Tar-Ellendil
NoLife FC
Obozy rzymskiej armii z II w. n.e. odkryte dzięki Google Earth
Zespół badaczy ze Szkoły Archeologii Uniwersytetu Oksfordzkiego zidentyfikował ślady nieznanych dotąd trzech ufortyfikowanych obozów rzymskich, ulokowanych w
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

fake jak ich malo
To jest koncept, niby trwają już prace nad realizacją projektu.fake jak ich malo
a toTo jest koncept, niby trwają już prace nad realizacją projektu.

Tym pilotem b-17 był @DrzewoKLIK KLIK
"W 1943 roku, podczas jednej z wypraw bombowych, B-17 pilotowany przez Charliego Browna został mocno uszkodzony. Amerykańskiemu lotnikowi wydawało się, że nie będzie w stanie dotrzeć nad przestrzeń powietrzną Wielkiej Brytanii. „Krwawiący” bombowiec dostrzegł pilot Luftwaffe Franz Stigler z Jagdgeschwader 27. Mimo iż amerykański samolot był w opłakanym stanie, Stigler nie zdecydował się go zaatakować. Zamiast tego postanowił odprowadzić go na lotnisko neutralnej Szwecji."

Fajna zabawka:)Chcę mieć takiego kumpla![]()
obiecują że dzieki temu będzie mniejsze zużycie energi bo można wszystko kontrolować i wyłączyć. Tylko kto o tym decyduje.
obiecują że dzieki temu będzie mniejsze zużycie energi bo można wszystko kontrolować i wyłączyć.
Moj tez mocno w tym siedzi, nawet lustra z tabletami (zebys przy goleniu mogl czytac cohones?) sprzedaje, klamki na odciski palcow otwieralne z apek itd itp.Mój kumpel pracuje nad rzeczami do smart domu
Automatyka w chacie fajna sprawa, byłem kiedyś u kumpla brata ciotecznego (bogol, major w wojsku) zajebiście chata zrobiona pod automatykę. Rolety, podlewanie, uchylanie okien wieczorem. Fotowoltaike ma na platformie która ustawia się automatycznie do słońca. Brama jak się otworzy to wjazd się oświetla itd. może trochę do przesady, ale praktycznie pomyślana to duże ułatwienie i zaoszczędzenie czasu w życiu.Moj tez mocno w tym siedzi, nawet lustra z tabletami (zebys przy goleniu mogl czytac cohones?) sprzedaje, klamki na odciski palcow otwieralne z apek itd itp.
Z kolei inny ziomek ma mega frajde, że ze swojego telefonu steruje bramą garażową, domofonem furtki, bramą wjazdową i kamerkami wewnątrz i na zewnątrz chaty, monitoruje odkurzacz, itp itd.
Ja rozumiem, ze ma zajawkę bo sam automatykę podłubał i podpiął pod apki, no ale jak ja tego słucham to mi się lampki pulpicie jak w czarnobylu zapalają.
Analog to jednak analog. Bo jak nie ma prądu/sieci/reptilian to jesteś w dupieAutomatyka w chacie fajna sprawa, byłem kiedyś u kumpla brata ciotecznego (bogol, major w wojsku) zajebiście chata zrobiona pod automatykę. Rolety, podlewanie, uchylanie okien wieczorem. Fotowoltaike ma na platformie która ustawia się automatycznie do słońca. Brama jak się otworzy to wjazd się oświetla itd. może trochę do przesady, ale praktycznie pomyślana to duże ułatwienie i zaoszczędzenie czasu w życiu.
Grunt to robić automatyke na wewnętrznych sytemach, żeby w przypadku braku internetu wszytko chodziło bez problemu. Niektórzy robią sobie jeszcze fajne magazyny energii z akumulatorów AGM żeby w przypadku braku zasilania, najważniejsze "funkcję" domu działały, tj światło, sterowniki kotłów itp.Analog to jednak analog. Bo jak nie ma prądu/sieci/reptilian to jesteś w dupie
Dokładnie, automatyka zrobiona z głową uwzględnia braki prądu.Grunt to robić automatyke na wewnętrznych sytemach, żeby w przypadku braku internetu wszytko chodziło bez problemu. Niektórzy robią sobie jeszcze fajne magazyny energii z akumulatorów AGM żeby w przypadku braku zasilania, najważniejsze "funkcję" domu działały, tj światło, sterowniki kotłów itp.