openfile

Zacny trunek , z Geraltem
za ile go kupiłeś? Ja ostatnio kupiłem to:
HP 350 G2 i5-5200U 15,6'' (8GB RAM, dysk 1TB)
za jedyne 1600zł, bo robiony na rynek niemiecki (QWERTZ spolszona naklejkami). Na necie minimum 2200zł z tym dyskiem i prockiem. Ten zakup już oblany. :)

Tu nie chodzi o krytykowanie :)
Ja te piwa nazwałbym podstawowymi. Dzięki nim poznajesz "z czym się to je", a potem zaczynasz odkrywać ten styl :)
E tam, liczylem na krytyke w postaci konkretnych propozycji piw :D Taka zawsze przyjmę ;) Te "podstawowe" akurat wciaz smakuja mi najbardziej choc pilem dziesiatki wariacji nt AIPA. Ciekawi mnie po prostu co wg Ciebie jest lepsze.

E tam, liczylem na krytyke w postaci konkretnych propozycji piw :D Taka zawsze przyjmę ;) Te "podstawowe" akurat wciaz smakuja mi najbardziej choc pilem dziesiatki wariacji nt AIPA. Ciekawi mnie po prostu co wg Ciebie jest lepsze.
Z ostatnio przeze mnie wypitych:
-Simcoe, browar Wrężel
-Uzi, browar Kraftwerk
- Chuck, browar Solipiwko
- Crazy Mike, AleBrowar
- Terrence, browar Wąsosz
-Peacemaker, browar Faktoria

Z ostatnio przeze mnie wypitych:
-Simcoe, browar Wrężel
-Uzi, browar Kraftwerk
- Chuck, browar Solipiwko
- Crazy Mike, AleBrowar
- Terrence, browar Wąsosz
-Peacemaker, browar Faktoria
Ok, ale kazde z nich jest lepsze? Pilem Terrenca i Crazy Mikea np. i zadne nie mialo startu do mojej swietej trojcy. Zle nie byly ale bym nie wrocil.

Ok, ale kazde z nich jest lepsze? Pilem Terrenca i Crazy Mikea np. i zadne nie mialo startu do mojej swietej trojcy. Zle nie byly ale bym nie wrocil.
To już kwestia gustu. Nikt na siłę nie będzie udowadniał, że te piwa są lepsze. Dla mnie tak, dla Ciebie nie i tyle.
Dla mnie po prostu nie ma w nich nic co by wybijało je ponad przeciętność. Owszem, są dobre, i tyle (albo nawet aż tyle).

To już kwestia gustu. Nikt na siłę nie będzie udowadniał, że te piwa są lepsze. Dla mnie tak, dla Ciebie nie i tyle.
Dla mnie po prostu nie ma w nich nic co by wybijało je ponad przeciętność. Owszem, są dobre, i tyle (albo nawet aż tyle).

Dla mnie wyznacznikiem jakosci jest to, czy smak danego piwa sprawil, ze chce do niego wracac, ze pozytywnie wryl sie w pamiec. Jest tylko kilka takich piw tj.

Ciechan - AIPA
Kormoran - AIPA
Browar na Jurze - Amerykanska Pszenica
Wrezel - Summer Ale
Pinta - Oki Doki
Ale Browar - King of Hop

O calej reszcie w zasadzie nie pamietam lub sie z czasem mocno zepsuly, a pilem tego na prawde sporo.

@Shajs przy warzeniu jakiegoś wysokoekstraktowego piwa robiłeś kiedyś tak że wysladzales dalej żeby zrobić sesyjna odmianę tego piwa?

@Shajs przy warzeniu jakiegoś wysokoekstraktowego piwa robiłeś kiedyś tak że wysladzales dalej żeby zrobić sesyjna odmianę tego piwa?
Tak. Zrobiłem tak po uwarzeniu RIS-a.
Wysłodziłem kolejne 22 litry o ekstrakcie 10, dodałem cukru i zrobiło się 12.
Wyszedł z tego bardzo fajny stoucik.

Czy ja mogę legalnie zatankować na kohonesach, czy mnie adminy i policjanty aresztujom ? Bo mam butelke........soku oczywiście

Back