Civil War w USA

Zawodnik567

ONE FC
Heavyweight
Komentatorzy są zgodni. Dawno nie było takich napięć i tak blisko wojny wewnętrznej w USA jak obecnie. Przyda się taki temat.

Znając życie i lewicujące pierdolnięte środowisko to lesba chciała sie wstawić za biednymi imigrantami, którzy są prześladowani przez urzędników Trumpa ale zapomniała że to USA, a nie Polska np i tam jak zachowujesz się nieodpowiednio w stosunku do służb możesz być odjebany. Gdyby przenieść do USA babcie Kasie i inne Lemparty to też by zostały odjebane przy pierwszej lepszej okazji:fjedzia:

Nie wiem jakie uprawnienia ma konkretnie ta formacja (czy np. może zatrzymywać wszystkich amerykanów/ludzi, czy tylko tych po których jadą i mają ich na liście) a to będzie decydujące.

Nie to czy ruszała, czy miała kierownicę prosto czy skręconą i jak blisko przejazd kilkutonowym autem obok funkcjonarjusza jest uznawany za atak na niego.

Mnie tylko razi kwik pewnych środowisk przy
a) potencjalnym błędzie w pracy
b) potencjalnie dobrze wykonywanej pracy
(nie wiem co jest faktycznym stanem)
w porównaniu do reakcji na zamach na Charliego Kirka (albo cisza albo radość albo podkreślanie ze szkoda, ale sobie zasłużył).

PS. Jak ja bylem w burgerowni, to wielokrotnie amerykanie podkreslali, ze jezeli zostanę zatrzymany przez policje to mam robic dokladnie i tylko to o co jestem poproszony, bo mogę przytyć o trochę ołowiu (to jest konsekwencja prawa do posiadania broni - ja osobiscie akceptuje i uwazam to za rozsadne).

Ta babka rzuciła kością, FAFO na pełnej.

PS. To jaką miała perukę na siedzeniu, wpisy na tt i czy była lesbą, ale też to że "jechała do przedszkola odebrać dziecko" nie ma nie powinno miec żadnego znaczenia.

Last edited:
Z jednej strony wiadomo - z policją w USA się nie heheszkuje, a z drugiej strony to tutaj również mamy podobny przykład - mógł ten Janek Wiśniewski jednak nie kozaczyć do tej milicji, co nie?

Z innej beczki - jak działaczom prawicowym się blokuje konta za atak na policję to jest wielki problem, a jak lewaczkę odstrzelą za takie w sumie "nic" to już problemu nie ma :DC: .
A podobno katolicki kraj :awesome: . Ciekawe jakie by były reakcje gdyby policja odjebała kilku z tych co się do Kapitolu wbili, po porażce Trumpa. W tamtej sytuacji to było duuuużo bardziej uzasadnione niż tutaj.

295f6111-601d-402b-8e0e-1e6677d84b45.jpg

Last edited:
Daje sobie jednak rękę uciąć, że gdyby w samochodzie był Kirk, a na wiecu Good to jedni by płakali za drugim w tej sytuacji na przemian. Niesamowita polaryzacja społeczna.
Trochę jednak mnie dziwi, że Republikanie tak ostro bronią tego agenta ICE. To, też pokazuje niesamowity podział. Myślałem, że będą bardziej stonowani, a tu teksty na luzie w TV- uważajcie, bo zginiecie jak ona.

Vance, też jeszcze ciało nie ostygło, a mówi o kobiecie, której radykalna lewica wyprała mózg.

Niesamowite co tam się obecnie dzieje.

Dziwne, że to że agent zabezpieczył swoje nogi przesuwając je poza obrys ruszającego auta, zmienia interpretacje tego co zrobil kierowca.

Ciekawe jakby zastosować tą logikę do przejścia dla pieszych: skoro pieszy odskoczyl, to znaczy nie bylo wtargniecia na pasy (mial skrecone kola, staral sie nie trafic, elo).

Mnie ciekawi czy konkretnie te sluzby mialy uprawnienia do tego by ją zatrzymać.

I te głupio mądre porównania.
Te próby wykazania się intelektem porównując zupełnie inne do siebie rzeczy, jakieś mądrkowanie, ja pierdolę :usunto:

No tak. Lepiej być prymitywnym jaskiniowcem, który się cieszy bo "uga buga, zginął ktoś z plemienia, którego nie lubimy" :DC: .

