Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Lune nie jest do zbierania obrażeń.Nie pamiętam czy o tym pisaliśmy, ale zajebisty pomysł gdy wchodzisz w kartę postaci po walce, a one są całe we krwi
View attachment 127127
View attachment 127129
View attachment 127128
View attachment 127131
Lune jest do latania 

@vitas @Gambit @Risky i jeszcze Panowie kogo nie oznaczyłem. Już pytałem o to chyba, ale z moją pamięcią, oczywiście kurwa zapomniałem. Nigdy nie grałem w żadne soulslike, bo dla mnie za trudne, więc nawet nie próbuje, żeby się nie wkurwiać. Więc jest sens dla mnie kupować Clair? Czy odbije się przy 1 walce i tyle będzie z grania?
Clair to nie jest soluslike, to jest gra turowa w której dorzucili uniki i parowanie. Gra jest tak świetnie skonstruowana pod względem mechanik/fabuły/grafiki i dźwięku, że ciężko znaleźć kogoś kto się od niej odbija, najzwyczajniej w świecie każde stracie jest mega fajnym wyzwaniem i jak przegrywasz kilka razy to i widzisz progres bo uczysz się każdego przeciwnika, a kolejne zwycięstwa dają satysfakcję.@vitas @Gambit @Risky i jeszcze Panowie kogo nie oznaczyłem. Już pytałem o to chyba, ale z moją pamięcią, oczywiście kurwa zapomniałem. Nigdy nie grałem w żadne soulslike, bo dla mnie za trudne, więc nawet nie próbuje, żeby się nie wkurwiać. Więc jest sens dla mnie kupować Clair? Czy odbije się przy 1 walce i tyle będzie z grania?
Takiego lampmastera to chyba z 5 razy pokonałem zanim uznałem, że już wystarczy 
Widzisz @Mojso jedni mają skilla jak @Hightower a i jeszcze inni mają farta (jak ja) nie przeszkadza to jednak cieszyć się z gry xDTakiego lampmastera to chyba z 5 razy pokonałem zanim uznałem, że już wystarczy![]()
Oj tam, zaraz skill... Po prostu jestem try hardemWidzisz @Mojso jedni mają skilla jak @Hightower a i jeszcze inni mają farta (jak ja) nie przeszkadza to jednak cieszyć się z gry xD

Graj nie pierdol@Ludwiczek @Gambit czyli na tych najłatwiejszym poziomie, nie będzie trzeba raczej po 70 razy klepać się z bossem, żeby uczyć się go? Bo ja to niedzielny taki gracz, niestawiam sobie wyzwań żadnych, gram dla rozrywki i bardziej mnie interesuję fabuła, niż klepanie po raz x tego samego bossa, bo non stop wpierdol dostaję.
Ja nie gram w souls like chyba że mają tryb easy jak Lies of P (bo mam za mało czasu wolnego żeby "męczyć się" z przejściem gry). Zacznij Clair na normalu jak nie podejdzie zmień sobie na easy
Frajdę i tak będziesz miał z gry 
Okazyjny mem, mam nadzieję, że to żaden spoiler.Drugi akt skończony. Szczenę kilka razy podnosiłem z podłogi. Od czasu TLOU1 i RDR2 najlepsza fabuła i postaci jakie widziałem w grach, a nawet w popkulturze. To jest nie tylko gra roku ale i dekady. Jak to nie będzie miało GOTY to ten tytuł nie będzie miał żadnego znaczenia, bo nie ma i nie będzie w tym roku nic lepszego. Musiałby się jakiś cud zdarzyć, ale to byłby chyba najlepszy rok w historii gamingu.
Maksymalny lvl broni to chyba 33, a postaci 99 lvl. Jeśli zrobiłeś już wieże to najlepsze miejsce do farmienia to Renoir's Drafts. Przy jednej z flag jest trzech przeciwników za których pokonanie dostaje się ponad 3 mln exp + luminy.Dotarłem do pewnego momentu w grze. W akcie 3 poleciałem do Lumiere, gdzie zatrzymałem się przy prawdopodobnie finałowym bossie, ale jeszcze z nim nie walczyłem, bo wyczytałem, że gra nie pozwala na swobodną eksplorację po zakończeniu gry. Chcę przejść wszystkie lokacje, ale zostały mi już praktycznie tylko te "niebezpieczne". Ja gram na hardzie i nie chce mi się zmieniać tego poziomu, ale już jeden taki mim w jaskini, co z nim trzeba walczyć solo, ściąga mnie jednym podmuchem. Lokacja, gdzie ma się znajdować najtrudniejszy boss w grze też jest oznaczona jako "niebezpieczna", więc podejrzewam, że też będę padał jak mucha. Czy są jeszcze jakieś możliwości podlevelowania postaci i zdobycia mocniejszych pikto? Czy mogę jeszcze broń ulepszyć powyżej 32?

LVL Hard - 266 skuteczne parowaniaView attachment 127994
53 min nakurwiania tego podniebnego stwora, ale warto było
Praktycznie przypadkiem Maelle miała odpowiedni build na niego, czego nawet nie wiedziałem. Miała możliwość wykradania tarcz i tylko dzięki temu mogłem go pokonać, bo niektórych ataków jak np. zamrażającego nie potrafiłem uniknąć/sparować (ze 2 razy mi się udało). Plus pikto "Oszust" żeby mieć 2 ataki pod rząd, bo inaczej bym go za chuja nawet nie drasnął. Także wykradanie tarcz, próba przetrwania 3 ataków pod rząd, zjechanie do 1hp + postawa wirtuozerska i Hołd Gustava. Jak się naładował wskaźnik gradientu na 3 to Gomage i prawdziwe bicie skurwiela. Najdłuższa walka jaką miałem do tej pory![]()
LVL Hard - 266 skuteczne parowania
![]()

Szanuję mocnoView attachment 127994
53 min nakurwiania tego podniebnego stwora, ale warto było
Praktycznie przypadkiem Maelle miała odpowiedni build na niego, czego nawet nie wiedziałem. Miała możliwość wykradania tarcz i tylko dzięki temu mogłem go pokonać, bo niektórych ataków jak np. zamrażającego nie potrafiłem uniknąć/sparować (ze 2 razy mi się udało). Plus pikto "Oszust" żeby mieć 2 ataki pod rząd, bo inaczej bym go za chuja nawet nie drasnął. Także wykradanie tarcz, próba przetrwania 3 ataków pod rząd, zjechanie do 1hp + postawa wirtuozerska i Hołd Gustava. Jak się naładował wskaźnik gradientu na 3 to Gomage i prawdziwe bicie skurwiela. Najdłuższa walka jaką miałem do tej pory![]()

Szanuję mocno
Nie wiem czy miałbym cierpliwość na tak długą walkę, ale domyślam się że na koniec musi to być mega satysfakcjonujące. Chyba od tej pory zacznę bardziej przyglądać się temu ile skutecznych parowań/uników i jaki czas walki miałem w najdłuższych/najtrudniejszych walkach, tak z ciekawości i dla porównania.
WTF!?Ludzie gadają, że Simon to taki ciężki Boss, a ja go robię w 40 sekund no-hit
View attachment 128160
![]()