Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Mam tak samo - irlandzkiej i szkockiej wypic nie moge, ale miesistego, slodkiego bourbona mrrr... (poza Jackiem Danielsem, ktory smakuje jak benzyna).Nie znosze smaku, zapachu whisky. Zawsze mi mydłem zajeżdża. Wczoraj jednakże okazało się że burbon z Kentucky wchodzi mi jak masło. Od dzisiaj pijam tylko Wild Turkey jak Boyd Crowder![]()
Jaka cena za tą przyjemność?View attachment 319
Corsedonk Agnus - Abbey Pale Ale
Belgijski tripel, uważony na jasnych słodach jęczmiennych. W pierwszej chwili ma się wrażenie, że obcuje się z przeniczniakiem, co prawdą jednak nie jest. Piwo ma 7,5% alkoholu i ten alkohol jest wyczuwalny. Z drugiej strony, do głosu dochodzi to, co charakterystyczne w piwach belgijskich, czyli posmak gumy do żucia, jak również, posmak korzenny. Jak dla mnie, jedno z najlepszych piw belgijskich jakie piłem. W dobrej cenie (ja kupiłem za niecałe 11zł butelkę). Piwo bardzo zdradliwe. Jest bardzo pijalne ale alkohol robi robotę, bo po wypiciu butelki (330ml), może nieco zakręcić się w głowie.
Tak jak pisałem, przyjemność za 11zł z groszami. Kupione w sieci Piotr i Paweł w Poznaniu.Jaka cena za tą przyjemność?
Jezeli będzie wystawiona na działanie promieni słonecznych to na pewno prędzej sie zepuje niż piwo w brązowej.Czyli Corona jest be i fuj?
Nadal i tak większość ludzi chleje tanie piwsko i ma w czterech literach czy to butelka zielona, ciemna czy przeźroczysta. Po prostu, piwo ma być tanie (na co wpływa także cena stłuczki), do tego stopnia aby za maksymalnie małe pieniądze narąbać się do woli. Producenci na tym korzystają, bo wypuszczają piwa, które szału nie robią i trzepią na tym kasę. Poza tym, co można zauważyć, w Polsce piwa sprzedaje się coraz więcej, ale za coraz niższe ceny, więc zielone szkło jest na rękę dużym browarom. Cytując klasyka "Tu jest Polska i tu się pije". Niestety, ale taka jest rzeczywistość.
No dobra, ale raczej nie produkują tego samego browaru w innych butelkach na rynek polski i np. na jakiś bardziej świadomy rynek europejski. Wszystkie Carlsbergi, Heinekeny i większość czeskich piw rozlewane są w zielone butelki...Nadal i tak większość ludzi chleje tanie piwsko i ma w czterech literach czy to butelka zielona, ciemna czy przeźroczysta. Po prostu, piwo ma być tanie (na co wpływa także cena stłuczki), do tego stopnia aby za maksymalnie małe pieniądze narąbać się do woli. Producenci na tym korzystają, bo wypuszczają piwa, które szału nie robią i trzepią na tym kasę. Poza tym, co można zauważyć, w Polsce piwa sprzedaje się coraz więcej, ale za coraz niższe ceny, więc zielone szkło jest na rękę dużym browarom. Cytując klasyka "Tu jest Polska i tu się pije". Niestety, ale taka jest rzeczywistość.
Dla mnie słabe piwo, pamietam tylko, że bardzo słodkie.View attachment 321
Starovar Premium (Czech Pilsner)
Niestety, ale w tym temacie musimy poruszać także kwestie piw bardzo słabych. Jednym z nich jest Starovar Premium. Piwo utrzymane w stylu czeskiego pilsnera, nie oferuje wraz z sobą nic wartego uwagi. Piwo po prostu jest jednowymiarowe, zrobione tylko po to, aby zadowolić mało wymagającego konsumenta, który za stosunkowo małą cenę, chce się po prostu nawalić piwem. Jest tysiąc innych możliwości na nawalenie się piwem, nie do końca tak słabym i mizernym jak Starovar. Niewątpliwie cena może przyciągać, bo można dostać piwo już za 2,29zł (ja akurat dostałem w prezencie). Poza tym, zielona butelka - ehhh....
Bo zielone butelki mają także pozytywny wpływ na piwo, głównie na lagery (wpływają lepiej na goryczkę). Duże koncerny typu Carlsberg czy Heineken są znane z tego, że piwo rozlewają co zielonych butelek i raczej to się nie zmieni.No dobra, ale raczej nie produkują tego samego browaru w innych butelkach na rynek polski i np. na jakiś bardziej świadomy rynek europejski. Wszystkie Carlsbergi, Heinekeny i większość czeskich piw rozlewane są w zielone butelki...
Jak dla mnie, jedno z najgorszych jakie piłem z gatunku czeskich pilsnerów.Dla mnie słabe piwo, pamietam tylko, że bardzo słodkie.
I co? W szotach mordujesz?:)Dostałem dzisiaj Ouzo Panayotakis 500ml
Nikt nie lubi, ja zaraz kończę ;)
![]()