By żyło się lepiej: kariera/studia/przekręty;)

Jak tylko zobaczyłem, że Charles skomentował mój post, wiedziałem, że zrujnuje cały mój świat :DC: Możesz rozwinąć ?
Kiedys juz pisalem gdzies ze to jedna wielka firma rodzinna, pasjonatow tam raczej nie spotkasz, z jednej strony zyciowe pizdy pchane na stolki przez swoich starych a z drugiej frajerstwo i podpierdalacze ktorzy chca cokolwiek urwac z tego tortu. Ambitniejszych bez plecaka maja w dupie i zero rozwoju w karierze. W CV potem dziura w doswiadczeniu zawodowym.

Kiedys juz pisalem gdzies ze to jedna wielka firma rodzinna, pasjonatow tam raczej nie spotkasz, z jednej strony zyciowe pizdy pchane na stolki przez swoich starych a z drugiej frajerstwo i podpierdalacze ktorzy chca cokolwiek urwac z tego tortu. Ambitniejszych bez plecaka maja w dupie i zero rozwoju w karierze. W CV potem dziura w doswiadczeniu zawodowym.
@Mateusz Smoter wypowiesz się, bo zdaje się miałeś/masz coś związanego z wojem ?

Trochę kiepskawo, kolejny bank zapewnił sobie środki na podatek bankowy: http://www.wykop.pl/link/3194553/sp...-uslugi-bankowe-nowe-konta-nowa-tabela-oplat/

Łatwo się więc wybronią z tego pkt. "Wprowadzenie podatku nie może stanowić podstawy do zmiany warunków świadczenia usług finansowych i ubezpieczeniowych wykonywanych na podstawie umów zawartych przed dniem wejścia w życie ustawy."
Z tymi wypłatami przegięli, będziemy się chyba żegnać.
@MuraS zostało coś darmowego na rynku?

@MuraS jak zaloze w Azji konto w HSBC to zachowuje anonimowosc dla skarbowki? Wczoraj czytalem artykul o azjatyckiej alternatywie dla kont offshore, ze wymagane mniejsze saldo, anonimowosc bankowa itd

@MuraS jak zaloze w Azji konto w HSBC to zachowuje anonimowosc dla skarbowki? Wczoraj czytalem artykul o azjatyckiej alternatywie dla kont offshore, ze wymagane mniejsze saldo, anonimowosc bankowa itd
Nie lubię się powtarzać, a temat był już dyskutowany.
Czy korzystanie z konta w Hong Kongu jest możliwe w Polsce - tak
Czy korzystanie z konta w Hong Kongu w jakikolwiek sposób chroni Cię przed skarbówą - ni chuja
Czy przelewanie wpływów na konto z tytułu śmieciówek, umowy o pracę, działalności gospodarczej jest kurewsko utrudnione - oczywiście
Czy jest jakiś sens, żeby ktoś kto nie jest HNWI miał konto offshore - nie ma
Jeśli klasyfikujesz się do ostatniej grupy to porada kosztował 10 000 PLN (konto prześle na fb), w pozostałych przypadkach była darmowa.

@MuraS zastanawiam się nad małą inwestycją na giełdzie (KGHM), ale jak widzę WIG20 na poziomie 1800, to mam spore obawy. Do tego niska cena miedzi i spowolnienie w Chinach. Jakieś sugestie?

@MuraS zastanawiam się nad małą inwestycją na giełdzie (KGHM), ale jak widzę WIG20 na poziomie 1800, to mam spore obawy. Do tego niska cena miedzi i spowolnienie w Chinach. Jakieś sugestie?
Odradzam inwestowanie w spółki w których udziałowcem jest skarb państwa. To są dojne krowy budżetu primo. Po drugie KGHM to siedlisko największej patologii secundo. W Lubinie w KGHM był osobny dział odpowiedzialny za zwiększanie wydajności. Wpadli na pomysł wymiany drzwi w budynkach KGHM w LGOM z rozsuwanych na obrotowe. Osoba która zgadnie premię jaką za to wydali dostanie flaszkę. Można się pomylić o 100 tys. Do tego jest tam bodajże 50 związków zawodowych. W chuj osób jest tam zatrudnionych na etatach związkowych.

Odradzam inwestowanie w spółki w których udziałowcem jest skarb państwa. To są dojne krowy budżetu primo. Po drugie KGHM to siedlisko największej patologii secundo. W Lubinie w KGHM był osobny dział odpowiedzialny za zwiększanie wydajności. Wpadli na pomysł wymiany drzwi w budynkach KGHM w LGOM z rozsuwanych na obrotowe. Osoba która zgadnie premię jaką za to wydali dostanie flaszkę. Można się pomylić o 100 tys. Do tego jest tam bodajże 50 związków zawodowych. W chuj osób jest tam zatrudnionych na etatach związkowych.
Milion złotych

3 600 000 zł :)

Back