SlavicHeart
Oplot Challenge Featherweight
22 maja odbędzie się w Irlandii referendum, na którym obywatele zdecydują, czy osoby tej samej płci będą mogły zawierać legalne związki małżeńskie. Całemu wydarzeniu towarzyszy szeroko zakrojona kampania, w której do zagłosowania na tak zachęcają różne znane osobistości. Dziś na fejsie zobaczyłem post Conora McGregora, który pisze:
Ja wspólnie z moją drużyną Straight Blast Gym zachęcamy wszystkich do zagłosowania na TAK dla równości. Każdy człowiek zasługuje na równe traktowanie.
Wpis opatrzył hashtagami #WszyscyJesteśmyJednym #GłosujNaTak
W podobnym tonie swoje poparcie dla gejowskich małżeństw wyraził irlandzki zapaśnik Sheamus. Na swoim twitterze napisał:
22 maja wyjdź i zagłosuj na tak dla lepszej Irlandii, która jest w rękach tej generacji. (wolne tłumaczenie)
Sondaże sugerują, że przynjamniej 60% Irlandczyków popiera rozszerzenie instytucji małżeństwa na osoby o tej samej płci.
Ja wspólnie z moją drużyną Straight Blast Gym zachęcamy wszystkich do zagłosowania na TAK dla równości. Każdy człowiek zasługuje na równe traktowanie.
Wpis opatrzył hashtagami #WszyscyJesteśmyJednym #GłosujNaTak
W podobnym tonie swoje poparcie dla gejowskich małżeństw wyraził irlandzki zapaśnik Sheamus. Na swoim twitterze napisał:
22 maja wyjdź i zagłosuj na tak dla lepszej Irlandii, która jest w rękach tej generacji. (wolne tłumaczenie)
Sondaże sugerują, że przynjamniej 60% Irlandczyków popiera rozszerzenie instytucji małżeństwa na osoby o tej samej płci.