Broń palna

Samej sytuacji nie będę oceniał, natomiast to to jest bzdura. Musiałby trafić w serce, głowę lub kręgosłup, żeby jedną kulą agresywnego pijanego typa posadzić. Jest pełno opisów strzelanin z USA nawet bez udziału używek, w których ktoś śmiertelnie postrzelony dalej atakował. Z tego powodu policjanci w USA pakują pestki w napastnika póki nie leży na ziemi i z tego samego powodu agenci federalni swego czasu wrócili do większego kalibru w pistoletach.

Dawno czegoś głupszego nie czytałem. Ty serio nie wierzysz, że można zginąć od 1 kuli?

Ty @hujk podludziu. Twoj tok rozumowania jest na równi za baalastkiem. Razem uczęszczaliście do tej samej szkoły specjalnej?
Siedź tam sobie na obsranej kanapie i nie wtrącaj się kiedy mężczyźni rozmawiają bo możesz skończyć jak żaba na jezdni. Bronisz patologii bo pewnie znasz temat od środka.
Nie zazdroszczę. Nara.

Tylko prawda jest taka, że w Polsce za takie akcje idzie się siedzieć na 25 lat lub wzwyż, tak czy siak normals jest przegrany. To nie Hollywood gdzie po 3 dniach Sly lub Arni wychodzi, bo przyszedł znajomy generał. Smutne, ale prawdziwe.

Przecież gdyby tak nie było to wielu Borysów właśnie rozstrzelało by teraz takich Sebków 789 w 4 dni.

Jakaś kobieta niby podesłała nagranie co te ścierwa odwalały

Tutaj jeszcze @Houk vel @hujk łap coś co uwłacza tobie i twoim ziomkom ‚inteligencji’. Bucie.

Z całego serca życzę Panu Borysowi, żeby jakoś uniknął wysokiego wyroku. Sprawą powinna zająć się komenda główna i prokuratura, ale nie tym co strzelał, tylko kurwa tymi patałachami z komendy w Bystrzycy, co się bali trójki patusów, którzy "trzęśli" miastem. Jak mają nie doprowadzać do samosądu obywatele, jeżeli żyjemy w państwie z kartonu i dykty.

Dawno czegoś głupszego nie czytałem. Ty serio nie wierzysz, że można zginąć od 1 kuli?
Mylisz kontekst sytuacyjny udając przy okazji mądrego. Jakbyś z takim rozumowaniem miał obronić się przed nożownikiem to byś padł pomimo posiadania broni.

Mylisz kontekst sytuacyjny udając przy okazji mądrego. Jakbyś z takim rozumowaniem miał obronić się przed nożownikiem to byś padł pomimo posiadania broni.

Ale ja nie o tym. Wiadomo, że oddam i 10 strzałów. Biłem tylko do tego, że od jednej kulki można umrzeć.

@GroszMC

Podsumowując. Twoje rozumowanie tego tematu to Utopia tylko na film hollywoodzki.

Zabijesz nawet ostrego patologicznego sebixa i możesz iść za kraty na całe życie. Tu nie ma innego wyjścia. Nie w tym realnym świecie.

I jeszcze jedno. Co do obrony koniecznej. Polska to za delikatny kraj z prawem do broni by się u czarnych obronić tym argumentem.

U nas zaraz Hej durr ,,zabił, morderca, jak on mógł strzelić, nie powinien"

W USA to przejdzie u nas zbyt mokre gacie by obrona konieczna przechodziła, bo takie zbrodnie jak w Bystrzycy mamy raz na 12 lat.

Polska jest tak delikatna, że pewnie gdyby było dobre nagranie, że gość idzie na niego z nożem to w TV 5 lat by debatowali o winie czy nie winie.

. Oddasz w końcu matce rentę i pójdziesz do pracy?

Żyje z rentierki. Mam zbyt despotyczny charakter by być niewolnikiem i zamykać sie gdzieś na 8 godzin. Zbyt nudne to dla mnie. Takich ludzi jest masę na tym świecie. Po żelkow z Hollywood i innych itp. Uciekłem systemowi morda.

Ale bałagan na strychu :korwinlaugh:
Milionerzy to chorzy ludzie? Czy to może kwik osoby, która nie potrafi uciec systemowi?

Wszystko już sobie planowałem gdy matka pewnego dnia powiedziała mi, że po szkole czeka mnie 8 godzin roboty. Wtedy zacząłem planować aby tego uniknąć bo to nie dla mnie. Dlatego wynajmuje mieszkania i z tego sobie teraz żyje.

Milionerzy to chorzy ludzie? Czy to może kwik osoby, która nie potrafi uciec systemowi?

Wszystko już sobie planowałem gdy matka pewnego dnia powiedziała mi, że po szkole czeka mnie 8 godzin roboty. Wtedy zacząłem planować aby tego uniknąć bo to nie dla mnie. Dlatego wynajmuje mieszkania i z tego sobie teraz żyje.
the-office-steve-carell.gif

to możesz być odpadem społeczeństwa gdzieś indziej? Dzięki.

Na prawdę serdecznie polecam Liścia

Siedzisz w temacie? Udzielasz się na jakichś grupach strzeleckich, lub znasz osoby z otoczenia?
Jest jakaś wrzawa w temacie? Co ludzie myślą o tym nagraniu "ulica was rozliczy"?
No i ostatnie, dlaczego środowisko strzeleckie jest podzielone?

