Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
pójdzie mi?
Oni w ogóle przekombinowali, kiedy odblokowali obrażenia powyżej 9999. Wcześniej było fajniej jak się uczyłeś bossów i liczył się skill zamiast cyferek. Drugą walkę z Renoirem zajebiście wspominam, mimo że ostro mnie przeczołgał i trochę musiałem pofarmić.Te bossy DLC są robione dla jakichś Ongbali, a nie dla zwykłych graczy. Lampmistrz z 5 paskami zdrowia, który po zbiciu 2,5 paska dodaje nowe ataki, których trzeba się uczyć, jeszcze nie da się go trafić zwykłymi atakami, trzeba z kontry. Kogoś w tym Sandfall ostro pojebało
Oni w ogóle przekombinowali, kiedy odblokowali obrażenia powyżej 9999. Wcześniej było fajniej jak się uczyłeś bossów i liczył się skill zamiast cyferek. Drugą walkę z Renoirem zajebiście wspominam, mimo że ostro mnie przeczołgał i trochę musiałem pofarmić.
Drugi w tym temacie.W ogóle to mam kupioną gierkę, rozegrałem z 1h, potem zmieniłem kompa, zainstalowałem i już ze 3 miesiace nie mogę ponownie się przekonać do grania. A ogólnie to klimat, muzyka i styl walki mi się podoba.
Istnieje możliwość sprawdzenia na jakim etapie są moje relacje z kompanami? Będę to potrzebował wymaxować do pucharka.

Acha czyli narazie nie ma znaczenia nawet jeśli coś pominąłem bo wydaje mi się że wyczerpywałem zawsze te dialogi![]()
To w późniejszym czasie się odblokowuje. Rozmawiaj zawsze kiedy tylko możesz z towarzyszami jak jesteś w obozie. Wtedy będziesz widział coś takiego. I pamiętaj: szczerość popłaca![]()
Tak, zazwyczaj po jakimś bardziej znaczącym wydarzeniu fabularnym istnieje możliwość pogłębienia więzi. I nawet jak masz jakieś zaległości to możesz nadrobić do max poziomu w danym momencie. Wymaksowanie więzi odblokowuje side quest dla towarzysza, ale to dopiero pod koniec. Chyba w ten sposób można zdobyć świetny atak gradientowy dla Maelle, który jest jednocześnie małym spoilerem.Acha czyli narazie nie ma znaczenia nawet jeśli coś pominąłem bo wydaje mi się że wyczerpywałem zawsze te dialogi
No to elegancko, czytałem że platyna w tej grze nie jest jakaś ciężka do wbiciaTak, zazwyczaj po jakimś bardziej znaczącym wydarzeniu fabularnym istnieje możliwość pogłębienia więzi. I nawet jak masz jakieś zaległości to możesz nadrobić do max poziomu w danym momencie. Wymaksowanie więzi odblokowuje side quest dla towarzysza, ale to dopiero pod koniec. Chyba w ten sposób można zdobyć świetny atak gradientowy dla Maelle, który jest jednocześnie małym spoilerem.

Spalenie bardzo spoko, ale jeśli grasz Lune to i tak warto kombinować z plamami.Jakie według Was są najlepsze żywioły w grze? W sensie w Dark Souls czy Elden Ring większość przeciwników była podatna na błyskawice.
Bo właśnie nie wiem czego najbardziej opłaca się używać, często spalenie nakładam.
Nie wiem, czy ma to jakieś fest znaczenie, bo i tak medalum w połączeniu z malowaną mocą będzie wszystkich kładło.Jakie według Was są najlepsze żywioły w grze? W sensie w Dark Souls czy Elden Ring większość przeciwników była podatna na błyskawice.
Bo właśnie nie wiem czego najbardziej opłaca się używać, często spalenie nakładam.
Nie wiem co to ta malowana moc ale pewnie z czasem się dowiemNie wiem, czy ma to jakieś fest znaczenie, bo i tak medalum w połączeniu z malowaną mocą będzie wszystkich kładło.

Oj dowieszNie wiem co to ta malowana moc ale pewnie z czasem się dowiem![]()

Tutaj żywioły są bardziej równomiernie znaczące, bo nie ma jednego konkretnego żywiołu (może poza Void?) który statystycznie by się najczęściej sprawdzał w walkach. Więc ich różnorodność w ekipie ma według mnie większe znaczenie i dobór pod konkretną sytuację. Ale pamiętam, że w początkowej fazie gry najczęściej chyba jednak używałem ognia. Lune ma fajny skill, że dopóki nie zostanie trafiona to z automatu co rundę zadaje coraz mocniejsze obrażenia ogniem właśnie. Maelle też ma fajne ataki z tym żywiołem.Jakie według Was są najlepsze żywioły w grze? W sensie w Dark Souls czy Elden Ring większość przeciwników była podatna na błyskawice.

Dotarłem do monolitu i nie mam nawet żadnego srebrnego pucharka
Nie będę jeszcze walczył z Malarką bo dużo i z tego co patrzyłem na osiągnięcia to nawet bardzo dużo roboty jeszcze przedemną![]()
Maelle bez dwóch Medalum - postawa Virtuose i Stendhal to był jakiś chory zabieg i musieli naprawiać patchami.Jakie według Was są najlepsze bronie w grze dla danej klasy. Aktualnie u Verso mam Lanceram, u Maelle Medallum czy jakoś tak to ta broń którą się wygrywa na arenie i u kudłatego Ballon. Nie wiem czy to dobre wybory ale głównie potrzebuje porady w sprawie broni dla Lube i Sciel bo czytam dużo sprzecznych opinii i nie wiem co ulepszać i czy wybrać się gdzieś zdobyć jakąś dobrą broń.
Jakie według Was są najlepsze bronie w grze dla danej klasy. Aktualnie u Verso mam Lanceram, u Maelle Medallum czy jakoś tak to ta broń którą się wygrywa na arenie i u kudłatego Ballon. Nie wiem czy to dobre wybory ale głównie potrzebuje porady w sprawie broni dla Lube i Sciel bo czytam dużo sprzecznych opinii i nie wiem co ulepszać i czy wybrać się gdzieś zdobyć jakąś dobrą broń.
Ogarnąłem dla Lune broń o nazwie Snowim bo podobno dowalona. Dużo bije ale nie do końca rozumiem tych bonusów o zamarzaniu i muszę to jeszcze obczytać.

Sugerowałem się tymNakłada na Lune efekt zamrożenia jesli życie spadnie poniżej 30%. Normalnie zamrożenie jest negatywnym efektem, który uniemożliwia unikanie/parowanie, więc trzeba po prostu przyjąć obrażenie. W tym przypadku obrażenie otrzymane jest redukowane. Na wyższych poziomach jesli Lune jest zamrożona to ją leczy i zyskuje 2 niebieskie plamy i 3 AP. Nigdy nie korzystałe mz tej broni, ale tak rozumiem po opisie![]()
Sugerowałem się tym
View attachment 148698