Ciuchy, szmaty, ubrania. Moda i trendy.

Pytanie do jakiego użytkowania, bo dla mnie G-Shocki są w swojej półce bezkonkurencyjne. Jedyna bliska alternatywa to Timexy z serii Ironman (ew.Expedition). Kombajny fajne robi choćby Garmin czy Suunto ale zwykle cenowo już sporo droższe co ciekawsze modele. Jest jeszcze np. seria Protrek od Casio lub Seiko Prospex Alpinist ( https://www.seiko-watch.co.jp/prospex/land/alpinist/s830 ). Jest jeszcze Luminox ( https://www.luminox.com/ ), ale stosunek cena/jakość jest bez rewelacji.

Ps. Armaniego bym odpuścił bo to typowa chińszczyzna (robią też sporo ceramicznych modeli), np. dla marki Guess z serii swiss made, zegarki są robione w fabryce Timex'a, chyba tam gdzie zegarki marki Nautica, więc jakieś QC jest zachowane.

@kaczka41

Do T-shirta, na sportowo czy na nato strap (jak na zdjęciu) to się nadaje jak najbardziej do wszystkiego oprócz garnituru :)

94021_v_1403283009.jpg
zajebisty ten zegarek ze zdjęcia.

zajebisty ten zegarek ze zdjęcia.

I cenę ma bardzo atrakcyjną, Glycine jakieś miałem, jeden nawet się ostał i mam do teraz, więc za jakość mogę ręczyć, lepiej wykonane niż Tissot czy Certina. Dostępne w chrono i zwykłe, na parciaku lub gumie (guma jest przyjemna, chyba produkowana przez Bonetto), sprzedawca sprawdzony bo już coś od niego kiedyś zamawiałem, więc jakby ktoś szukał, to warto, bo w tej cenie nie idzie normalnie kupić szwajcarskiego divera z szafirowym szkłem.

http://www.ebay.com/sch/m.html?_odk...bat+sub.TRS0&_nkw=glycine+combat+sub&_sacat=0

to się nadaje jak najbardziej do wszystkiego oprócz garnituru :)

A to czemu?

Ps. Dodam, że prezentuje się całkiem fajnie ten sikor.

Aha, nie znam się: oczywiście większość na baterię jest, nie?

Last edited:
Ten wygląda ładniej, niż tenmodel na fotce:
http://www.ebay.com/itm/Glycine-Men...804156?hash=item4d55e8d57c:g:KKwAAOSwWxNYxw6B
00Ambient-3915.99.D9.jpg

A skąd ta różnica ceny???
W Polsce to 2,5 k zł kosztuje ....
http://www.glycine.pl/combat-sub-chrono-quartz-szczegoly-48.html

:deniro::deniro::nono:

Tak, jest na baterię :).
Różnica wynika z tąd, że tamten model z ebay jest akurat na wyprzedaży, czyszczenie kolekcji. Przy różnicy 10$ też wybrałbym chronograf, choć wygląd kwestia gustu.

Na upartego i do garniaka założy, ale ja tu jestem konserwatystą i zegarek garniturowy dla mnie ma być klasyczny, mieszczący się pod mankietem, hehe.

Tak, jest na baterię :).
Różnica wynika z tąd, że tamten model z ebay jest akurat na wyprzedaży, czyszczenie kolekcji. Przy różnicy 10$ też wybrałbym chronograf, choć wygląd kwestia gustu.
Czyli mówisz, że warto brać i pewne źródło z Ebaya??
Paypal działa na Ebayu?bo karty NIE UŻYWAM!

Czyli mówisz, że warto brać i pewne źródło z Ebaya??
Paypal działa na Ebayu?bo karty NIE UŻYWAM!

Za takie pieniądze warto jak się podoba. Ja kupując na ebay płacę wyłącznie przez PayPal. Źródło sprawdzone, chociaż trzeba sobie zdawać sprawę, że jeśli UC zatrzyma paczkę to dojdzie 22% VAT.

że jeśli UC zatrzyma paczkę to dojdzie 22% VAT.

Od ilu wchodzi Vat?
Jakie wg Ciebie szanse na to są?
Jak to wygląda w praktyce to płacenie Vatu?

