szplin
Vale Tudo Open
Nie masz świadomosci skaliView attachment 95708
Kurde, mamy tu jakiegoś astronoma? Jak to kurwa możliwe, skoro to niemożliwe? Kto nas robi w chuja? Ja pierdolę, zaraz się okaże że rzeczywiście ziemia będzie płaska...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nie masz świadomosci skaliView attachment 95708
Kurde, mamy tu jakiegoś astronoma? Jak to kurwa możliwe, skoro to niemożliwe? Kto nas robi w chuja? Ja pierdolę, zaraz się okaże że rzeczywiście ziemia będzie płaska...
Poza tym to zdjęcie sprzed 6tys lat jakąś cegłą robione. Ciężko porównać do dzisiaj.Nie masz świadomosci skali
Hmm, brzmi naciąganie jak skóra w fapfolderze, ale ok, wiedza boli... Czas na edukację w kolejnym temacie. Choć dopiero jak skończę kurs o AI, bo mi się wszystko popierdoli, a co dwie skóry naciągnięte, to niejedna...Poza tym to zdjęcie sprzed 6tys lat jakąś cegłą robione. Ciężko porównać do dzisiaj.
@Drzewo
A poważniej to gwiazdozbiory zmieniają położenie na niebie, poczytaj o precesji Ziemi, cykl to ~26tys lat. (np w innej fazie cyklu niż teraz rolę gwiazdy północnej lepiej pełni inna gwiazda, nie pamiętam jaka).
Czyli niebo sprzed 6tys lat nie będzie identyczne z tym jakie widzimy teraz. Z tym sprzed 26tys będzie takie samo - odległości pomiędzy galatykami robią robotę, jak napisał @szplin.
Czy za 26 milionów lat będzie takie samo? jasne ze nie, ta skala też zrobi robotę.
EDIT:
Bardziej naciagane niz mem?Hmm, brzmi naciąganie jak skóra w fapfolderze, ale ok, wiedza boli... Czas na edukację w kolejnym temacie. Choć dopiero jak skończę kurs o AI, bo mi się wszystko popierdoli, a co dwie skóry naciągnięte, to niejedna...
Bardziej naciagane niz mem?
co odjebał?mam awersję do tego płaczka
popłakał się, że go hejtują za nakłanianie do szczypawyco odjebał?
O ten odcinek hejt w sieci chodzi?popłakał się, że go hejtują za nakłanianie do szczypawy
Czasem odpalam, ale mam alergię na typa. To taki podręcznikowy wzorzec przemądrzałego leminga.O ten odcinek hejt w sieci chodzi?
E tam, gdyby chciał tak każdego do szuflady chować to by nic do ogladania/czytania nie zostało.
Bez przesady, dobry kontent robi.
Bo biali są po prostu kurwa lepsi.Nawet bieganie po Afryce biali ukradli... a na to wszystko jeszcze rudy
Po prostu białego nikt z siatką gonić nie będzie, jak to Wojek ma w zwyczaju... Tylko czarne są w modzieBo biali są po prostu kurwa lepsi.
Jebitne obrazy to malował Matejko niewielkie wzrostem chlopisko, ale wielkie talentem i pracowitością...Jak byłem młodszy to myślałem, że Mona Lisa to jakiś jebitny obraz na całą ścianę, a to taki mały wypierdek. Zdjęcie własne. Też tip dla podróżujących - 10 godzin w Luwrze, to zdecydowanie za mało.
View attachment 96388
Fajnie, ale jakie wnioski czy chociaż co w tym tekście jest?Zachęcony przez histeryczną falę julkowego osrania z jednej, oraz kakofonię fanfar tryumfalnych z drugiej strony Twittera przebrnąłem przez Cass Report, dotyczący praktyki względem nieletnich „trans- fluid-„ itp. w służbie zdrowia Wielkiej Brytanii.
Wydźwięk całości sprawia, że zarówno osranie, jak i fanfary wydają się być przedwczesne. Wydaje się mi, że mało kto to faktycznie przeczytał, natomiast cały klekot powstał na kanwie paru najbardziej nośnych fragmentów, sformułowanych w sumie bardzo ostrożnym językiem.
Czyli najpierw wizyta u psychiatry. Czuję się poniekąd uspokojony.Najważniejsze wg. mnie jest stwierdzenie, że brakuje wiarygodnych badań, a więc trudno mówić o naukowych podstawach czy celowości tranzycji, a także o świadomym wyrażaniu zgody przez pacjentów. Dlatego np. pojawia się rekomendacja, żeby użycie blokerów hormonalnych było opcją możliwie rzadką w przypadku nieletnich.
Najważniejsza ma być pomoc psychologiczna, która ma przeprowadzić delikwenta przez naturalny okres dojrzewania, podczas którego normalnym jest poszukiwanie własnej tożsamości.
Odnośnie dorosłych osób trans, raport przytacza określane jako wiarygodne badanie dotyczące okresu od 10 lat po tranzycji, kiedy to pojawia się nawrót tendencji samobójczych na poziomie sprzed tejże.
Dokument jest dość obszerny, więc najlepiej samemu się zagłębić. Jak już wspominałem, pisany jest zachowawczym językiem i expresis verbis odżegnuje się od toczącej się wokół transeksualności wojny kulturowej - służy temu m. in. przydługawy wstęp.