KalasznikowMac
KSW Light Heavyweight
Leasing na działalność w salonie vwW jaki sposób kupiłeś auto? Przez firmę, handlarza czy jeszcze inaczej?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Leasing na działalność w salonie vwW jaki sposób kupiłeś auto? Przez firmę, handlarza czy jeszcze inaczej?
Można przerobić na żyletki.Pany mam rozkmine.
Pamietam jakiś materiał (na jutubie ale jakość VHSowa) z lat 90tych (ewentualnie poczatek 2000ych) o Johnie Romero albo o Johnie Carmacku (obydwu to ekscentrycy, gaming industry, ID Software, DOOM) przerabiającego furę jeżdżącą na benzynę na ... (i tu właśnie nie pamiętam na co, ale to było jakieś paliwo alternatywne). Ktoś coś? Szukam i nie mogę znaleźć.
W ogóle jakie są opcję przerabiania spalinówek, na gaz LPG, CNG/LNG, na biopaliwo, itp? Coś jeszcze?
Moj kumpel zrobil z silnika podstawę szklanego stołu :) O ile dobrze pamiętam silnik był jakoś przecięty, spoko to wyglądało.Można przerobić na żyletki.
dragstery i samochody RC jeżdżą na nitrometaniePany mam rozkmine.
Pamietam jakiś materiał (na jutubie ale jakość VHSowa) z lat 90tych (ewentualnie poczatek 2000ych) o Johnie Romero albo o Johnie Carmacku (obydwu to ekscentrycy, gaming industry, ID Software, DOOM) przerabiającego furę jeżdżącą na benzynę na ... (i tu właśnie nie pamiętam na co, ale to było jakieś paliwo alternatywne). Ktoś coś? Szukam i nie mogę znaleźć.
W ogóle jakie są opcję przerabiania spalinówek, na gaz LPG, CNG/LNG, na biopaliwo, itp? Coś jeszcze?
No tak, o tych zapomnialem. Nie wymieniłem pewnego innego paliwa, ktore wydaje mi sie (choc moze blednie) ze bylo w tamtym wspomnianym materiale, ale nie chcialem naprowadzac.dragstery i samochody RC jeżdżą na nitrometanie
No tak, o tych zapomnialem. Nie wymieniłem pewnego innego paliwa, ktore wydaje mi sie (choc moze blednie) ze bylo w tamtym wspomnianym materiale, ale nie chcialem naprowadzac.
![]()
Silnik spalinowy może byÄ zasilany wodorem. Pokazali to naukowcy z Polski - Gramwzielone.pl
Badaczom z Politechniki Krakowskiej udaÅo siÄ przystosowaÄ tÅokowy silnik spalinowy do zasilania wodorem. Âwww.gramwzielone.pl
Ciekawostka:
Gratki, całkiem całkiem ta hondzinaView attachment 100545View attachment 100546po ponad dwóch latach jazdy na zimówkach, co było spowodowane pękającymi felgami i innymi wypadkami wreszcie ogarnąłem to tak jak chciałem. Stare koła poszły na złom i znalazłem ten sam wzór ale innego producenta. Po obniżeniu teraz to jest pomnik w wuj. Na koleinach będzie dramat ale jakoś dam radę. W tym aucie tylko wygląd się liczy. Miesiąc przed urlopem mam ogarnięty samochód. Mam nadzieję że już się nic nic nie odpierdoli.
Tylko jakaś czarna podróbka S-klasy trochę ją zasłaniaGratki, całkiem całkiem ta hondzina

No no, gratulacje mordo, jest piękny. Nic tylko pozazdrościć.View attachment 100545View attachment 100546po ponad dwóch latach jazdy na zimówkach, co było spowodowane pękającymi felgami i innymi wypadkami wreszcie ogarnąłem to tak jak chciałem. Stare koła poszły na złom i znalazłem ten sam wzór ale innego producenta. Po obniżeniu teraz to jest pomnik w wuj. Na koleinach będzie dramat ale jakoś dam radę. W tym aucie tylko wygląd się liczy. Miesiąc przed urlopem mam ogarnięty samochód. Mam nadzieję że już się nic nic nie odpierdoli.

Po 17 latach nie mam już zadnej Hondy. W końcu chciałem coś innego.Zawsze mówię, że o gustach się nie dyskutuje i jak mam coś skrytykować to wole przemilczeć - niech się właścicielowi tego samochodu dobrze jeździ.
Honda TOP @Risky
S klasy z tego roku już się wszystkie złamaly na pół.Tylko jakaś czarna podróbka S-klasy trochę ją zasłania
![]()
z tych roczników i rozmiarów to jeszcze BMW 7 mi się podoba ale za dużo problemów z elektryką i środek jest wykonany z tych samych materiałów co Daewoo TicoAle te blachy to załóż do MazdyView attachment 100545View attachment 100546po ponad dwóch latach jazdy na zimówkach, co było spowodowane pękającymi felgami i innymi wypadkami wreszcie ogarnąłem to tak jak chciałem. Stare koła poszły na złom i znalazłem ten sam wzór ale innego producenta. Po obniżeniu teraz to jest pomnik w wuj. Na koleinach będzie dramat ale jakoś dam radę. W tym aucie tylko wygląd się liczy. Miesiąc przed urlopem mam ogarnięty samochód. Mam nadzieję że już się nic nic nie odpierdoli.