Swoją drogą kolejny przykład "dwójmyślenia" - zabojca Charlie Kikra - Amerykanin - to terrorysta, ale Janusz Waluś, który EMIGROWAŁ do nieswojego kraju, by tam zabić obywatela tego kraju, jest już bohaterem :DC: .

Last edited:
Co do głównego tematu to ICE może być dobrym czynnikiem do wojny domowej w USA, bo demokraci już ledwo siedzą na tyłkach, a kadencja Trumpa potrwa jeszcze z dobre 3 lata. Jestem ciekawy jak to się potoczy dalej skoro Frey już krzyczy o wypierda...niu ICE, a Waltz o własnym wojsku Minnesoty.

Republikanie za to pokazują, że ani na metr nie zamierzają zdjąć nogi z gazu po wypadku z Good.

Do tego Trump, który jest jaki jest i nie wyjdzie jak dziadzio Biden i powie spokojnie tylko jeszcze dorzuci do ognia.

Ciekawe czasy.

I te głupio mądre porównania.
Te próby wykazania się intelektem porównując zupełnie inne do siebie rzeczy, jakieś mądrkowanie, ja pierdolę :usunto:
No tak. Lepiej być prymitywnym jaskiniowcem, który się cieszy bo "uga buga, zginął ktoś z plemienia, którego nie lubimy" :DC: .
Andrzej ty prymitywny jaskiniowcu. :mamed:
Uga buga :mamed:

Dziwne, że to że agent zabezpieczył swoje nogi przesuwając je poza obrys ruszającego auta, zmienia interpretacje tego co zrobil kierowca.

Ciekawe jakby zastosować tą logikę do przejścia dla pieszych: skoro pieszy odskoczyl, to znaczy nie bylo wtargniecia na pasy (mial skrecone kola, staral sie nie trafic, elo).

Mnie ciekawi czy konkretnie te sluzby mialy uprawnienia do tego by ją zatrzymać.
Mogła zastosować się do poleceń a nie grać w gta.

Akurat ten ziomek wyżej ma trochę racji,skoro Good dostała kulkę w głowę za takie coś to równie dobrze mogli strzelać jak do kaczek 6 stycznia na Kapitolu.

Z jednej strony wiadomo - z policją w USA się nie heheszkuje, a z drugiej strony to tutaj również mamy podobny przykład - mógł ten Janek Wiśniewski jednak nie kozaczyć do tej milicji, co nie?

Z innej beczki - jak działaczom prawicowym się blokuje konta za atak na policję to jest wielki problem, a jak lewaczkę odstrzelą za takie w sumie "nic" to już problemu nie ma :DC: .
A podobno katolicki kraj :awesome: .
Proponuję przyrównywać z Iranem czy jakimkolwiek islamskim abdullandem, czyli tam gdzie króluje przecież religia pokoju, jak pokoju to i zapewne współczucia
:awesome:

Ciekawe jakie by były reakcje gdyby policja odjebała kilku z tych co się do Kapitolu wbili, po porażce Trumpa. W tamtej sytuacji to było duuuużo bardziej uzasadnione niż tutaj.

View attachment 137441
przecież odjebali tę kobietę byłą wojskową, wybiórczą masz pamięć jeżeli chodzi o Wielkiego Donalda zza oceanu
:mamedwhat:

Andrzej ty prymitywny jaskiniowcu. :mamed:
Uga buga :mamed:
Dramat.
Najgorsi są tacy głupiomądrzy filozofowie.

PRL, pod okupacją rosyjską, w służbach zatrudniani dziadkowie niektórych użytkowników tutaj z odpowiedniego klucza, zakatowali chłopaka, nie jednego, nie dwóch...

=

USA, nie pod okupacją ale właśnie najeżdżany, służby prowadzą akcję ochronną własnego państwa, swoich rodaków, pojawia się zdrajca, który próbuje przerwać akcję taranując funkcjonariuszy suvem, dostaje kulkę w reakcji.

No tak, rzeczywiście te same rzeczy.

Ja mówię o prawdziwym najeździe na granicę państwa, mówię o prawdziwym zdrajcy wewnętrznym, który właśnie się ujawnił.

A ten mi coś pierdoli o jakichś innych obozach, o lubieniu i nie. :DC:

To właśnie pokazuje, że będąc tylko głupiomądrym filozofem, można na coś patrzeć i nie widzieć tego na co się patrzy.

