De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

Hej, kawosze! Polecicie jakąś jasno paloną kawę pod głównie przelewy z Chemexa, czasem Aeropress? Szukam czegoś nowego, co nie jest z palarni Hayb i będzie przyjazne dla portfela. Z góry dzięki!
Wystarczy ze przewiniesz wyzej, polecalem sporo

Kenia i Tatry były pite? bo się zastanawiam nad czymś z tej palarni
Tatry bardzo przyjemne. Zamówiłem dzisiaj już trzeci raz. Delikatna kawka, fajnie wchodzi w mlecznych napojach. Kenii nie pamiętam za bardzo, dobra też była ta Jura, ale Hayb lepszy. Dzisiaj wrzuciłem tego Kafara i też bardzo fajny. Wszystkie te kawy raczej należą do takich delikatniejszych.
Hej, kawosze! Polecicie jakąś jasno paloną kawę pod głównie przelewy z Chemexa, czasem Aeropress? Szukam czegoś nowego, co nie jest z palarni Hayb i będzie przyjazne dla portfela. Z góry dzięki!
My tu samą amatorszczyzna, chemexem do tej pory chyba nikt się nie chwalił. Głównie ciśnieniowcy.

Takie zakupy, nastawiam się mocno na te HAYBy.

IMG_3115.jpeg

IMG_3117.jpeg

a ile za kilogram kawy
37zł/250g obecnie, ja wtedy płaciłem 28zł. Podrożało trochę, ale wtedy też były dobre promki bo był „dzień kawy”. Kilogram 129zł, ja przy następnym zamówienie na pewno wezmę kg. Chyba że te małe opakowania znowu będą w okolicy 30zł to wezmę sobie 2x250g.

37zł/250g obecnie, ja wtedy płaciłem 28zł. Podrożało trochę, ale wtedy też były dobre promki bo był „dzień kawy”. Kilogram 129zł, ja przy następnym zamówienie na pewno wezmę kg. Chyba że te małe opakowania znowu będą w okolicy 30zł to wezmę sobie 2x250g.

Drogo, ja wlasnie zamawiam tę. (świeżo palona 50% / 50% robusta/arabica)

1.jpg

Pojebało Cię do reszty? Toż to 8 flaszek barmańskiej albo 35 piastów wrocławskich :jarolaugh:
Ta Paloma kosztuje teraz 49zł za 250g. Miesiąc temu płaciłem 29,99zł
:damjan:

Właśnie wrzuciłem na młynek, bardzo kwaśna. Chyba się odzwyczaiłem od tak kwaśnych kaw a napisane w opisie, że niby kwasowość delikatna
Ja zawsze z rajchu przywoziłem kawę, ale tam teraz drożej jak u nas, a u nas już ceny pojebało.

:usunto:

Blue Orca aktualnie to zwykła masówka. Cena spoko więc jak Ci przypasuje to czemu nie. Ja sobie jeszcze będę eksperymentował.
Ja zawsze z rajchu przywoziłem kawę, ale tam teraz drożej jak u nas, a u nas już ceny pojebało.

:usunto:
Ceny kawy strasznie wyjebało. „W trzecim kwartale roku ceny wzrosły o 28,7%”

DeLonghi Rivelia, zastanawiam sie nad zakupem. Używa ktoś z Was, jakie opinie?

Bierz jakiś cichy, który ma to tlumienie dźwięku, bo te ekspresy są mega głośne, a teraz na rynku już powychodziło dużo cichych i ja bym wlasnie w taki celował przy kolejnym zakupie ekspresu.

Back