Hard Bride piłem tylko raz, ale bardzo miło wspominam.
Piwa z Artezana też lubię, chociaż miałem kiedyś lekką spinę na festiwalu piwnym z jednym z właścicieli i co widzę ich butelkę to mi się przypomina ta kudłata twarz.
Hard Bride super. To będzie jedno z moich ulubionych, choć ja bardzo często do piw nie wracam.

moje nocne piwne podboje:

ce1866a40a869.jpg

70d635ec605ab.jpg

sory, że takie wielkie, ale nie wiem jak zmienić rozmiar na "zapodaj.net"

ogólnie te piwa z Baba Jagi dupy nie urywają. Dobre piwa, ale za 9zl to wolę kupić jakiegoś Piotrka z bagien.

Trafiłem przypadkiem w monopolowym 24h, w innych sklepach faktycznie nie widziałem.
mam swój egzemplarz Hoplaaga. SIEĆ34 dystrybuuje Pinte. ALE 8.5ZL to sporo. Poprzednią nowość od Pinty czyli Modern Drinking kupowalem za 7zl.

mam swój egzemplarz Hoplaaga. SIEĆ34 dystrybuuje Pinte. ALE 8.5ZL to sporo. Poprzednią nowość od Pinty czyli Modern Drinking kupowalem za 7zl.
Ja też zacząłem kręcić nosem na piwa powyzej 8zl za butelke (jestem z Wwy):boss:

Ja też zacząłem kręcić nosem na piwa powyzej 8zl za butelke (jestem z Wwy):boss:
ogólnie to Kraft mnie już nudzi. Ostatnim razem jak piwo mnie zaskoczyło swoim smakiem i aromatem to było wtedy, gdy degustowałem Black Widow od Baba Jagi... Torf i bandaże w odczuciach.

ogólnie to Kraft mnie już nudzi. Ostatnim razem jak piwo mnie zaskoczyło swoim smakiem i aromatem to było wtedy, gdy degustowałem Black Widow od Baba Jagi... Torf i bandaże w odczuciach.
Ja mam ogólnie przesyt ilości piw kraftowych, właśnie dziś rozmawiałem o tym też z gościem w sklepie Piwowar w Wawie na Białołęce, kiedy nie mogłem się zdecydować co kupić :) Kilkadziesiąt AIPA, IPA itp...wolę wypić sprawdzonego krafta niż wydać hajs na jakiś nowy twór, który okaże się niewypałem...

Ja mam ogólnie przesyt ilości piw kraftowych, właśnie dziś rozmawiałem o tym też z gościem w sklepie Piwowar w Wawie na Białołęce, kiedy nie mogłem się zdecydować co kupić :) Kilkadziesiąt AIPA, IPA itp...wolę wypić sprawdzonego krafta niż wydać hajs na jakiś nowy twór, który okaże się niewypałem...
tylko że kolejna warka sprawdzonego piwa również może okazać się niewypałem.

Nie miałeś robić przerwy?
no miałem, ale smak jakby mi wrócił :cool:ciężko sobie piwka odmówić po całym dniu...:shy:
Ile macie lat, że wam się piwa nudzą? Mienso też się wam nudzi? A dupy?
Może nie o to chodzi że się nudzą, tylko człowiek teraz oczopląsu dostaje jak wchodzi do sklepu z kraftami...za mały wybór źle, za duży też niedobrze...:tongue:

Ile macie lat, że wam się piwa nudzą? Mienso też się wam nudzi? A dupy?
chodzi o to by pijąc degustowac i odkrywać, a nie wywalić w siebie kolejnego krafta, który jest nudny jak flaki z olejem. Dlatego też mam plan na długo odejść od piw w stylu IPA, AIPA, STOUT, WEIZEN, WIETBIER czy PORTER i poszukać RISów. A z tym może być ciężko w mojej mieścinie.

a2186c35e3e9e.jpg

Walentynki 2016 r. Moja kobieta jest "zachwycona" :-) A tak na serio... caaaały dzień na zakupach, więc wpadłem do Piotra i Pawła po małe o nie co. Na dziś wybieram Portera Bałtyckiego z KOMESA vs. wytrawne musujące Cin Cin Proseco pite przez moją partnerkę.

a2186c35e3e9e.jpg

Walentynki 2016 r. Moja kobieta jest "zachwycona" :-) A tak na serio... caaaały dzień na zakupach, więc wpadłem do Piotra i Pawła po małe o nie co. Na dziś wybieram Portera Bałtyckiego z KOMESA vs. wytrawne musujące Cin Cin Proseco pite przez moją partnerkę.
Mocna reprezentacja. Ja z racji że walentynki obchodziłem wczoraj to dzisiaj wieczorem prawdopodobnie oglądniemy z bratem barce i będziemy się raczyć naszym Tasmanian Red Ale ze schłodzonego kegusia :*

Mocna reprezentacja. Ja z racji że walentynki obchodziłem wczoraj to dzisiaj wieczorem prawdopodobnie oglądniemy z bratem barce i będziemy się raczyć naszym Tasmanian Red Ale ze schłodzonego kegusia :*
barce to coś z piłki nożnej?

Siostra była z chłopakiem na walentynkach w Czechach i Słowacji więc poprosiłem o drobną przysługę
druga.jpg

Starocech 3,7%, Steiger 10%:boystop: Ja niestety tak spędzam walentynki:tiphatb:Ale się staram:love:

Back