No ale kierwa i tak taka jest różnica w cenie ,że chyba nie ma się nad czym zastanawiać.

Od ilu wchodzi Vat?
Jakie wg Ciebie szanse na to są?
Jak to wygląda w praktyce to płacenie Vatu?

No ale kierwa i tak taka jest różnica w cenie ,że chyba nie ma się nad czym zastanawiać.

VAT będzie na 100% przy tej kwocie, jeśli dobrze pamiętam do 22 lub 45 euro się nie płaci. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że co druga/trzecia paczka trafia na cło. Dostajesz powiadomienie, deklarujesz kwotę (czasem trzeba dołączyć potwierdzenie płatności) i opłacasz na poczcie.

VAT będzie na 100% przy tej kwocie, jeśli dobrze pamiętam do 22 lub 45 euro się nie płaci. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że co druga/trzecia paczka trafia na cło. Dostajesz powiadomienie, deklarujesz kwotę (czasem trzeba dołączyć potwierdzenie płatności) i opłacasz na poczcie.
Ale to i tak opłacalne, w porównaniu do Polszy. A nuż nie sprawdzą...

Przelałem trochę siana na PayPala. Czekam aż dojdzie mi na konto.
Nie mam zaufania do PayPala, bo kiedyś ktoś wjebał mi się na konto i chciał przeprać kasę . Akurat na szczęście nie miałem za dużo na kocie (może stówkę) , ale strach był. Szybko telefonicznie poblokowałem wszystko i na gorącym uczynku wstrzymali te lewe transakcje.
Pozmieniałem hasła, odczepiłem bank i inne takie. Na razie spokój.
Ale mówię Wam: nie jest to do końca zbyt pewne.

Przelałem trochę siana na PayPala. Czekam aż dojdzie mi na konto.
Nie mam zaufania do PayPala, bo kiedyś ktoś wjebał mi się na konto i chciał przeprać kasę . Akurat na szczęście nie miałem za dużo na kocie (może stówkę) , ale strach był. Szybko telefonicznie poblokowałem wszystko i na gorącym uczynku wstrzymali te lewe transakcje.
Pozmieniałem hasła, odczepiłem bank i inne takie. Na razie spokój.
Ale mówię Wam: nie jest to do końca zbyt pewne.

Ja używam od 8 lat, nigdy nie miałem takich niespodzianek. Ponoć problemy występują kiedy przyjmujesz regularnie wysokie przelewy z różnych źródeł. Najlepsza opcja to doładować, zapłacić i tyle, ja tam pieniędzy nie składuję na PayPal i nie polecam nikomu.

Tylko @Evo jak podróba przyjedzie -znajdę Cię!
:chuck::deniro:

Ps. Nie martw się, nie istnieją podróbki tego modelu. :deniro:

www.luksusowe-zegarki.pl mber: 6663" said:
@kaczka41 @Evo Jeszcze warto wspomniec o takich stronach jak http://www.dutyfreeislandshop.com/pl/, http://www.watcheszon.com/ gdzie mozna na zegarku zaoszczedzić 50% jego ceny w Polsce, sam tak 2 zegarki już kupiłem, płatność Paypal, czekasz około 3 tygodnie.

Dużo fajnych miejsc w sieci jest na zakupy gdzie można trafić okazje. Ale trzeba uważać, bo niektóre są niepewne. Dutyfreeisland jest znane, jomashop ma fajne promocje nieraz na porządne zegarki, seiyajapan np. ma dostęp do zegarków na wyłącznie japoński/azjatycki rynek i jeśli interesuje Cię konkretny model idzie sprowadzić indywidualnie - pełny profesjonalizm i świetna obsługa.
outlet.zegarki.pl ma czasem pojedyncze sztuki w niezłych cenach (Frederique Constant, Alpina, Oris), czasem w swiss.com.pl można coś trafić, a nawet fajne Casio w timetrend się od czasu do czasu pojawią. Tutaj np. http://www.luksusowe-zegarki.pl gdzie robiłem jakieś zakupy czasem dostaję jakieś "indywidualne mailingowe" oferty, jak zmieniają kolekcje lub wyprzedają ostatnie sztuki, ceny potrafią być świetne, trafiały się modele przecenione z retailu 16.000 na 7.000 dla przykładu.
Ja już tak nie śledzę jak kiedyś bo nie planuję nowych zakupów, swoje cele zegarkowe raczej już osiągnąłem i zabawa w kolekcjonowanie się trochę znudziła. Niektóre marzenia zegarkowe przypuszczalnie nie zostaną osiągnięte nigdy z uwagi na wysokie koszta, ale lubię chociaż pooglądać :)

Ale 600 zielonych obniżka ceny??

