De Longhi - jaki model ekspresu do kawy wybrać ?

:jarolaugh:

Ja De Longhi tez pewnie bym potrafił sam (tam coś trzeba odpowietrzyć bo ten filtr tam wlot musiał uszkodzić, że ta kawa się leje i nagle stopuje ) jakbym wiedział co trzeba zrobić ^^

Jak ekspres wróci to już pewnie nie będę instalował filtra i korzystal tylko z tego z dzbanka Dafi. Po cóż w sumie aż 2 filtry (:
Jak źle wsadzisz filtr, za słabo dociśniesz to się zbiera powietrze, wystarczy go poprawić i mocniej wcisnąć(tylko znowu żeby nie rozjebać)
A nowy filtr można przez montażem wsadzić do wody żeby go przesączyć i żeby bombelki powietrza z niego zeszły.

Jak źle wsadzisz filtr, za słabo dociśniesz to się zbiera powietrze, wystarczy go poprawić i mocniej wcisnąć(tylko znowu żeby nie rozjebać)
A nowy filtr można przez montażem wsadzić do wody żeby go przesączyć i żeby bombelki powietrza z niego zeszły.

zrobilem tak jak w instrukcji i nic to nie dało

Bastek pora wrócić do yerby. I mam swoją dłużej niż Ty!
20230205_110952.jpg
:muttley:

Attachments

• 20230205_110943.jpg
    20230205_110943.jpg
    557.1 KB · Views: 15
Zamówiłem kuriera i ekspres jedzie jutro do naprawy i to nie przez fakt za co 7-10 dni mi sie pojawia komunikat odkamieniania a przez to za nowo zainstalowany filtr zepsuł mi ekspres i nie leje się już kawa tylko pojawia się komunikat o regulacji grubości mielenia kawy... także zepsuł się na amen, nawet na infolinie dzwonilem i ich wskazowki nie pomogly i kazali go wysłać ^^

No i zepsuł

:mjsmile:

:jarolaugh:

Ja De Longhi tez pewnie bym potrafił sam (tam coś trzeba odpowietrzyć bo ten filtr tam wlot musiał uszkodzić, że ta kawa się leje i nagle stopuje ) jakbym wiedział co trzeba zrobić ^^

Jak ekspres wróci to już pewnie nie będę instalował filtra i korzystal tylko z tego z dzbanka Dafi. Po cóż w sumie aż 2 filtry (:
Gówno kupiłeś to się baw.
Ty wkrętarki nie umiesz obsłużyć to jak się chcesz brać za serwis takiego skomplikowanego sprzętu?
:beczka:

Back