Clair Obscur 33

Jedynie z tą kategorią się nie zgodzę, bo jRPG nie dają żadnego pola do popisu odnośnie kreowania postaci, a w KCD jednak można było Henryka prowadzić na różne sposoby i mocno rozgrywka się zmieniała z tego powodu.
a najlepsza gra indie?

Za pewne fajna gierka to musi być, szkoda tylko że walka jest tu turowa. Ta kto może bym pograł
jak rpg to tylko turowy albo z możliwością robienia taktyk jak w dragon age origins

Nie wiem jakie są kryteria gry niezależnej.
Bo za typowego indyka powinien zgarnąć Hades 2 albo Silksong.
w Silksong nie grałem ale właśnie mi Clair nie podchodzi ni chuja pod indyka może nie jest to gra od wielkiego korpo ale budżet to na pewno nie indykowy xD

Chyba trzeba wrócić
1000014529.jpg

1000014530.jpg

1000014531.jpg

Rewelacyjna gra. Dawno się tak nie wkręciłem w żadną grę, chyba od czasu RDR2. Fabuła, muzyka postacie, system walki i to jak ta gra wizualnie wygląda to coś niezwykłego. Trochę za dużo czasu spędziłem chyba przed finałem, bo ekipa była o wiele za mocna na ostatniego bossa i ostatnie walki to zero wyzwania. Ciekawe jak wyjdzie ta ekranizacja, bo gra jest bardzo filmowa i ma wiele mocnych momentów w fabule.

@vitas byku, Ty może będziesz wiedział - abonament game pass ultimate ogarnięty na jakimś cdkeys czy eneba działa na Xbox Cloud Gaming? Zmieniałem ostatnio tv, bo trafiłem na lewą matrycę w Sony i akurat udało sie jeszcze zmieścić w okresie przedłużonej gwarancji i teraz w LG masz możliwość ogrywania gier w chmurze (Xbox, Amazon Luna), no i myślałem czy sobie na miesiąc nie wziąć, żeby spróbować ograć Ekspedycje.

@vitas byku, Ty może będziesz wiedział - abonament game pass ultimate ogarnięty na jakimś cdkeys czy eneba działa na Xbox Cloud Gaming? Zmieniałem ostatnio tv, bo trafiłem na lewą matrycę w Sony i akurat udało sie jeszcze zmieścić w okresie przedłużonej gwarancji i teraz w LG masz możliwość ogrywania gier w chmurze (Xbox, Amazon Luna), no i myślałem czy sobie na miesiąc nie wziąć, żeby spróbować ograć Ekspedycje.
Niestety nie pomogę, bo w chmurę się nie bawie - u mnie na zadupiu łącze zbyt słabe. Teoretycznie powinno się spinać, bo ultimate to full pakiet w końcu.
A Ekspedycja Ci na 95% siądzie. :wink:

powinno działać. Daj znać czy są jakieś spadki tekstur bo jestem ciekawy jak to chodzi.

powinno działać. Daj znać czy są jakieś spadki tekstur bo jestem ciekawy jak to chodzi.
Działa, ale rozdzielczość mąż to 2k i generalnie ten obraz jest średni.
Czytałem, że to problem z dużymi tv, ale zamierzam jeszcze się pobawić dev mode LG i aplikacją Better xcloud, może uda się coś poprawić.
Generalnie pierwsze wrażenia to piękna muzyka, ale ta turowa walka :wtf2:

Czytałem, że to problem z dużymi tv, ale zamierzam jeszcze się pobawić dev mode LG i aplikacją Better xcloud, może uda się coś poprawić.
Ta turowa walka właśnie zajebiście tam wyszła. Dobrej zabawy!

No jak walka nie podchodzi i grasz na wyższym levelu to pierdolca dostaniesz :werdum:

Nie no, blokowanie jeszcze ciężko mi wyczuć, ale na tych randomach co się farmi to pięknie uniki wchodzą :bleed:
Lune :gabi_much_love:
Ten lancier ulepszony na początku też mi trochę krwi napsuł i było jakieś 7 podejść :beczka:
I pierwsze wrażenie- Gustave juu pussy :siara:

Nie no, blokowanie jeszcze ciężko mi wyczuć, ale na tych randomach co się farmi to pięknie uniki wchodzą :bleed:
Lune :gabi_much_love:
Ten lancier ulepszony na początku też mi trochę krwi napsuł i było jakieś 7 podejść :beczka:
I pierwsze wrażenie- Gustave juu pussy :siara:
Haha też zacząłem grać…ale kurwica mnie bierze z tymi blokami, ja się chyba tego nie nauczę nigdy :childcry:

Haha też zacząłem grać…ale kurwica mnie bierze z tymi blokami, ja się chyba tego nie nauczę nigdy :childcry:
Jeżeli grasz na PC to jest mod pozwalający wydłużyć czas na parowanie i uniki. Mówimy tu o minimalnych zmianach. Niżej masz opis ile jest czasu w vanilli czyli podstawowej wersji oraz ile w poszczególnych wersjach moda. Różnice są minimalne ale robiące różnice.
Sam korzystałem z tego na samym początku ale jak już załapałem schematy to grałem na domyślnych.
1000007265.png

Jeżeli grasz na PC to jest mod pozwalający wydłużyć czas na parowanie i uniki. Mówimy tu o minimalnych zmianach. Niżej masz opis ile jest czasu w vanilli czyli podstawowej wersji oraz ile w poszczególnych wersjach moda. Różnice są minimalne ale robiące różnice.
Sam korzystałem z tego na samym początku ale jak już załapałem schematy to grałem na domyślnych.
View attachment 140049
Nie lepiej nabijać skilla, to tylko marne 400h :awesome:

Back