Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

Bierz w ciemno, płatki dębowe robią niesamowitą robotę.Panowie z Krakowa, szczególnie @Orest , w tym tygodniu do Składu Piwa wjeżdża do nalewaka (sprzedają do jedno i dwulitrowych butelek) jakieś świeże Ale leżakowane z opiłkami dębowych beczek macerowanych w whisky. Ja popijam obecnie czeskie ciemne piwko i takie z nalewaka to jednak jest czysta zajebistość.
Już czatuje na ich fanpejdżu aż podadzą dzień. Btw mają też butelki irish stout O'Harys barrel aged po 42zł. Letko mnie to kusi.Bierz w ciemno, płatki dębowe robią niesamowitą robotę.
Dzięki za info Panie ;)Moje świeże zakupy, Tesco 24h na Górczewskiej W-wa. Jedno piwko 6,49 drugie 6,99 :)
View attachment 2317
Bardzo przyzwoite piwa. Cieszy mnie to, bo mam całkiem blisko do tego browaru :)
Pszeniczne rozczarowało, poziom żywca. Mam nadzieję, że zachodnie wybrzeże mnie nie zawiedzie, bo to mój ulubiony gatunek :-D Double IPA od nich robotę robiło.Bardzo przyzwoite piwa. Cieszy mnie to, bo mam całkiem blisko do tego browaru :)
West Coast jest zajebisty. Bardzo pijalny, bo ma tylko 13 ekstraktu, także można śmiało wypić kilka na raz :)Pszeniczne rozczarowało, poziom żywca. Mam nadzieję, że zachodnie wybrzeże mnie nie zawiedzie, bo to mój ulubiony gatunek :-D Double IPA od nich robotę robiło.
Nie wiem, czy ja już może się przyzwyczaiłem, bo wypiłem od nich sporo piw, ale w tym konkretnym aż tak mi to nie przeszkadzało.Jak kazde z Cieszyna czuc metalem
Ja kiedyś piłem Cieszyńskie Double Ipa i pamiętam że się ostro zraziłem wtedy do nich - absolutnie bezpłciowe było...Pszeniczne rozczarowało, poziom żywca. Mam nadzieję, że zachodnie wybrzeże mnie nie zawiedzie, bo to mój ulubiony gatunek :-D Double IPA od nich robotę robiło.
Dla mnie bylo swietne. A pilem specjalnie na trzezwo :DJa kiedyś piłem Cieszyńskie Double Ipa i pamiętam że się ostro zraziłem wtedy do nich - absolutnie bezpłciowe było...
Może trafiłem na marną partię, niestety jedno z najgorszych piw jakie piłem. Raczej nie zaryzykuje ponownie :)Dla mnie bylo swietne. A pilem specjalnie na trzezwo :D
To bylo jedno z 3 piw jakie wylalem w ciagu ostatnich 3 lat. Dołączyło do grona skladajacego sie już z Lecha Pils i Tripple Blond od Corneliusa.Może trafiłem na marną partię, niestety jedno z najgorszych piw jakie piłem. Raczej nie zaryzykuje ponownie :)
Mówisz o tym piwie z trzema laskami na etykiecie ? Bo ostatnio myslalem nad zakupem :)To bylo jedno z 3 piw jakie wylalem w ciagu ostatnich 3 lat. Dołączyło do grona skladajacego sie już z Lecha Pils i Tripple Blond od Corneliusa.
Nazywajmy rzeczy po imieniu. Dupy to moze nie urywac solidne piwo, które niczym sie nie wyróżnia ponadprzeciętnym. IIPA z Cieszyna była tak słaba, że kwalifikowała sie do wylania :)Bo double IPA z cieszyna dupy nie urywa. Nie ma porównania do Grand Championa, który był w sprzedaży w 2013/14 roku.
Jest mocno alkoholowe i sam wypiłem tylko 2 butelki.
Było bardzo słabe, tak jak piszesz, nie nadaje się do powtórzenia, chociaż nie piłem późniejszych warek.Nazywajmy rzeczy po imieniu. Dupy to moze nie urywac solidne piwo, które niczym sie nie wyróżnia ponadprzeciętnym. IIPA z Cieszyna była tak słaba, że kwalifikowała sie do wylania :)
Tak o tym piwie. Czulem sie jakby pil jakis syrop na kaszel zmieszany z pszenicznym piwem, dodatkowo mocno smierdzialo i smakowalo alkoholem. Mojej siostrze zas smakowalo, wiec może jednak są jacyś fani...Mówisz o tym piwie z trzema laskami na etykiecie ? Bo ostatnio myslalem nad zakupem :)

Akurat w Leclercu Mosaica dziś nie widziałem, ale słyszałem, że zacny.Ostatnio z Doctor Brew piłem Mosaic IPA, jedna z najlepszych Ipek jakie piłem, polecam!![]()
cena mówi sama za siebie. WCI z PINTY to około 8zł.Ostrożny po wcześniejszych doświadczeniach z Cieszyńskim Douple Ipa, nabyłem wczoraj ich nowe West Coast Ipa...
Ładny zapach chmielu po otwarciu butelki rozpalił nadzieję na konkretne piwko. Ale co ja patrze...piwo po przelaniu do szklanki nadal musuje od dna? W smaku piwo niestety również płaskie, nijakie - jakby cały smak i aromat uleciał po otworzeniu kapsla...znów trafiłem na zepsute piwo z Cieszyna ?
![]()