie. Użyteczność skilli będzie pochodziło od itemów. Np hydra z itemem będzie strzelać fireballem (wybuchającym). U druida np item dodaje fale uderzeniową do podstawowej umiejętności obszarowej.