Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Po co sprawdzać samochód z salonu? :benny:

A byś się zdziwił, jakie kwiatki robią i ile aut jest pudrowanych po drodze z fabryki do salonu
:tysoncoffe:

Bo jest tak jak @VitoC napisał.

Kupisz auto z salonu a potem okaże się że lakierowane/szplachlowane bo:
grad dopadł na lawecie/spadło z lawety/rdzewiało w porcie trzy miesiące/stłuczka na jeździe próbnej itp. itd.

Kurde ta toyka Sequoia calkiem fajne auto, nigdy na drodze tego nie widzialem. Szkoda ze lekko drogawa ;)

@Risky Cos jeszcze od japoncow kojarzysz w takim amerykanskim stylu?

Kurde ta toyka Sequoia calkiem fajne auto, nigdy na drodze tego nie widzialem. Szkoda ze lekko drogawa ;)

@Risky Cos jeszcze od japoncow kojarzysz w takim amerykanskim stylu?
Ostatni land Cruiser wygląda jak amerykańska maszyna zagłady. Jeszcze Tundra ale rozmiarowo przegięcie. Auto tego typu będzie drogie i jeszcze droższe w naprawie. Jest jeszcze Honda Pilot. Tez Wielki czołg. Nissan Patrol stary.

Ostatni land Cruiser wygląda jak amerykańska maszyna zagłady. Jeszcze Tundra ale rozmiarowo przegięcie. Auto tego typu będzie drogie i jeszcze droższe w naprawie. Jest jeszcze Honda Pilot. Tez Wielki czołg. Nissan Patrol stary.
Te terenowe tojki typu Land Cruiser, Sequoia, Tundra są piekne, aż szkoda by bylo tym autem nic nie robić.... Patrol to samo. Szkoda tez ze lekko drogawe ;) Z tych aut bezapelacyjnie wybrałbym Sekwoję Platynę, najbardziej z nich cywilna (o ile można użyć takiego słowa o tym gigancie)

Honda Pilot jakoś mi wizualnie nie podchodzi. Jest jeszcze Nissan Armada, i Toyota Grand Highlander, obydwa ładniejsze niż Honda Pilot, ale tez mocno azjatyckie, mimo amerykańskich zapędów. Jest jeszcze Mazda CX-9.

Swoją drogą zaczynam myśleć o tym by się wybrać na jakiś zlot amerykanuchów, trza by używki paroletnie zobaczyć w realu. Na drogach tego niewiele. Te toyki to już w ogole trudno napotkać..

EDIT:
Byki z wrocka, ciekawostka:

Last edited:
@prometeusz jakąkolwiek decyzję podjąłeś to mam jedynie nadzieję, że nie sugerowałeś się "radami" użytkownika Drzewo bo to mitoman, o ile jeszcze nikt Cię nie ostrzegł, a przecież tu o poważne rzeczy idzie.
Hej! Wstrzymałem się na razie z zakupem ze względu na obserwowany spadkowy trend cen samochodów. Męczymy dalej V50:)

Śledzę peppera-tam jest sporo komentarzy że ceny spadają, poza tym przeglądam ogłoszenia używanych na OtoMoto też odnoszę takie wrażenie.
Problem z używanymi mam taki, że nie znam się na ocenie stanu i boję się że mi ktoś wciśnie auto z poważnymi usterkami.
Druga sprawa że zazwyczaj kupowałem auto od znajomych więc liczę że może coś pojawi się na horyzoncie.
Chociaż muszę przyznać że Skoda superb w kombi na papierze wygląda obiecująco, jeśli chodzi o auto dla rodziny i dla dla naszych potrzeb.
Myślę o benzynie 2.0

W Lexusie najbardziej odrzuca mnie wyciszenie, no i jest dużo opinii że trzeba go zabezpieczać dodatkowo antykorozyjnie.

Back