Civil War w USA

Dramat.
Najgorsi są tacy głupiomądrzy filozofowie.

PRL, pod okupacją rosyjską, w służbach zatrudniani dziadkowie niektórych użytkowników tutaj z odpowiedniego klucza, zakatowali chłopaka, nie jednego, nie dwóch...

=

USA, nie pod okupacją ale właśnie najeżdżany, służby prowadzą akcję ochronną własnego państwa, swoich rodaków, pojawia się zdrajca, który próbuje przerwać akcję taranując funkcjonariuszy suvem, dostaje kulkę w reakcji.

No tak, rzeczywiście te same rzeczy.

Ja mówię o prawdziwym najeździe na granicę państwa, mówię o prawdziwym zdrajcy wewnętrznym, który właśnie się ujawnił.

A ten mi coś pierdoli o jakichś innych obozach, o lubieniu i nie. :DC:

To właśnie pokazuje, że będąc tylko głupiomądrym filozofem, można na coś patrzeć i nie widzieć tego na co się patrzy.

Nic nowego.
Od zawsze jedni najeżdżali drugich, od zawsze zdrajcy wewnętrzni próbowali otwierać bramy, od zawsze takich ludzi się za to zabijało.

A dzisiaj:

:usunto:
Władca Minnesoty na kanwie tego zdarzenia próbuje ochronić swoją dupę w obliczu aferki z imigrantami z Somalii. Stawianie tego w jednym szeregu z antykomunistycznymi ruchami w Polsce to grube nadużycie.
1000001082.jpg

Moim zdaniem ludzie powinni na takie rzeczy jak ICE- Good patrzeć na chłodno, a nie lecieć w prawaka i lewaka.

Gdy zaczyna się gra z giwerami ja zawsze staram się to oceniać na chłodno.

Na przykład uważam, że Floyd sam sobie winny, ale nie zmienia to zdania, że Derek Chauvin niepotrzebnie cały czas trzymał mu kolano na szyji. Tym bardziej, że facet miał kajdanki na rekach.
Widziałeś cały godzinny film z kamery policyjnej z zatrzymania tego degenerata?
Obstawiam że nie oraz że rozwydrzone lewaki demonstrujące wtedy np w Poznaniu też nie.

Widzę, że już z odsieczą ruszył koneser obrońca uciśnionych lewaków i oczywiście czym innym mógł zabłysnąć oprócz standardowego - a Polacy też :DC:

Myślisz, że zabójcę Kirka chętniej bym widział w kazamatach czy na wolności?

zesrańsko to by dopiero było jakby takiego floyda przygłupiego czarnucha odstrzelił
:beczka:

No i widzisz - tam akurat była wajcha w drugą stronę. Przećpany, wielokrotny kryminalista umarł z przedawkowania, a Bogu ducha winnego policjanta - który postępował zgodnie z procedurami - skazano, bo taka była wola polityczna. Wtedy lewactwo świętowało (pokojowe, ale wybuchowe protesty :awesome:).

Władca Minnesoty na kanwie tego zdarzenia próbuje ochronić swoją dupę w obliczu aferki z imigrantami z Somalii. Stawianie tego w jednym szeregu z antykomunistycznymi ruchami w Polsce to grube nadużycie. View attachment 137452
Dramat. Chłop patrzy i nie rozumie co widzi ale próbuje komentować standardowymi schematami z naszej podwórkowej "polityki" czyli: "przeciwnik polityczny" zabity "z błahych powodów" i "prymityw miskatonic się cieszy bo jej nie lubiał".

Sam nie wiem czy mam się śmiać czy płakać na widok czegoś takiego.

:DC:

Władca Minnesoty na kanwie tego zdarzenia próbuje ochronić swoją dupę w obliczu aferki z imigrantami z Somalii. Stawianie tego w jednym szeregu z antykomunistycznymi ruchami w Polsce

Mamy wolność słowa czy nie?
Tyle tutaj czytam o "złej UE" co chce cenzurować wszystko i wszystkich i jakie to jest ohydne, a nagle się okazuje, że jak się zabije kogoś o innych poglądach, to w sumie nie ma tematu - a nawet powód do świętowania.

Tak - 1.
A 3 inne umarły przez "zbytnią podnietkę" - jeden dostał wylewu, jednego stratowali jego współplemieńcy, a jeden dostał zawału.

Zginął też jeden policjant - kierując się Waszą logiką to ofiary od kul powinny liczyć się w setkach. Nikt się nie stosował do poleceń policji i była ona atakowana.

