Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Zobaczyłem dziś podczas spaceru. Trzeba będzie odwiedzić i zobaczyć co tam majo ciekawego:
https://www.facebook.com/targowawroclaw
Wypiłem 4 browary od Ciebie i wszystkie w porządku :)Żywiec Saison bardzo pijalny. Taka oranżadka-w sam raz do komedii czy meczu.
W ciemno kupowane-widać mam dobry gust do etykiet. Tam chyba jakieś blac ipy były ?Wypiłem 4 browary od Ciebie i wszystkie w porządku :)
Jedna wypita, jedna jeszcze czeka:), jakieś ipa była tak nachmielona, że urwało mi dupe:)W ciemno kupowane-widać mam dobry gust do etykiet. Tam chyba jakieś blac ipy były ?
Dobry sklep na Czarnowiejskiej:)Jedna wypita, jedna jeszcze czeka:), jakieś ipa była tak nachmielona, że urwało mi dupe:)
Przy 60 stopniach chyba uciekają?Qrwa grzane mi się zagotowało, a co jeśli procenty się ulotniły...
procenty uciekają zawsze. Chyba że zjedziesz grubo poniżej zera :pPrzy 60 stopniach chyba uciekają?
To trochę jakbym teraz radlera pił:(Przy 60 stopniach chyba uciekają?
Nie mówię o tym jak baran nie zakręci flaszki :Pprocenty uciekają zawsze. Chyba że zjedziesz grubo poniżej zera :p
Wspieramy :(To trochę jakbym teraz radlera pił:(
Takie cuda na zimę :DZamówiłem surowce na amerikan łit
Trzeba mieć co pić pod ręką a do meczu czy do obiadu to nie zawsze risa bym chciał :p A druga sprawa jest taka że chcę przetestować keg i nie chcę tam wlewać takiego piwa.Takie cuda na zimę :D
Ja dziś zlewam RISA na cichą fermentacje.
Do kega się nada. Czyli tydzień po warzeniu pijesz? :PTrzeba mieć co pić pod ręką a do meczu czy do obiadu to nie zawsze risa bym chciał :p A druga sprawa jest taka że chcę przetestować keg i nie chcę tam wlewać takiego piwa.
W razie problemu pozostaje zakup poprzez internet. Dlatego test z wodą uważam za dobry pomysł :)no jak wszystko zda test. Jedyny problem (tak mi się wydaje że problem) bo króciec z reduktora mam 6mm a wąż mam 8mm i jak zaciskiem tylko zepnę to czy mi tego ciśnienie nie rozsadzi. Najpierw spróbuję zagazować wodę i jak nic nie będzie się działo to wtedy będę warzył piwo i kegował. Czekam na kuriera z butlą, a 28 jadę odebrać surowce i króćce na szybkozłączki. Do tego czasu będę miał już cały sprzęt więc jak na próbie wszystko będzie ok to w pierwszy wolny dzień w listopadzie będę warzył. Jak jednak będę musiał zmienić króciec z 6mm na 8mm to i tak nie mam zielonego pojęcia gdzie to kupić w okolicy. Będę się martwił jak coś się zepsuje :p
No jak już opanuje kegowanie to następnym krokiem jaki mam zamiar wykonać do lata to chłodzenie w przepływie. Na tym już raczej zakończę kupowanie sprzętu. Potem to już tylko surowce, kapsle i chemia.W razie problemu pozostaje zakup poprzez internet. Dlatego test z wodą uważam za dobry pomysł :)
Warzysz w kuchni, czy w piwnicy/garażu?No jak już opanuje kegowanie to następnym krokiem jaki mam zamiar wykonać do lata to chłodzenie w przepływie. Na tym już raczej zakończę kupowanie sprzętu. Potem to już tylko surowce, kapsle i chemia.
Widziałem ostatnio fajny patent, który mam zamiar zrobić u siebie w piwnicy.W kuchni.
No ja też wchodziłem na amerykańskie fora gdzie były normalnie schematy i plany takich warzelni 50L z kilku kegów, spawanej konstrukcji i do tego trochę elektroniki do sterowania mieszadłem i temperaturą. To wszystko na kółkach więc bez problemu można zmienić miejsce. Tyle że dla mnie to już dużo. Nie jestem takim wariatem na tym punkcie. Wystarczy mi to co mam.Widziałem ostatnio fajny patent, który mam zamiar zrobić u siebie w piwnicy.
Kaskadowy układ warzelni, który zajmuje całkiem mało miejsca, a znacznie ułatwia robotę.
Tylko póki co czasu brak, aby się za to zabrać :(
U mnie będzie bez elektroniki i zamiast kegów będą garnki ( zacierny 70l) ze stali nierdzewnej.No ja też wchodziłem na amerykańskie fora gdzie były normalnie schematy i plany takich warzelni 50L z kilku kegów, spawanej konstrukcji i do tego trochę elektroniki do sterowania mieszadłem i temperaturą. To wszystko na kółkach więc bez problemu można zmienić miejsce. Tyle że dla mnie to już dużo. Nie jestem takim wariatem na tym punkcie. Wystarczy mi to co mam.