Przecież to Daewoo NubiraTylko jakaś czarna podróbka S-klasy trochę ją zasłania
![]()
Ale ten to już chyba sprzedany jakiemuś Panu ChristensenowiTo jest wóz. Kurwa, poważnie rozważam pozbycie się Tesli po nowym roku i wzięcie tego:
View attachment 100577
View attachment 100578View attachment 100579

To jest wóz. Kurwa, poważnie rozważam pozbycie się Tesli po nowym roku i wzięcie tego:
View attachment 100577
View attachment 100578View attachment 100579
Nie obawiasz się że bardzo optymistycznie podawany zasięg jak na taki czołg będzie kłamstwem? Do tego to chińczyk. Może się jebać po grubości. Jak jest z serwisem gwarancyjnym? W stosunku do Tesli widać wnętrze na duży plus. Gówniane plastiki ukryte w niewidocznych miejscach. Amerykanie niestety z takiego tworzywa zrobili całą deskę.Zdjęcia z salonu. Nie mojego autorstwa, ale oglądałem już ten model. To jest Rolls-Royce dla ubogich.
@VitoC
Honqi E-HS9
Gwarancja fabryczna wystarczająco długa. Zasięg wiadomo - szału nie będzie ale i w Tesli nie ma. Sama marka to w Chinach często pojazdy dyplomatyczne. Jakość wykończenia jest świetna. Zaryzykuję, że to wszystko jest lepiej spasowane niż w wielu Audi czy VW które wyjeżdżają z salonu z trzeszczącymi elementami w środku. Tu naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Na Skandynawii te auta są widoczne na drogach. Już raz napisałem, w Polsce bym elektryka nie kupił. Tutaj gdzie mieszkam infrastruktura na to pozwala. A ja i tak rzadko pokonuję więcej jak 400km dziennie. Auta elektryczne są tu TAŃSZE w zakupie w stosunku do benzyn czy diesli. Nawet więcej - niektóre elektryki jak np. Tesla czy w/w Honqi są tu tańsze niż w aktualnej polskiej ofercie.Nie obawiasz się że bardzo optymistycznie podawany zasięg jak na taki czołg będzie kłamstwem? Do tego to chińczyk. Może się jebać po grubości. Jak jest z serwisem gwarancyjnym? W stosunku do Tesli widać wnętrze na duży plus. Gówniane plastiki ukryte w niewidocznych miejscach. Amerykanie niestety z takiego tworzywa zrobili całą deskę.
Filtry powietrza do silnika cokolwiek byle regularnie wymieniane. Kabinowe w zasadzie też ale można zainwestować w węglowe pamiętając jednocześnie o odkażaniu klimatyzacji co mozna zrobić samodzielnie.@Risky moze głupie pytanie, czy warto przepłacać za filtry powietrza/paliwa/oleju czy jeden chuj i brać najtańsze, byle wymieniać regularnie?
Tak żem czuł patrząc po cenach (olejowych i paliwa) że to może być gównoFiltry powietrza do silnika cokolwiek byle regularnie wymieniane. Kabinowe w zasadzie też ale można zainwestować w węglowe pamiętając jednocześnie o odkażaniu klimatyzacji co mozna zrobić samodzielnie.
Filtry oleju to już trochę bardziej złożona sprawa. Jeśli jest to filtr z wkładem wymiennym to w sumie producent nie ma znaczenia. Jeśli jednak chodzi o klasyczny filtr z metalową obudową to już ważna jest jego jakość gdyż najtańsze produkty z reguły ciekną. Najgorszy na rynku w filtrach oleju jest Filtron. Znam inżyniera który tam projektuje linie produkcyjne i produkty. Twierdzi że metalowe filtry filtrona to chłam i to bardzo zacofany technologicznie.
To samo z filtrami paliwa. Do benzyny nie ma znaczenia właściwie ale już do diesla trzeba uważać. Najbardziej pewnym filtrem ropy jest Bosch. Niektóre inne filtry mogą skutkować nawet nierówną pracą silnika pod obciążeniem oraz spadkiem mocy.
autoblog.spidersweb.pl
Wreszcie zniknie skuter który rozjebałem 12 lat temu.![]()
Jutro wyrejestrują miliony aut. Udostępniono listy z tablicami i numerami VIN
Dzięki udostępnionym przez niektóre powiaty listom samochodów do wyrejestrowania można dowiedzieć się mnóstwa ciekawych rzeczy. Czy wiedzieliście, że ktoś sprowadził do Polski Toyotę Century w roku 1980?autoblog.spidersweb.pl
jeździłeś takim kiblem?Wreszcie zniknie skuter który rozjebałem 12 lat temu.