Kierując się Twoją logiką, europejskiej uległości, powinien podłożyć się zdradzieckiej babie pod koła
bądź zatrzymać i minetę jej w nagrodę zrobić, dopiero wtedy ewentualnie zakajdankować.

A tak na poważnie, im dłużej bezkarne będę te zjebane białe lewaczki 50 letnie tym dłużej będzie w tym kraju burdel,
bo to ich i tylko ich wina - ta nielegalne emigracja z całym złem, które ze sobą przywiozła.

Mamy wolność słowa czy nie?
Tyle tutaj czytam o "złej UE" co chce cenzurować wszystko i wszystkich i jakie to jest ohydne, a nagle się okazuje, że jak się zabije kogoś o innych poglądach, to w sumie nie ma tematu - a nawet powód do świętowania.

Świat za bardzo podzielił się na 2 obozy. Czarne i białe. Mi brakuje takich ludzi jak ja, co patrzy na wszystko na chłodno.

Miałem na myśli, gdyby teraz zamiast tej pizdy zginął kolejny pajac bammbusowaty ala Floyd...
To oprócz zwykłych protestów Minneapolis spłonęło by do gołej ziemi. Że przypomnę tylko rozruchy pigmentopozytywnych w LA w latach 90.

@Miskatonic

No dobra, ale bez minki i wyśmiania.

Co robisz?

Moim zdaniem gdyby to był obóz Bidena byś napisał o strzelaniu po 15 sekundach, a tak boisz się tematu.

Dramat. Chłop patrzy i nie rozumie co widzi ale próbuje komentować standardowymi schematami z naszej podwórkowej "polityki" czyli: "przeciwnik polityczny" zabity "z błahych powodów" i "prymityw miskatonic się cieszy bo jej nie lubiał".

Sam nie wiem czy mam się śmiać czy płakać na widok czegoś takiego.

:DC:

Nie, to Ty po prostu nie rozumiesz o co chodzi w tej całej dyskusji.
Mi chodzi o kolejne przekraczanie granic i akceptację tego, co akceptowane być nie powinno.
Co jeśli wajcha znowu się przestawi i to my - przeciwnicy nielegalnej imigracji będziemy na jej miejscu? Uważasz za uzasadnione, jeśli nowy rząd będzie taką imigrację popierał i w czasie protestu przeciwko temu, odstrzeli któregoś uczestnika - w całkiem podobnych okolicznościach, to mamy to akceptować czy nie?

Kierując się Twoją logiką, europejskiej uległości powinien podłożyć się zdradzieckiej babie pod koła

I jak zwykle - zanim powiedzieć coś merytorycznie, to idziesz w jakieś halucynacje.

A tak na poważnie, im dłużej bezkarne będę te zjebane białe lewaczki 50 letnie tym dłużej będzie w tym kraju burdel,
bo to ich i tylko ich wina - ta nielegalne emigracja z całym złem, które ze sobą przywiozła.

I omijasz meritum. Ja istnienie instytucji walczących z nielegalną imigracją jak najbardziej popieram - mieliśmy wiele dyskusji na ten temat już, więc moją opinię w tym temacie znasz.
Osoba, która utrudnia czynności funkcjonariuszom jak najbardziej powinna konsekwencje prawne ponieść - ale odjebanie jej na miejscu, potem chodzenie po telewizjach polityków partii z przekazem "wy możecie być następni" - no nie, to nie powinno mieć miejsca.

Myślisz, że zabójcę Kirka chętniej bym widział w kazamatach czy na wolności?

No i widzisz - tam akurat była wajcha w drugą stronę. Przećpany, wielokrotny kryminalista umarł z przedawkowania, a Bogu ducha winnego policjanta - który postępował zgodnie z procedurami - skazano, bo taka była wola polityczna. Wtedy lewactwo świętowało (pokojowe, ale wybuchowe protesty :awesome:).
I kogo bardziej szkoda?
Tego UCZCIWEGO policjanta, wykonującego swoją pracę obezwładniając wielkiego goryla, którego zamknęli na całe życie
czy zdrajczyni swojego kraju, która kryła nielegalnych imigrantów z Somalii, czyli islamskich nierobów i złodziei.

I kogo bardziej szkoda?
Tego UCZCIWEGO policjanta, wykonującego swoją pracę obezwładniając wielkiego goryla, którego zamknęli na całe życie
czy zdrajczyni swojego kraju, która kryłą nielegalnych imigrantów z Somalii, czyli islamskich nierobów i złodziei.