Nie patrz tak na 'retail price', to nie Rolex, że maksymalny upust w salonie dostaniesz 7%. Ogólnie to od ceny nowego szło już na starcie zbić 10-15% a nie jest to model z tego roku. Zobacz inne modele sprzedającego, to jest oficjalna dystrybucja, jeden model w sumie tylko w tak okazyjnej kwocie. Kiedy jeszcze kupowałem zegarki to zdarzało mi się zakupić za 30% ceny standardowej fajne egzemplarze, które się gdzieś ostały. Czasami w licytacji nawet za ułamek metkowej (chociaż teraz o to coraz trudniej) i później jak zmieniałem kolekcję potrafiłem sprzedać używany w cenie wyższej niż zapłaciłem za nówkę. Cena jest faktycznie atrakcyjna i obniżka solidna ale produkt jest w pełni oryginalny. Będzie Pan zadowolony :mamed:. Powiem więcej, myślę, że w Polsce można by go sprzedać bez straty bez większych problemów a może i zarobić kilka złotych.

Nie patrz tak na 'retail price', to nie Rolex, że maksymalny upust w salonie dostaniesz 7%. Ogólnie to od ceny nowego szło już na starcie zbić 10-15% a nie jest to model z tego roku. Zobacz inne modele sprzedającego, to jest oficjalna dystrybucja, jeden model w sumie tylko w tak okazyjnej kwocie. Kiedy jeszcze kupowałem zegarki to zdarzało mi się zakupić za 30% ceny standardowej fajne egzemplarze, które się gdzieś ostały. Czasami w licytacji nawet za ułamek metkowej (chociaż teraz o to coraz trudniej) i później jak zmieniałem kolekcję potrafiłem sprzedać używany w cenie wyższej niż zapłaciłem za nówkę. Cena jest faktycznie atrakcyjna i obniżka solidna ale produkt jest w pełni oryginalny. Będzie Pan zadowolony :mamed:. Powiem więcej, myślę, że w Polsce można by go sprzedać bez straty bez większych problemów a może i zarobić kilka złotych.

Tak sprawdziłem to na Allegro w listopadzie 2016 sprzedał się w licytacji za 1550zł. Tutaj z dostawą i ewentualnym vatem wyjdzie poniżej 900zł.

Tak sprawdziłem to na Allegro w listopadzie 2016 sprzedał się w licytacji za 1550zł. Tutaj z dostawą i ewentualnym vatem wyjdzie poniżej 900zł.
Narazie to nie mam nic na PayPalu.
Mama nadzieję,że kasa w końcu wpłynie

Ja doładowuję przypisaną kartą kredytową więc środki pojawiają się momentalnie. Przelewem idzie zwykle ok. 2dni.
Wcześniej jakiś szybki przelew robiłem to też miałem od razu, ale potem rozłączylem bank, bo bałem się, że mnie oskubie jakiś hakier

• Like
Reactions: Evo
Paypal można doładowywać przez system payu albo coś podobnego, nie trzeba karty podpinać, ani robić przelewów. idzie od 15 min to godzny jak mają jakąś zamułe

Paypal można doładowywać przez system payu albo coś podobnego, nie trzeba karty podpinać, ani robić przelewów. idzie od 15 min to godzny jak mają jakąś zamułe
Zjebałem w takim razie, bo tą standardową metodą przelałem.
Nic nie doszło jeszcze.
A może to i lepiej,bo za chwilę chęć przejdzie i chuja kupię a nie zegar.

Oby,bo nazwy trochę się różnią

Jakie nazwy? Konto PayPal można doładować wyłącznie z konta bankowego o tych samych danych (imię/nazwisko) jak wprowadzone na PayPalu, jeśli wysyłałeś z innych to pp zwróci przelew.

Back