Nic nowego.
Od zawsze jedni najeżdżali drugich, od zawsze zdrajcy wewnętrzni próbowali otwierać bramy, od zawsze takich ludzi się za to zabijało.

A dzisiaj:

:usunto:

Proponuję przyrównywać z Iranem czy jakimkolwiek islamskim abdullandem, czyli tam gdzie króluje przecież religia pokoju, jak pokoju to i zapewne współczucia
:awesome:

przecież odjebali tę kobietę byłą wojskową, wybiórczą masz pamięć jeżeli chodzi o Wielkiego Donalda zza oceanu
:mamedwhat:
Tak - 1.
A 3 inne umarły przez "zbytnią podnietkę" - jeden dostał wylewu, jednego stratowali jego współplemieńcy, a jeden dostał zawału.

Zginął też jeden policjant - kierując się Waszą logiką to ofiary od kul powinny liczyć się w setkach. Nikt się nie stosował do poleceń policji i była ona atakowana.

Żeby była jasność - ja istnienie takiej instytucji jak ICE popieram - również w Europie. Z nielegalną imigracją jak najbardziej należy walczyć.
Kiedy jednak zabija się przeciwników politycznych z tak błahych powodów, żeby ulżyć zwierzęcej potrzebie poczucia się lepszym - to jako społeczeństwo mamy problem - zwłaszcza, kiedy 50% mało się nie schlapie w spodnie z radości, że zginął ktoś kto ma inne poglądy.

Myślisz, że jakie ja mam zdanie o zabójcy Kirke'a? Uważam, że powinien zgnić w więzieniu czy nie?

Nic nowego.
Od zawsze jedni najeżdżali drugich, od zawsze zdrajcy wewnętrzni próbowali otwierać bramy, od zawsze takich ludzi się za to zabijało.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednego obozu zdrajcą jest osoba A, a dla drugiego obozu zdrajcą jest osoba B. Jak rozumiem oba obozy są w prawie, żeby odjebywać tych, których za zdrajców uważają? Czy rezerwujesz to prawo jedynie dla swojego "plemienia"?

Założę się, że ponad 50% ludzi w Polsce takiego Brauna uważa za zdrajcę - zamach na niego wg. Twojej logiki byłby w takim razie uzasadniony? Bo w mojej opinii - nie.

Widzę, że już z odsieczą ruszył koneser obrońca uciśnionych lewaków i oczywiście czym innym mógł zabłysnąć oprócz standardowego - a Polacy też :DC:

Tak - 1.
A 3 inne umarły przez "zbytnią podnietkę" - jeden dostał wylewu, jednego stratowali jego współplemieńcy, a jeden dostał zawału.

Zginął też jeden policjant - kierując się Waszą logiką to ofiary od kul powinny liczyć się w setkach. Nikt się nie stosował do poleceń policji i była ona atakowana.

Żeby była jasność - ja istnienie takiej instytucji jak ICE popieram - również w Europie. Z nielegalną imigracją jak najbardziej należy walczyć.
Kiedy jednak zabija się przeciwników politycznych z tak błahych powodów, żeby ulżyć zwierzęcej potrzebie poczucia się lepszym - to jako społeczeństwo mamy problem - zwłaszcza, kiedy 50% mało się nie schlapie w spodnie z radości, że zginął ktoś kto ma inne poglądy.

Myślisz, że jakie ja mam zdanie o zabójcy Kirke'a? Uważam, że powinien zgnić w więzieniu czy nie?

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla jednego obozu zdrajcą jest osoba A, a dla drugiego obozu zdrajcą jest osoba B. Jak rozumiem oba obozy są w prawie, żeby odjebywać tych, których za zdrajców uważają? Czy rezerwujesz to prawo jedynie dla swojego "plemienia"?

Założę się, że ponad 50% ludzi w Polsce takiego Brauna uważa za zdrajcę - zamach na niego wg. Twojej logiki byłby w takim razie uzasadniony? Bo w mojej opinii - nie.
Ja pierdolę, chłopie :facepalm:

Moim zdaniem ludzie powinni na takie rzeczy jak ICE- Good patrzeć na chłodno, a nie lecieć w prawaka i lewaka.

Gdy zaczyna się gra z giwerami ja zawsze staram się to oceniać na chłodno.

Na przykład uważam, że Floyd sam sobie winny, ale nie zmienia to zdania, że Derek Chauvin niepotrzebnie cały czas trzymał mu kolano na szyji. Tym bardziej, że facet miał kajdanki na rekach.

Back