Oczywiście, że bardziej mi szkoda policjanta.
Ale to nie znaczy, że mam z tego powodu popierać zabójstwo jakiejś kobiety - bez względu na to jak bardzo by była lewacko skrzywiona, a tym bardziej się z tego zabójstwa cieszyć.

I kogo bardziej szkoda?
czy zdrajczyni swojego kraju, która kryłą nielegalnych imigrantów z Somalii, czyli islamskich nierobów i złodziei.

Ninja popadasz w skrajności. Chauvin trochę zawalił tym bardziej, że był nagrywany i 30 razy krzyczeli mu aby zdjął kolano z szyji.

Gdyby to zrobił dziś miałby święty spokój. Zawalił.

Oczywiście, że bardziej mi szkoda policjanta.
Ale to nie znaczy, że mam z tego powodu popierać zabójstwo jakiejś kobiety - bez względu na to jak bardzo by była lewacko skrzywiona, a tym bardziej się z tego zabójstwa cieszyć.
Może i sam bym jej nie odjebał może odjebał na jego miejscu (nie wiem co bym zrobił)
a co jeżeli agent ICE by wskoczył w auto złapał i ostro przekopał po pustym łbie,
lecz w wyniku tego pościgu za nią zginęły by osoby postronne?
Też byś winił agenta,
mógł jej nie gonić?
Czy jak?

Ninja popadasz w skrajności. Chauvin trochę zawalił tym bardziej, że był nagrywany i 30 razy krzyczeli mu aby zdjął kolano z szyji.

Gdyby to zrobił dziś miałby święty spokój. Zawalił.
Widocznie robił to już wiele razy wcześniej i nic się nie działo, mało tego jest to dozwolony sposób zatrzymywania, tak ich szkolono, a floyd "can't breath" już wcześniej w aucie się darł, że "can't breath". Widziałeś jak ciężko im było utrzymać tego naćpanego goryla?

Może i sam bym jej nie odjebał może odjebał na jego miejscu (nie wiem co bym zrobił)
a co jeżeli agent ICE by wskoczył w auto złapał i ostro przekopał po pustym łbie,
lecz w wyniku tego pościgu za nią zginęły by osoby postronne?
Też byś winił agenta,
mógł jej nie gonić?
Czy jak?

Dlaczego tworzysz nierealne scenariusze?
Nie, nie winiłbym agenta - winiłbym ją - a o co chodzi?

A gdyby była wyciągnięta z fury i zglebowana z kajdankami na łapach, to bym temu agentowi bił brawo i przesłał wirtualne serduszko.

Dlaczego tworzysz nierealne scenariusze?
Nie, nie winiłbym agenta - winiłbym ją - a o co chodzi?

A gdyby była wyciągnięta z fury i zglebowana z kajdankami na łapach, to bym temu agentowi bił brawo i przesłał wirtualne serduszko.

Dllaczego tworzysz nierealne scenariusze? Baba przcież nie posłuchała poleceń agenta,
nie wysiadła z auta,
tylko gaz i poszła. Gdyby posłuchała, piła by teraz kawkę na komisariacie.

Widocznie robił to już wiele razy wcześniej i nic się nie działo, mało tego jest to dozwolony sposób zatrzymywania, tak ich szkolono, a floyd "can't breath" już wcześniej w aucie się darł, że "can't breath". Widziałeś jak ciężko im było utrzymać tego naćpanego goryla?

Tak wiem. Znam całą sprawę, ale w kluczowym momencie popełnił błąd.

Tym bardziej, że tam było jeszcze z 2-3 kumpli, a czarny miał kajdanki.

Ten larum na video powstał właśnie przez jego słynne kolano, które było trzymane chyba nawet 8 minut na jego szyi.

Dllaczego tworzysz nierealne scenariusze? Baba przcież nie posłuchała poleceń agenta,
nie wysiadła w auto tylko gaz i poszła. Gdyby posłuchała, piła by teraz kawkę na komisariacie.

No dobrze, ludzie na Kapitolu też nie słuchali poleceń - czy powinno być zatem kilka setek ofiar? Tylko nie uciekaj od odpowiedzi.

Zresztą typiarze najpierw kazali odjechać, a potem nagle zmienili zdanie - widać ogromne braki w ich szkoleniu - a, że za dużo w głowie nie miała to nie przeprocesowała dostatecznie szybko. Już zresztą Dzihados wrzucił wideo w którym widać, że agent nie był zagrożony i reakcja była zdecydowanie przesadzona. Skoro tak sobie gdybamy, to skąd wiesz, że nie zatrzymałaby się po kilku metrach?

Back