halibut
UFC Welterweight
Największe biznesy robi się przy wódce, a nie przez telefon.![]()
Kiedyś przez telefon załatwiłem 20 tys na jeden festival filmowy. Budżet festivalu wynosil..22 tys. Także była to wielka suma w skali projektu ;p
A co do wódki -
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Bez telefonu się nie da-musiałbym znać bezpośredni numer każdego prezesa/właściciela firmy deweloperskiej w Krakowie.Ale teraz chyba za wiekszy hajs telefony robisz (jesli juz robisz)? ;)
Nie macie jakiegoś biznes-miksera albo innego BNI ?Bez telefonu się nie da-musiałbym znać bezpośredni numer każdego prezesa/właściciela firmy deweloperskiej w Krakowie.
W start upie? Noł. Sam sobie sterem żeglażem, sekretarką;)Nie macie jakiegoś biznes-miksera albo innego BNI ?
Chodziło mi o Kraków, a nie o firmę. Biznes mikser - masz szybkie spotkania z ludźmi prowadzącymi działalność i na szybko mówisz co robisz, drugi facet też to robi. BNI to inna forma tego, organizacja i tam wymieniasz się kontaktami, rekomendacjami. Znajomi w WWA w tym działają i sobie chwalą.W start upie? Noł. Sam sobie sterem żeglażem, sekretarką;)
Byłem na takim czymś, ale to nie ta liga gości których muszę dorwać. No i ja muszę spotkać się z KAŻDYM w Krakowie a takim kolesiom wydaje się często że są panami wszechświata.Chodziło mi o Kraków, a nie o firmę. Biznes mikser - masz szybkie spotkania z ludźmi prowadzącymi działalność i na szybko mówisz co robisz, drugi facet też to robi. BNI to inna forma tego, organizacja i tam wymieniasz się kontaktami, rekomendacjami. Znajomi w WWA w tym działają i sobie chwalą.
Bóg tak chciał.Uciesze Was. Nie ma wifi.
Boga nie ma, jest motór.Boga nie ma.
Nie wiem czy to dobry temat, ale spróbuję.
Panowie, którzy studiowali ekonomię i nauki pokrewne. Potrzebuję dobrego podręcznika, zestawu ćwiczeń, w którym będą takie podstawowe ćwiczenia z mikroekonomii (z wyjaśnieniem na przykładzie jak to wykonać). Co polecacie? Dodam, że przydałoby się, aby było to można łatwo dorwać w formie ebooka, czy zeskanowanej książki.
)Sprawdzałeś zbiór zadań do podręczników Begg'a i Smith'a?Panowie, którzy studiowali ekonomię i nauki pokrewne. Potrzebuję dobrego podręcznika, zestawu ćwiczeń, w którym będą takie podstawowe ćwiczenia z mikroekonomii (z wyjaśnieniem na przykładzie jak to wykonać). Co polecacie? Dodam, że przydałoby się, aby było to można łatwo dorwać w formie ebooka, czy zeskanowanej książki.
Przepraszam, za post pod postem, ale jestem, że tak powiem w dupie i muszę liczyć na Waszą pomoc. Książka którą polecił kofi zupełnie nie pomogła, więc może napiszę treść przykładowego zadania i liczę, iż to pomoże znaleźć lepszą książkę/zbiór zadań, tak żebym dobrze mógł zrozumieć tego typu zadania oraz było tam więcej podobnych zadań.
Treść przykładowego zadania: Jak silna jest reakcja produktu na zmianę kapitału, gdy współczynnik elastyczności funkcji produkcji względem nakładów pracy wynosi 3/10, a współczynnik efektywności jednostkowej jest równy 2.
Nie mniej jednak jak komuś przyjdą do głowy podobne tytuły, to podrzucać, przyda się :)Mój dziadek jeździł pociągiem. Jak lubisz wódkę to praca idealnaIle konduktor zarabia? Okazuje sie ze warsowcy maja pierwszenstwo na konduktorow czy maszynistow

Mój dziadek jeździł pociągiem. Jak lubisz wódkę to praca idealna![]()
Podstawa to dekilatnie ponad 3k brutto. W dodatku dostajesz bodajże podwójną stawkę pracując w niedziele i święta. Za przejazdy kolejowe płacisz 1% wartości biletu. Małżonek i dzieci płacą ok. 20%. Do tego dochodzą jakieś dodatki świąteczna, okolicznościowe, deputaty węglowe. Zwracają też 50% wartości wyjazdu na wczasy, które muszą trwać minimum 10 dni. Ciężko powiedzieć czy to dobrze czy nie. Więcej o ok. 1k zarabia maszynista. Relatywnie dobrze mają też dyżurni ruchu.Ile konduktor zarabia? Okazuje sie ze warsowcy maja pierwszenstwo na konduktorow czy maszynistow
Podstawa to dekilatnie ponad 3k brutto. W dodatku dostajesz bodajże podwójną stawkę pracując w niedziele i święta. Za przejazdy kolejowe płacisz 1% wartości biletu. Małżonek i dzieci płacą ok. 20%. Do tego dochodzą jakieś dodatki świąteczna, okolicznościowe, deputaty węglowe. Zwracają też 50% wartości wyjazdu na wczasy, które muszą trwać minimum 10 dni. Ciężko powiedzieć czy to dobrze czy nie. Więcej o ok. 1k zarabia maszynista.
Dobrze tipują?Stary, mam doswiadczenie wiec od razu ogarniam i nie motam, a na barze i zamowieniach to obok kuchni najbardziej odpowiedzialna praca. Pelna sala zamowien plus wynosy i hajs musi sie zgadzac oraz synchronizacja zamowien oraz by nic kucharzowi nie pojebac. A tutaj trzeba trzymac jakosc i standard trzech gwiazdek. Odpowiadam ja za kontakt z klientem, baaaardzo wymagajacym. Plus wrzucali juz mnie na miedzynarodowe wagony.. A tutaj jeden wazny klient z pierwszej klasy moze spowodowac ze 40 osob traci prace bo moi szefowie traca swoje wagony.
Zreszta, od 10 dni nikt z nowych nie dal tu rady.
Co do samobojcow to jechalem juz jednym pendkiem pod ktory ktos siie jebnal. Ja sie cieszylem bo rezerwa weszla za nas a my wolne.