De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Wtedy chyba była wyjątkowo tania bo kosztowała tyle co najtańsza kawa w biedronce

Weź pod uwagę że przez ostatni okres (warunki produkcji)ceny kawy poszły zdecydowanie w górę już gdzieś czytałem artykuł w tej sprawie.

Ta Rioba to chyba nie jest jakaś znana marka kawy, przynajmniej tak mi się zdaję. Chciałem o niej wyszukać jakieś informację i opinię na jakiś popularniejszych stronach do zamawiania kawy, to nawet nie ma tej marki kawy w ofercie. Wydaje mi się że w takiej cenie jak była 3 miesiące temu była zdecydowanie warta tej ceny. W mojej opinie nawet jest warta w tej cenie w chwili obecnej.

Weź pod uwagę że przez ostatni okres (warunki produkcji)ceny kawy poszły zdecydowanie w górę już gdzieś czytałem artykuł w tej sprawie.
No, ale przecież marketówki w cenie 60zł/kg to standard od wielu miesięcy jak nie od co najmniej roku. Dlatego wydaje mi się, że wtedy trafiłeś na promocję tej kawy. Przecież zwykły Jacobs zielony kosztuje już jakoś 70-80zł/kg. Chyba, że to po prostu jakieś gówno skoro kosztowało 58zł w standardowej cenie :beczka:

Chyba, że to po prostu jakieś gówno skoro kosztowało 58zł

puu.gif

@respect i reszta, ile Wy kawy kupujecie powiedzmy w miesiącu? No ja mam wrażenie, że nic nie robię tylko zamawiam i odbieram worki z kawą

@respect i reszta, ile Wy kawy kupujecie powiedzmy w miesiącu? No ja mam wrażenie, że nic nie robię tylko zamawiam i odbieram worki z kawą
Szkoda strzępić ryja. Ciężko powiedzieć bo nie liczę, ale nawet przeglądając tu moje ostatnie posty. To z Berlina wróciłem 9 czerwca. Tam kupiłem 2x250g. Chwilę później kupiłem 5x250g. Z tego wszystkiego została mi jedna paczka 250g. Ale ostatnio wsypałem cały pojemnik w ekspresie „zwykłej” kawy z kilogramowej paczki. Czyli w miesiąc poszło jakieś 1600g kawy bo jeszcze z pół pojemnika jest w ekspresie.
W ciągu tego miesiąca dwa weekendy byłem sam na chacie z czego jeden pracowałem od rana do wieczora i gości żadnych też nie mieliśmy weekendowych :brainoverload:

to ile Ty dziennie pijesz ?
Ja pewnie 5-6 espresso w różnych postaciach. Żona pewnie 3-4

Szkoda strzępić ryja. Ciężko powiedzieć bo nie liczę, ale nawet przeglądając tu moje ostatnie posty. To z Berlina wróciłem 9 czerwca. Tam kupiłem 2x250g. Chwilę później kupiłem 5x250g. Z tego wszystkiego została mi jedna paczka 250g. Ale ostatnio wsypałem cały pojemnik w ekspresie „zwykłej” kawy z kilogramowej paczki. Czyli w miesiąc poszło jakieś 1600g kawy bo jeszcze z pół pojemnika jest w ekspresie.
W ciągu tego miesiąca dwa weekendy byłem sam na chacie z czego jeden pracowałem od rana do wieczora i gości żadnych też nie mieliśmy weekendowych :brainoverload:
Kurde, no ja w czerwcu 4 paki kawy zamawiałem, czyli 2 kg i już trzeba zamawiać, bo się kończy powoli :childcry:

Trzeba częściej do biura jeździć, bo tam darmową kawę robią

I jak? Siadło?

Macie jakieś nowe polecajki? Planuję się dzisiaj rozgościć na konesso.

No właśnie jeszcze nawet nie otworzyłem, w następnym tygodniu pewnie otworze. Dopiero co właśnie skończyłem paczkę piellini top. Ostatnio się urlopowałem i więcej kawy się opiłem po lokalach.

IMG_20250816_124056.jpg

No właśnie jeszcze nawet nie otworzyłem, w następnym tygodniu pewnie otworze. Dopiero co właśnie skończyłem paczkę piellini top. Ostatnio się urlopowałem i więcej kawy się opiłem po lokalach.

View attachment 128353
Ja chyba muszę zrobić detoks bo ostatnio wszystko jedno co zasypane smakuje tak samo. Te poprzednio co wrzucałem z Mott Coffe szału nie zrobiły nie kupię ponownie.
Teraz mam zasypane

Screenshot_2025-08-16-13-00-33-08_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

żona mówi że fajnie czuć orzechem, raczej delikatna niż kwasowa

Nowe zakupy. Tatry wjeżdżają ponownie bo bardzo dobra kawa do kaw mlecznych. We Flat white wjeżdża jak złoto a i na takie kawy czasem ochota złapię. Jako espresso też przyjemnie słodka.

Reszta nowinki, zobaczymy co to będzie:

IMG_1982.jpeg

IMG_1984.jpeg

Hej, kawosze! Polecicie jakąś jasno paloną kawę pod głównie przelewy z Chemexa, czasem Aeropress? Szukam czegoś nowego, co nie jest z palarni Hayb i będzie przyjazne dla portfela. Z góry dzięki!

Hej, kawosze! Polecicie jakąś jasno paloną kawę pod głównie przelewy z Chemexa, czasem Aeropress? Szukam czegoś nowego, co nie jest z palarni Hayb i będzie przyjazne dla portfela. Z góry dzięki!

Hej!

Jasne!

Polecam jakąś jasno paloną kawę głównie pod przelewy z Chemexa, czasem Aeropress, coś nowego, co nie jest z palarni Hayb i będzie przyjazne dla portfela!

:tiphatb:

Jak byś po polsku napisał to może i mógłbym coś pomóc a tak nie wiem kompletnie o co Ci chodzi...
:beczka:
musisz skierować pytanie bezpośrednio do fachowca @Baasteek

Back