Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
A pOlaczki pizzę w koronie kupowali.Niby człowiek wiedział że to się kupy nie trzyma, ale ta chciwa bezczelność jednak szokuje

Bez kitu, od zawsze było wiadomo że ‚naciągają’ na wizyty prywatne i myślałem że na tym robią największy sos. A oni jebani jednak z NFZ po dużej bańce bez skrupułów wyciągali… ha tfu!Niby człowiek wiedział że to się kupy nie trzyma, ale ta chciwa bezczelność jednak szokuje
Lekarz na NFZ kiedy ważysz się zadać pytanie co do postawionej diagnozy:

A nie powinno: kolejny dowód na to, że nie mamy mało zaangażowane społeczeństwo.Dopóki ktoś sam nie wyciąga pieniędzy z portfela to każdy ma to w nosie.
Zarówno leki (chociaż kurczę insulina to tak droga to...) w USA jak i usługi to kosmos. To zaznaczone oznacza wzięcie dziecka na ręce po porodzie: jeszcze tak enigmatycznie zapisane. Jeszcze większe smaczki można znaleźć w wyliczeniach rachunków medycznychMówimy o lekach, tutaj była usługa.
Tak jasne, ale to co wyprawiał ten grubasek ze szpitala południowego czy ci neurochirurdzy to były oskarżenia o oszustwo.No właśnie do tego zmierzałem, ta kwota wręcz przeraża, to nie jest jakaś skomplikowana 20h operacja na sercu a zabieg praktycznie bez "usypiania" pacjenta, 15min zabieg za 30 000zł. W prywatnej klinice by to po prostu nie przeszło. Nie mieli by klientów aż by opuścili ceny do 500zł za zabieg.

Ale ja nie o tym, nikt przy zdrowych zmysłach by nie zapłacił nikomu za 15min zabieg z własnej kieszeni 30k Więc nie zarabiali by takiej kasy, a jedną 10 tego.A nie powinno: kolejny dowód na to, że nie mamy mało zaangażowane społeczeństwo.
Zarówno leki (chociaż kurczę insulina to tak droga to...) w USA jak i usługi to kosmos. To zaznaczone oznacza wzięcie dziecka na ręce po porodzie: jeszcze tak enigmatycznie zapisane. Jeszcze większe smaczki można znaleźć w wyliczeniach rachunków medycznych
View attachment 152989
Tak jasne, ale to co wyprawiał ten grubasek ze szpitala południowego czy ci neurochirurdzy to były oskarżenia o oszustwo.
Co nie zmienia faktu, że przez małą liczbę lekarzy stawki prywatnie będą wysokie. Nie 30 tys. zł za coś mniej skomplikowanego, ale mimo wszystko jest ,,na bogato" bo przy takim popycie na usługi medyczne opłaca im się nawet strategia ,,mniej pacjentów, ale za wyższe stawki", a dużo klinik nie będzie.
Oczywiście irytuje mnie to, że jak działa obecnie służba zdrowia, odpowiedzialność zawodowa, tolerowanie oszustw w szpitalach. Czy lekarz ,,pracujący" 20 h na dobę 7 dni w tygodniu nie odpala procentu dyrektorowi szpitala? Nie wiem ale się domyślam.
Ostatnio jakaś gazeta chyba lokalna chciała dostępu do informacji publicznej od szpitala, a oni zażyczyli sobie 1500 zł za przygotowanie tabelki w Excelu xD Plus oczywiście nie zwiększymy liczby miejsc na kierunkach medycznych, bo ,,później będzie trudno ze stażystami" -jaka piękna wymówka...
Z własnych doświadczeń to mogę powiedzieć, że pamiętam swoje badania medycyny pracy na studiach. Miałem pracować w szwabskim call center w Polsce, a dzień przed badaniami przesadziłem z kroplami do uszów. Połowy nie słyszałem. Nawet nie badali słuchu do pracy na w call center. Śmieszne, ale mam nadzieję, że np. kierowców ciężarówek mocniej badali![]()

W tym 30 k chodziło o to, że co innego robili, a co innego wpisywali, że robili. Ci ludzie powinni siedzieć. Władze szpitala też.Ale ja nie o tym, nikt przy zdrowych zmysłach by nie zapłacił nikomu za 15min zabieg z własnej kieszeni 30k Więc nie zarabiali by takiej kasy, a jedną 10 tego.
Prywatnie.
Zobacz na państwowym wikcie w chuj lepiej niż na prywacie.154 tys. zł – tyle w maju 2026 r. wyniosła mediana zarobków lekarzy kontraktowych w Pile.
Oznacza to, że połowa lekarzy zatrudniona na kontraktach w Szpitalu Specjalistycznym w Pile w maju 2026 roku zarobiła powyżej 154 tys. zł brutto.
Rekordzista może pochwalić się wynagrodzeniem na poziomie 307 tys. zł brutto.
Tak wynika z danych zgromadzonych przez TVN24. Redakcja wysłała wnioski o dostęp do informacji publicznej do szpitali w całej Polsce. W 70 na 210 placówek, które udzieliły odpowiedzi, pracuje przynajmniej jeden lekarz, który w maju 2026 roku zarobił powyżej 100 tys. zł brutto.
Rekordzistą jest wcześniej wspomniany lekarz z Piły (307 tys. zł brutto). Na drugim miejscu znalazł się medyk ze Szpitala Specjalistycznego im. J. Dietla w Krakowie (301 tys. zł), a na trzecim z 1. Wojskowego Szpitala Klinicznego z Polikliniką SPZOZ w Lublinie – 224 tys. zł.
W zestawieniu znalazło się 21 placówek, w których lekarze-rekordziści zarobili poniżej 40 tys. zł brutto.
Są to m.in. Wojewódzki Szpital Okulistyczny w Krakowie, Wielkopolski Ośrodek Reumatologiczny w Śremie, Samodzielny Publiczny Kliniczny Szpital Okulistyczny w Warszawie, Wojewódzki Szpital Rehabilitacyjny dla Dzieci w Jastrzębiu-Zdroju czy Szpital Powiatowy w Chodzieży.

i idziesz odjebiesz 3-4 godziny, względnie nockę pośpisz, a nie, jak te pospólstwo, musi mieć otwarte od 9-15! Jeszcze jebani przychodzą bez zapisów! Na NFZ masz przed gabinetem ‚spec oddział Barbar mistrzyń rejestracji’, tam złamany grosz nie przejdzie bez zauważenia!Zobacz na państwowym wikcie w chuj lepiej niż na prywacie.
![]()