De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Chciałem kupić coś z Trip Coffee bo widzę promka na konesso z okazji 2 urodzin palarni, ale patrzę na ceny, a tam na każdej kawie informacja o najniższej cenie z 60 dni przed obniżką.
No i kurwa taka to promocja, że cena każdej paczki ponad 10 zł na kg w górę. Chuj im w oczy za takie jebanie klienta.
Wydaje mi się, że te duże podwyżki cen kawy były ok miesiąc temu więc niekoniecznie lecą w chuja. 60 dni temu faktycznie ta kawa mogła kosztować 90zł ale w ogóle bym się nie zdziwił jakby miesiąc temu kosztowała już 120zl. W między czasie był też dzień kawy i wtedy były bardzo duże promki.

Wydaje mi się, że te duże podwyżki cen kawy były ok miesiąc temu więc niekoniecznie lecą w chuja. 60 dni temu faktycznie ta kawa mogła kosztować 90zł ale w ogóle bym się nie zdziwił jakby miesiąc temu kosztowała już 120zl. W między czasie był też dzień kawy i wtedy były bardzo duże promki.
Screenshot_2025-11-14-22-59-22-70_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

tak samo Brazylia, Etiopia nawet 13 zł w górę, a teraz łaskawcy dają zniżkę 15% i darmową dostawę, ha tfu

Ale co mnie tu dziwi to Polska

View attachment 133358

tak samo Brazylia, Etiopia nawet 13 zł w górę, a teraz łaskawcy dają zniżkę 15% i darmową dostawę, ha tfu

Ale co mnie tu dziwi to Polska
No ale napisałem Ci z czego to może wynikać. 60 dni temu faktycznie ta kawa mogła tyle kosztować. W tym czasie kawa wyjebała w górę o ok 30%. Moim zdaniem te 101zł to jest dobra cena. Ja 250g tatry kupowałem raz za 27zł, później za niecałe 25zl a ostatnim razem już po 33zł.
I tu by się zgadzało.

IMG_4275.png

Za 26 kupowałem z 3 miesiące temu. Później na dniu kawy kupiłem za te 24,74zł a później były duże podwyżki kawy na całym światowym rynku i kupowałem po te 32,99zł.

Nie powiem, że dam sobie rękę uciąć, ale uważam, że te kilogramowe już nigdy nie spadną do 89.99zł.

Weź sobie jakieś 2-3 po 250g na testy.

Fajna promka na Hayba.

Nie próbowałem, ale z tej palarni nie piłem jeszcze chujowej kawy. Ta będzie raczej delikatna. Jak ktoś lubi łagodne kawusie to ta powinna być dobra. Ja sobie kg zamówiłem dla urozmaicenia.

@szplin cos dla Ciebie też jest
IMG_5878.jpeg

:beczka:

Koledzy pomogą wybrac jakiś ekspress...żona mi męczy bułe ze chce dobre latte...ja tam pije zazwyczaj americano z mlekiem
Jestem laikiem w temacie- musi miec chyba opcje spieniana mleka, w miarę łatwy w obsłudze, także czyszczeniu - budżet powiedzmy ok 2,5 tys

Pomożecie:)?

Koledzy pomogą wybrac jakiś ekspress...żona mi męczy bułe ze chce dobre latte...ja tam pije zazwyczaj americano z mlekiem
Jestem laikiem w temacie- musi miec chyba opcje spieniana mleka, w miarę łatwy w obsłudze, także czyszczeniu - budżet powiedzmy ok 2,5 tys

Zadaj sobie pytanie czy chce ci sie bawic z karafka od mleka czy bez.

No i ja bym juz wzial taki z tlumikiem cichy, bo standardowy jest dosc glosny (dla mnie)

Zadaj sobie pytanie czy chce ci sie bawic z karafka od mleka czy bez.

No i ja bym juz wzial taki z tlumikiem cichy, bo standardowy jest dosc glosny (dla mnie)
No chyba po filmiku VitoC jednak system bez karafki z samym spieniaczem i rurka jest optymalny
Tłumik jak nabardziej pożądany

No chyba po filmiku VitoC jednak system bez karafki z samym spieniaczem i rurka jest optymalny
Tłumik jak nabardziej pożądany
Tylko rurka, nie daj się namówić na jakieś karafki.
Obadaj sobie jeszcze Simensa, np któryś model z serii EQ 6. Sprawdzony model. Te EQ. 500 też wyglądają bardzo sensownie.

Back