Ciuchy, szmaty, ubrania. Moda i trendy.

@Evo

Dobrze kojarzę, że Ty oblatany w zegarkach jesteś? Zegarek do 5k potrzebuje. Coś takiego mi wpadło w oko, ale zastanawiam się czy za ten hajs nie kupi się czegoś lepszego. Jakbyś miał chwile to podrzuć jakąś propozycje.

@Evo

Dobrze kojarzę, że Ty oblatany w zegarkach jesteś? Zegarek do 5k potrzebuje. Coś takiego mi wpadło w oko, ale zastanawiam się czy za ten hajs nie kupi się czegoś lepszego. Jakbyś miał chwile to podrzuć jakąś propozycje.

Od tego, to praktycznie wszystko będzie lepsze. Ta marka to taka wydmuszka Apartu, sami sobie wymyślili nazwę i tłuką te zegarki z kosmiczną marżą.

Wstaw kilka modeli poglądowo co się widzi i jutro jak będę miał chwilę wolnego to coś podrzucę.

Od tego, to praktycznie wszystko będzie lepsze. Ta marka to taka wydmuszka Apartu, sami sobie wymyślili nazwę i tłuką te zegarki z kosmiczną marżą.

Wstaw kilka modeli poglądowo co się widzi i jutro jak będę miał chwilę wolnego to coś podrzucę.

https://wkruk.pl/zegarki/maurice-lacroix/zegarek-maurice-lacroix-eliros-chronograph ten się nawet by zmieścił w budżecie

Coś w takim stylu mi się podoba, ale taki Tag na chwilę obecną poza zasięgiem.

@Evo

images

@PioTRTek
Taki Maurice Lacroix jak wysłałeś do wyrwania przypuszczam za ~2.5k.
Orient Star też fajny (choć zdecydowanie nie w cenie z zegarowni) - dużo lepszy niż to Riele z Aparta.
Z drugiej strony jak budżet 5k to bym znalazł dużo lepsze :)

Jutro coś podeślę.

@PioTRTek
Taki Maurice Lacroix jak wysłałeś do wyrwania przypuszczam za ~2.5k.
Orient Star też fajny - dużo lepszy niż to Riele z Aparta.
Z drugiej strony jak budżet 5k to bym znalazł dużo lepsze :)

Jutro coś podeślę.
Super, dziękuje Ci bardzo.

@PioTRTek
Przykładowo. Perrelet to już bardzo wysoka półka zegarkowa. Jakość i poziom wykończenia (detale) jest top. Jest lepiej jak choćby w tym Tag Heuer, którego podesłałeś.

Wyszłoby jakieś ~5400 (licząc w pamięci) już z dostawą po wszelkich opłatach (23% VAT + 4.5% cła). A to jest kawał solidnej roboty i zegarek na lata. Jakościowo półka Omegi.

P.S. W Polsce 19k PLN ;P

Last edited:
Czyli ściągnąć kilkanaście sztuk i puścić po 15k w Polsce czyli i tak poniżej ceny i można zostać rentierem?

Najs :boystop:
To, że za tyle wystawiają, nie znaczy, że zbyt jest na to potężny. Choć swego czasu używane zegarki, które mi się znudziły sprzedawałem za więcej jak płaciłem za nówki.

Siema, w tym Seiko ta bransoleta mi nie za bardzo się podoba. Perrelet co wrzuciłeś wcześniej dużo bardziej do mnie przemawia.
To jak przemawia to brać, bo w takim budżecie raczej nic lepszego jakościowo już nie upoluje.
Co do bransolety - takie Seiko by też idealnie siedziało na pasku (a bransoletę też fajnie mieć).
Przyzwoity pasek (np. Morellato to ok. 150pln).

A tu Perrelet:

Piękne. Jak oceniasz? ;)
Jestem mega zadowolony, dobry wybór. W ogóle jak one są pięknie podane, z tej półki jeszcze nie miałem zegarków, ale to raczej się domyślasz skoro pytałem o Albert Riele :)
Jeszcze raz dzięki i jak kiedyś wpadnie Ci jakiś automat w fajnej cenie to jak będziesz pamiętał to możesz linka wrzucić.

• Like
Reactions: Evo
Jestem mega zadowolony, dobry wybór. W ogóle jak one są pięknie podane, z tej półki jeszcze nie miałem zegarków, ale to raczej się domyślasz skoro pytałem o Albert Riele :)
Jeszcze raz dzięki i jak kiedyś wpadnie Ci jakiś automat w fajnej cenie to jak będziesz pamiętał to możesz linka wrzucić.
Trafiają się sporadycznie okazje, ostatnio byłem blisko wyrwania tego:

Jakby ktoś był zainteresowany, mam coś takiego do sprzedania:

Montblanc Star Classique 107116
View attachment 123449
W dużym skrócie:

Koperta i klamra - lite złoto 18kt
39mm
Mechanizm automatyczny MB 24.08 (bazujący na ETA 2895-2)

Stan nowy, wszystkie papiery, pudła, gwarancja (rok).

Cena do dogadania, znacznie taniej niż najtańsza obecnie widoczna oferta na rynku https://www.montredo.com/watches/mo...6M93kx97qd2jy1BAz3IT9JhsxzpWYFSTWDjOvSSQileJD
Wjebales się w kasztana a teraz szukasz jelenia?
:beczka:

Jakby ktoś był zainteresowany, mam coś takiego do sprzedania:

Montblanc Star Classique 107116
View attachment 123449
W dużym skrócie:

Koperta i klamra - lite złoto 18kt
39mm
Mechanizm automatyczny MB 24.08 (bazujący na ETA 2895-2)

Stan nowy, wszystkie papiery, pudła, gwarancja (rok).

Cena do dogadania, znacznie taniej niż najtańsza obecnie widoczna oferta na rynku https://www.montredo.com/watches/mo...6M93kx97qd2jy1BAz3IT9JhsxzpWYFSTWDjOvSSQileJD
300 zł i opłacona wysyłka po mojej stronie.

To moja ostateczna oferta

Jeśli ktoś lubi, polecam taki zegarek. Wprawdzie chińczyk, ale za 250 zł lepszego nie kupicie. Siedzę kilka lat w zegarkach, więc mam jakieś porównanie.

1741953640218.png

Zdj z neta.

Back