Boks

12509736_10153973211743304_8238169444067201178_n.png
ta punktacja to kpina albo ja się na boksie nie znam ;[ według mnie remis wskazany na szpilke

Szpilce brakuje mocy w łapie. Niby trafiał ale to wszystko spływało po Wilderze.
Szpila ma z czego uderzyć, ale taktyka była raczej po prostu na wypykanie Wildera co jak widać dawało dobry rezultat, przy takim przeciwniku jak Wilder głupotą było by pakowanie power punchy i odkrywanie się co chwila

Punktacja była oczywista i dla mnie nie jest żadnym zaskoczeniem, pisałem nawet na chacie że na kartach zdecydowanie Wilder. I nie wynika to z realnego obrazu pojedynku tylko z ogólnego obrazu boksu, to niestety bardzo skorumpowany sport.

Szpilce brakuje mocy w łapie. Niby trafiał ale to wszystko spływało po Wilderze.
gdzie ty tam widziałeś ze trafiał? wszystko szlo na ręce,barki było blokowane, z TV tak może wyglądało tez miałem takie odczucie ale tam jeśli coś doszło to nie dużo do twarzy Wilder'a.

Myślałem że go zabił. Ciężkie KO i weszło idealnie na szczene i nawet nie myślę co by było gdyby jebnął go z pełnego zasięgu bo tutaj poszedł krótki cios a i tak spustoszenie było. Jeszcze parę takich KO i będzie gadał za parę lat jak Gołota:sad: ciosy chuja wchodziły i zero zagrożenia. Ogólnie walka słaba i w porównaniu do ostatnich walk Joshua-Whyte i Ortiz-Jennings to dzisiejsza to była walka amatorska...

Myślałem że go zabił. Ciężkie KO i weszło idealnie na szczene i nawet nie myślę co by było gdyby jebnął go z pełnego zasięgu bo tutaj poszedł krótki cios a i tak spustoszenie było. Jeszcze parę takich KO i będzie gadał za parę lat jak Gołota:sad: ciosy chuja wchodziły i zero zagrożenia. Ogólnie walka słaba i w porównaniu do ostatnich walk Joshua-Whyte i Ortiz-Jennings to dzisiejsza to była walka amatorska...

Ortiz-Jennings to był teatr jednego aktora.. Chętnie bym zobaczył Ortiza z Wilderem, ale Amerykanin imo nie utrzyma pasa w obronie z Saszą.

Chętnie bym zobaczył Ortiza z Wilderem, ale Amerykanin imo nie utrzyma pasa w obronie z Saszą.
To może być bardzo podobna walka, Saszka nie ma szczeny, jest dzikiem i naprawdę ma czym uderzyć, ale jak Kliczko go kilka razy w walce kładł na dechy to Wilder tym bardziej da radę.

To może być bardzo podobna walka, Saszka nie ma szczeny, jest dzikiem i naprawdę ma czym uderzyć, ale jak Kliczko go kilka razy w walce kładł na dechy to Wilder tym bardziej da radę.

Zgodziłbym się z tym gdyby nie fakt że Povetkin od porażki z Klitschko zmienił styl walki. Ale pożyjemy zobaczymy, dla mnie Rosjanin faworytem, oby bukmacherzy myśleli inaczej. :lol:

Szkoda Artura bo nasz.
Wszedłem na bokser.org właśnie i tam to się pomyje leją. Az strach pomyśleć co by pewien trener z Wielkopolski zrobił gdyby jakiegoś pięściarza prowadził

Zgodziłbym się z tym gdyby nie fakt że Povetkin od porażki z Klitschko zmienił styl walki. Ale pożyjemy zobaczymy, dla mnie Rosjanin faworytem, oby bukmacherzy myśleli inaczej. :lol:
Bardzo bym chciał aby to Povietkin wygrał. :)

Co do Szpilki to teraz nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, ta walka dała mu dużo i o ile nie zostania w jego głowie ten nokaut to ryzyko się opłaciło. Teraz trzeba skończyć z obijaniem ogórków. Trzeba wrócić do tematu walki z Mansourem, albo lepiej, przycelować w IBF.
Aktualny ranking nie biorąc pod uwagi dzisiejszej walki
1. Vyacheslav Glazkov
2. NOT RATED
3. Wladimir Klitschko
4. Charles Martin
5. Erkan Teper
6. Artur Szpilka

Tepper zawieszony, dwójka nieobsadzona wiec Wasilewski powinien teraz walczyć o zestawienie o dwójkę(lub teraz już o jedynkę, nie wiem w sumie jak IBF buduje ten ranking) np. z Takamem lub lepiej, z Andym Ruizem(o walce od dawna jest już głośno) i walka o pas, bo Martin/Głazkov są zdecydowanie w zasięgu Artura.

Tepper zawieszony, dwójka nieobsadzona wiec Wasilewski powinien teraz walczyć o zestawienie o dwójkę(lub teraz już o jedynkę, nie wiem w sumie jak IBF buduje ten ranking) np. z Takamem lub lepiej, z Andym Ruizem(o walce od dawna jest już głośno) i walka o pas, bo Martin/Głazkov są zdecydowanie w zasięgu Artura.

Martin zdąży ten pas stracić zanim Szpilce udało by się przebić w rankingu.

Martin zdąży ten pas stracić zanim Szpilce udało by się przebić w rankingu.
Co nie zmienia że Szpilka powinien skupić się na IBF, w tej kategorii nie ma turów pokroju Furego czy Wildera, Martin zapewne będzie miał rewanż z Głazkowem, myślę że do tego czasu Szpilka dał by rade zrobić jedną mocną rankingową walkę i później ew. wyprosić walkę o pas.
Ranking IBF
1. Vyacheslav Glazkov - szpilka go imho wyboksuje
2. NOT RATED
3. Wladimir Klitschko - rewanż z furym i o IBF prędko nie powalczy
4. Charles Martin - szpilka spokojnie go zrobi
5. Erkan Teper - zawieszony
6. Artur Szpilka - jest sztywny, jest gitem( cyt. K. Zimnoch)
7. Steve Cunningham - na 90% schodzi do cruiser
8. Anthony Joshua - celuje w WBC
9. Carlos Takam - 50/50 ze szpilką
10. Joshua Parker - szpila mógł by mieć problemy
11. Andy Ruiz - 50/50
12. Bermane Stiverne raczej celuje w WBC
13. Kubrat Pulev - 50/50 ze szpilką
14. Andrey Fedosov - raczej bumobij
15. Derek Chisora - wyboksowany i też raczej nie celuje w IBF

Szpila chyba czyta moje posty na Cohones. :)
Wasilewski powinien teraz walczyć o zestawienie o dwójkę(lub teraz już o jedynkę, nie wiem w sumie jak IBF buduje ten ranking) np. z Takamem lub lepiej, z Andym Ruizem(o walce od dawna jest już głośno) i walka o pas, bo Martin/Głazkov są zdecydowanie w zasięgu Artura.
4:00

sam Martin też chyba na tak ;)
martin.png

Mówią że przez walkę w zupełnie innej strefie czasowej, Artur Szpilka był bardzo niewyspany. Jego trener potwierdza że o tej godzinie Artur, który prowadzi od lat zdrowy tryb życia, zawsze głęboko już spał. Był w stanie wygrać walkę, zepchnął swojego przeciwnika w głęboką defensywe, walka jednak tak go znudziła że nie wytrzymał i zasnął w 9 rundzie nawet bez kolacji.

nie bashujcie, znalezione w necie :D

Back