Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Koledzy, zapodajcie jakiś elegancki podnośnik jakby koło trza było zmienić. Do bagażnika.
Z rozmow z handlarzem ogumienia wynika ze ze wzgledu na normy (cos z pyleniem chyba) opony sa duzo mniej trwale niz pare lat temu. Zimowki to Nokiany zawsze kupowalem...Nadszedł przykry czas, że trzeba wybrać i zamówić zimówki. Już mnie kieszeń boli.
@Dzihados kiedyś tutaj chyba wspólnie wybieraliście jakieś opony, które miały być dobrym kompromisem jakość/cena. Pamiętasz coś?
Też myślałem nad Nokianami,ale zrobiłem szybkie porównanie,cena,parametry,wygląd i padło na Kleber Krisalp HP3,zobaczymy jak się będą spisywać.Z rozmow z handlarzem ogumienia wynika ze ze wzgledu na normy (cos z pyleniem chyba) opony sa duzo mniej trwale niz pare lat temu. Zimowki to Nokiany zawsze kupowalem...

Perełka bez wkładu finansowego.
Ogłoszenia - Sprzedam, kupię na OLX.pl
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in...www.olx.pl
'kwadro'Perełka bez wkładu finansowego.

I tylko 10k rocznie przebiegu, przez 21 lat!Perełka bez wkładu finansowego.
Na podstawie parametrów,ceny i wyglądu.I tylko 10k rocznie przebiegu, przez 21 lat!
@respect wybrałeś?
@bimber_fan na podstawie jakichs testow ten kleber, czy tych paremetrow typu opory toczenia itp?
Ja rozkminiam te:
NOKIAN 235/45R18 98V XL RANT WR Snowproof P
KLEBER 235/45R18 98V XL Krisalp HP3
tak jak patrze na oponeo/strefakierowcy/allegro to roznica (za 2024r) Nokiany najtaniej moge wyrwac za 2524 (allegro) a Klebery za 2324 (oponeo) czyli idealnie 200zl roznicy, 50zł na oponie. I duzo i malo jak kto tam liczy... Ja jeszcze rozkminiam...Na podstawie parametrów,ceny i wyglądu.
Autem nie jeżdżę dużo, głównie na miejscu do pracy plus czasami gdzieś dalej,do tego mam napęd na cztery koła,więc nie potrzebowałem jakichś mega drogich opon.
Wybrałem właśnie te Kleber Krisalp HP3 225/45/18 .
Zimówki bralbym w miarę świeże. Letnie bez oporu można starsze jeśli były dobrze przechowywane. Zima co innego bo szybko się guma degraduje.tak jak patrze na oponeo/strefakierowcy/allegro to roznica (za 2024r) Nokiany najtaniej moge wyrwac za 2524 (allegro) a Klebery za 2324 (oponeo) czyli idealnie 200zl roznicy, 50zł na oponie. I duzo i malo jak kto tam liczy... Ja jeszcze rozkminiam...
W sumie to tez dobre pytanie - w jakich sklepach online kupujecie opony? Produkcja rok bieżący czy odpuszczacie?
Ja za swoje Klebery dałem 2056 zł, czyli 514 za sztukę, DOT 2724.tak jak patrze na oponeo/strefakierowcy/allegro to roznica (za 2024r) Nokiany najtaniej moge wyrwac za 2524 (allegro) a Klebery za 2324 (oponeo) czyli idealnie 200zl roznicy, 50zł na oponie. I duzo i malo jak kto tam liczy... Ja jeszcze rozkminiam...
W sumie to tez dobre pytanie - w jakich sklepach online kupujecie opony? Produkcja rok bieżący czy odpuszczacie?
Jeszcze nie, mam rozkminę cały czas. Czy brać średnią półkę czy się wykosztować na wyższą. Czy może wziąć wyższą, ale używki bo znalazłem w bardzo dobrej cenie dwuletnie Pirellki z bieżnikiem ponad 7mm.I tylko 10k rocznie przebiegu, przez 21 lat!
@respect wybrałeś?
@bimber_fan na podstawie jakichs testow ten kleber, czy tych paremetrow typu opory toczenia itp?
Ja rozkminiam te:
NOKIAN 235/45R18 98V XL RANT WR Snowproof P
KLEBER 235/45R18 98V XL Krisalp HP3
Dwa lata to nie tragedia na zimówki.Jeszcze nie, mam rozkminę cały czas. Czy brać średnią półkę czy się wykosztować na wyższą. Czy może wziąć wyższą, ale używki bo znalazłem w bardzo dobrej cenie dwuletnie Pirellki z bieżnikiem ponad 7mm.
Normalnie nie miałbym dylematu, ale jeszcze hamulce muszę zrobić więc szukam dobrego rozwiązania.
Pytanie mordeczki. Może głupie, ale lepiej zapytać niż żałować.Dwa lata to nie tragedia na zimówki.
Polecacie jakies zimówki 235/50/19 ? Ew felgi do Tiguana III, może 18 lepsze na zimę ? A gumy sobie dobiere w mordę jeża

mai70 lub viofo (mamy viofo od 8 lat w aucie i bez zarzutu do tej pory)@respect Ty chyba pytałeś kiedyś o kamerkę do auta, co ostatecznie kupiłeś i czy warto było?
@respect Ty chyba pytałeś kiedyś o kamerkę do auta, co ostatecznie kupiłeś i czy warto było?
Eee tam, takie to Andrew ma w piwnicymai70 lub viofo (mamy viofo od 8 lat w aucie i bez zarzutu do tej pory)
Kamery samochodowe przód tył | Wideorejestratory24.pl
Zabezpiecz się w każdej sytuacji na drodze. Sprawdź rejestrator samochodowy przód i tył – nagrywanie z dwóch stron pojazdu to pełna kontrola i dowód w razie kolizjiwww.wideorejestratory24.pl

Viofo jest na kondensatorach co jest trochę bezpieczniejsze przy nagrzewaniu się auta, niż akumulatorki. Ma też minus, przy braku zasilania nie nagramai70 lub viofo (mamy viofo od 8 lat w aucie i bez zarzutu do tej pory)
Zabezpiecz się w każdej sytuacji na drodze. Sprawdź rejestrator samochodowy przód i tył – nagrywanie z dwóch stron pojazdu to pełna kontrola i dowód w razie kolizjiwww.wideorejestratory24.pl
wiem dlatego wybrałem viofo na kondesatorach, bo na nagraniach z parkingu /postoju mi nie zależy.Viofo jest na kondensatorach co jest trochę bezpieczniejsze przy nagrzewaniu się auta, niż akumulatorki. Ma też minus, przy braku zasilania nie nagra
@respect Ty chyba pytałeś kiedyś o kamerkę do auta, co ostatecznie kupiłeś i czy warto było?
mai70 lub viofo (mamy viofo od 8 lat w aucie i bez zarzutu do tej pory)
któren?Wczoraj właśnie zamówiłem 70mai.
![]()
To pułapka na kierowców. Gdańscy policjanci mają nietypowy radiowóz
Pomorscy policjanci walczyli z piratami drogowymi. Podczas nocnej akcji ukarano 50 kierowców. Było to tym łatwiejsze, że mundurowi mieli do dyspozycji nieoznakowane auto, którego nikt nie podejrzewałby o bycie...autokult.pl

któren?