Boks

Polska Husaria dała radę? Pytam, bo nie oglądałem na żywo. Dziś złapię jakąś powtórkę na Polsat Sport.

Ale walki były zacięte, czy raczej słabe ?
Jabłoński pewne i spokojne zwycięstwo, Adrian Kowal - przegrana do jednej bramki, widziałem jeszcze Kosteckiego i chłopak fajnie próbował ale miał dwóch przeciwników w ringu: Argentyńczyka i sędziego...

Joshua-Martin 9 kwietnia o pas IBF w Londynie.
No no, muszę przyznać że jest pozytywnie zaskoczony postawą Martina. Pierwsza obrona pasa z chyba najlepszym możliwym pretendentem i do tego na jego terenie. Za sportową postawę ode mnie szacunek, bo za dużo dziś w tym boksie polityki, układów i łatwych obron pasa.

Mało kto się spodziewał, że AJ tak szybko zaatakuje pas. Ma wyśmienitą okazję i nie warto dłużej zwlekać zwłaszcza, że walczy u siebie i jest faworytem. Jak wygra to waga ciężka będzie miała nową gwiazdę światowego formatu.

ostatnia walka Pacmana? Na bank będzie lepsza niż ta z Mayweatherem, co nie?

Już walczył z Bradleyem i to była dobra walka, więc nie ma powodów żeby teraz było inaczej. Tak, raczej ostatnia walka a potem kariera polityczna na Filipinach.

@J-Son

Co tam ten Maszczyk odwalił? Odmówił walki na Polsat Boxing Night? Co za kretyn... Przecież pokazanie się na tej gali to mega szansa na wielką karierę i stanie się bardziej rozpoznawalnym nazwiskiem. To zaszczyt zawalczyć na tej gali. Wiadomo, że chodzi o hajs, ale dziś zawalczyłby za 5 tysięcy, a po widowiskowej wygranej brałby już 2x większą gażę za każdą walkę. Nie mam słów na postawę Tymbardziej, że rekord 4-1 w wieku 32 lat to raczej nizina.

@J-Son

Co tam ten Maszczyk odwalił? Odmówił walki na Polsat Boxing Night? Co za kretyn... Przecież pokazanie się na tej gali to mega szansa na wielką karierę i stanie się bardziej rozpoznawalnym nazwiskiem. To zaszczyt zawalczyć na tej gali. Wiadomo, że chodzi o hajs, ale dziś zawalczyłby za 5 tysięcy, a po widowiskowej wygranej brałby już 2x większą gażę za każdą walkę. Nie mam słów na postawę Tymbardziej, że rekord 4-1 w wieku 32 lat to raczej nizina.
Podobno za walkę z Gudelem, Maszczyk miał zarobić 20 tysięcy...
Nie bardzo wiem dlaczego odmówił. Gudel nie jest jakimś zabijaką, a szansa na wypromowanie spora. Może wielkiej kariery nie zrobi, ale trochę kasy by przytulił.

EDIT:
Otrzymałem propozycję walki z Piotrkiem około tydzień temu. Po dokładnym rozważeniu wszystkich za i przeciw, postanowiłem ostatecznie odmówić. Cały czas jestem w większym lub mniejszym reżimie treningowym, bo na przykład trenuję młodzież Nie jestem jednak w stanie odpowiednio się przygotować do tego startu, pracując jednocześnie na dwa etaty - do południa jako księgowy, natomiast po południu jako trener w Piasecznie. A gaża za pojedynek wcale nie była jakaś oszałamiająca. Mówiąc szczerze w grę wchodziło 20 tysięcy złotych - wyznaje olimpijczyk z Pekinu.
- Nie chciałbym sobie w tym momencie wywracać życia do góry nogami, tym bardziej, że w niedalekiej przyszłości z żoną spodziewamy się potomstwa. Chcę zaoszczędzić mojej małżonce niepotrzebnych stresów. W ostatnim okresie znakomicie realizuję się jako szkoleniowiec i póki co na ring jako zawodnik nie wrócę - dodał Maszczyk.
W sumie to go rozumiem. Jak ma za co żyć to może faktycznie lepiej odpuścić. Przynajmniej zdrowia zaoszczędzi.

Last edited:
Podobno za walkę z Gudelem, Maszczyk miał zarobić 20 tysięcy...
Nie bardzo wiem dlaczego odmówił. Gudel nie jest jakimś zabijaką, a szansa na wypromowanie spora. Może wielkiej kariery nie zrobi, ale trochę kasy by przytulił.
tymbardziej za 20 tysięcy mógłby zawalczyć. W każdym bądź razie słyszałem, że SZPILA kibicuje Mollo w walce wieczoru. A Ty jak obstawiasz? Zimnoch ogarnie?

tymbardziej za 20 tysięcy mógłby zawalczyć. W każdym bądź razie słyszałem, że SZPILA kibicuje Mollo w walce wieczoru. A Ty jak obstawiasz? Zimnoch ogarnie?
Jak Szpilka walczył z Wilderem to Zimnoch otwarcie mówił, że kibicuje Arturowi, bo rodak itd.
Myślę, że ogarnie na luzie. Mollo walczy raz na 2-3 lata więc nie spodziewam się innego werdyktu niż zwycięstwo Zimnocha.

Moim zdaniem Zimnoch wygra na punkty. Interesuje się ta walką głównie przez ładunek, że Mollo to prawdziwy wariat i będzie albo wóz, albo przewóz. Ale Panowie, już za półtora miesiąca Joshua vs Martin. Może być krótka, ale bardzo ekscytująca walka, waga ciężka znowu nabiera kolorytu po kilku latach mogiły, i to jest najważniejsze!!!!

Back