Siedzisz w temacie? Udzielasz się na jakichś grupach strzeleckich, lub znasz osoby z otoczenia?
Jest jakaś wrzawa w temacie? Co ludzie myślą o tym nagraniu "ulica was rozliczy"?
No i ostatnie, dlaczego środowisko strzeleckie jest podzielone?
Jeśli o mnie chodzi, to ja jestem laikiem, dlatego zawsze staram się powoływać na specjalistów w danej dziedzinie. Wrzawa w środowisku jest duża, mobilizacja spora, bo to zdarzenie zdecydowanie wpływa na środowisko strzeleckie, jak i tak na prawdę nas wszystkich, bo tutaj też się to łączy z "obroną konieczną". Od kolegi co z nim strzelałem mam takie info chociażby: "Prawniczka zona goscia z klubu mowi ze zawsze sa zarzuty o zabójstwo jak chlop zdych. Dopiero pozniej beda odkrecac....ze sie bronil etc".

Wiele osób też przywołuję tą sytuację: "W październiku 2019 roku w Gdańsku-Wrzeszczu major prokuratury wojskowej z Gdyni postrzelił dwóch młodych mężczyzn (21 i 23 lata), którzy próbowali dostać się na jego prywatną posesję. Prokurator użył legalnie posiadanej broni, tłumacząc się obroną konieczną. Śledztwo w tej sprawie zostało ostatecznie umorzone."

Podobnie było też coś takiego

Będę wrzucał jak coś ciekawego będę wiedział

Typowe… teraz on będzie musiał udowodnić że jest niewinny a nie milicja że jest winny. Dzięki takim łbom jak @hujk tak się dzieje niestety. Chłop pewnie przesiedzi 1-2 lata na tymczasowym, później sprawa ucichnie i po 5-10 latach dostanie 10k odszkodowania.
Dzięki dzielnicowy @hujk vel @Houk

Typowe… teraz on będzie musiał udowodnić że jest niewinny a nie milicja że jest winny. Dzięki takim łbom jak @hujk tak się dzieje niestety. Chłop pewnie przesiedzi 1-2 lata na tymczasowym, później sprawa ucichnie i po 5-10 latach dostanie 10k odszkodowania.
Nie masz pojecia o czym nawijasz.
I hamuj bajere lamusie, nie odbierasz starego z izby :kawulzbani:

W sytuacji dynamicznej, to strzelanie po kolanach jest mitem. Zerknij sobie co się dzieje w Stanach, gdy naciera na ciebie ktoś z nożem. Powodem dla którego zasypują takim gradem kul jest to, że nabój 9mm nie ma mocy obalającej, więc duża szansa otrzymania ciosu od przeciwnika. Długo by pisać, ale zerknij trochę do balistyki, poczytaj Mad Leafa "Strzelectwo bojowe" i pójdź na strzelnicę, porozmawiaj z praktykami.

Pomijając wszystko to ten pierwszy strzał średnio wygląda by był oddany w górę, wysokość i kąt ognia nie różni się niczym od tych strzałów które oddał później

Zamknij już pizde ulomie. Znajdź jeden cytat gdzie bronie tych patusow albo policję. Nie umiesz czytać i upieedoliles sobie coś w tej pustej głowie. Walisz samymi emocjami bez treści.

Tobie znudziło się oddychanie prostym nosem konusie? Nie przelogowalas sie kurwoo! Za wjazd na rodzine to hooj ci do duupu cfelu!
Leszczu, zabiłby Cię gilem gdyby miał katar. Rozpłakałaś się tutaj od wczoraj, chuj wie zjl jakiego powodu, moze Ci się okres spóźnia. Nie wiem. Znajdź jeden cytat w moich wpisach który potwierdza twoje zdanie na mój temat, że bronie patusow, albo zamknij te pizde wreszcie. I nie hucz flecie, bo nawet cytatu nie umiesz znaleźć a ublizasz od wczoraj

Tak to działa w Europie, bo oni są za delikatni na takie sprawy. Pisałem o tym z 5 postów.

Stary, przecie Houk ma racje, że gość wracając do tych patoli z karabinem sam nasrał sobie w papiery. W tym niewolniczo folwarcznym państewku prokuratorskim(chociaż nie tylko, bo w USA nie lepiej) uczciwy obywatel ma być zesrany po gacie, dlatego nawet policjanci boja się strzelać do bandytów, a co dopiero osoba cywilna. Nikt tu nie jest debilem i zdaje sobie sprawę, że był atak patola, tylko że to nie pierwszy raz, że broniący się idzie pójdzie siedzieć.

Stary, przecie Houk ma racje, że gość wracając do tych patoli z karabinem sam nasrał sobie w papiery. W tym niewolniczo folwarcznym państewku prokuratorskim(chociaż nie tylko, bo w USA nie lepiej) uczciwy obywatel ma być zesrany po gacie, dlatego nawet policjanci boja się strzelać do bandytów, a co dopiero osoba cywilna. Nikt tu nie jest debilem i zdaje sobie sprawę, że był atak patola, tylko że to nie pierwszy raz, że broniący się idzie pójdzie siedzieć.
Dzięki, bo już ręce opadają.

• Bones
Reactions: AKK
Back