piwo.jpg

pozdrawiam

88fae03a83605.jpg

Moja kolekcja :) Będzie gruuuuby FEN 11. Piwka warte 150zł kupiłem łącznie za 110zł. Na jutro max 3 zajebiste z powyższej półeczki i jakieś Komesy dokupię.

P.s. Podobno minęła moda na browarki w stylu IPA i teraz będzie ich duuużo mniej niż w 2015r. Najwyższa pora, bo rynek się przesycił. A rzekoma zmowa cenowa nie pozwalała na kupno dobrej IPY za 5zł. Teraz to się zmieni.

88fae03a83605.jpg

Moja kolekcja :) Będzie gruuuuby FEN 11. Piwka warte 150zł kupiłem łącznie za 110zł. Na jutro max 3 zajebiste z powyższej półeczki i jakieś Komesy dokupię.
Piękne, ale zejdziesz przed końcem. Mocne mendy

Jakby ktoś chciał kupić jakieś "piwerko" w dobrej cenie to ja mogę załatwić jak nie każde to większość, ale oczywiście dochodzi koszt wysyłki.

Dlatego wybieram 3 piwa z tej kolekcji, bo np. ten Behemoth z Peruna ma chyba 12,5%. Spoko Spoko, ale nie gadasz z amatorem. Ja umiem się delektować :)
Źle zrozumiałem-myślałem że naraz. Ale mnie smaki łapią:(

Źle zrozumiałem-myślałem że naraz. Ale mnie smaki łapią:(
Atakuj RISY, ten rok to rok RISów. Chciałem kupić Baba Jagę- Elixir (Russian Imperial Stout) ale jak zobaczyłem cenę to jebłem. 17zł? Przesada!!!

88fae03a83605.jpg

P.s. Podobno minęła moda na browarki w stylu IPA i teraz będzie ich duuużo mniej niż w 2015r. Najwyższa pora, bo rynek się przesycił. A rzekoma zmowa cenowa nie pozwalała na kupno dobrej IPY za 5zł. Teraz to się zmieni.
A ja pewnie znowu z kasztelanami wyląduje...:boystop:

Dzisiaj ponownie odwiedziłem czeską knajpę położoną jakieś 8 kilometrów ode mnie.
Ich piwa po prostu miażdżą. Niby zwykłe 11, 12,13,15, ale są tak pijalne i świetnie komponują się z ich jedzeniem, że szok.

@Kreator
Sam już jakiś czas temu przesyciłem się wszelkiej maści pale alami, i bardzo rzadko je kupuję.
Na szczęście mam jeszcze skrzynkę Risa oraz Barley Wine własnej produkcji, które umilają mi te chłodne wieczory.
Życzę powodzenia na jutrzejszym Fenie, choćbyś miał wypić tylko 3 z tych piw.

Dzisiaj ponownie odwiedziłem czeską knajpę położoną jakieś 8 kilometrów ode mnie.
Ich piwa po prostu miażdżą. Niby zwykłe 11, 12,13,15, ale są tak pijalne i świetnie komponują się z ich jedzeniem, że szok.

@Kreator
Sam już jakiś czas temu przesyciłem się wszelkiej maści pale alami, i bardzo rzadko je kupuję.
Na szczęście mam jeszcze skrzynkę Risa oraz Barley Wine własnej produkcji, które umilają mi te chłodne wieczory.
Podziel się. Porównam z ekstraklasą. Oczywiście opłacę wszystko.

@Kreator
Ostatnio moja ulubiona knajpka to właśnie taka z czeskimi jasnymi z mniejszych browarow-skurwysyńsko pijalne. A do tego mogę je kupować świeże z beczki w sklepie.

To jest knajpa z własnym browarem. Dzisiaj zauważyłem, że serwują również 10-tkę, niestety byłem już po dwóch mocniejszych piwach, i nie chciałem sobie psuć wrażenia.
Wpadnie następnym razem, prosto do pieczonego golona :)

@Kreator
To jest to samo.

Back