Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Mondeo Vignale i nowa Skoda Superb robią robotę. Chociaż biorąc pod uwagę cenę i wyposażenie ten pierwszy wypada korzystniej. Nie jestem fanem Skody, ale muszę przyznać, że ostatnimi czasy stylistycznie się bardzo poprawili, czego dowodem jest najnowsza produkcja. Cenowo jednak nie są atrakcyjni, bo zaczynają aspirować do aut "klasy premium".

ford-mondeo-vignale-front-three-quarter.jpg

skoda-superb-7690846_b_19740695.jpg

Mondeo Vignale i nowa Skoda Superb robią robotę. Chociaż biorąc pod uwagę cenę i wyposażenie ten pierwszy wypada korzystniej. Nie jestem fanem Skody, ale muszę przyznać, że ostatnimi czasy stylistycznie się bardzo poprawili, czego dowodem jest najnowsza produkcja. Cenowo jednak nie są atrakcyjni, bo zaczynają aspirować do aut "klasy premium".

ford-mondeo-vignale-front-three-quarter.jpg

skoda-superb-7690846_b_19740695.jpg
Mondziaka widziałem kilka razy w Londynie. Wygląd petarda!

Premium to chyba tylko Superb bo jakość wykończenia w pozostałych modelach prócz chyba octavii to pizdy nie urywa.

Premium to chyba tylko Superb bo jakość wykończenia w pozostałych modelach prócz chyba octavii to pizdy nie urywa.
One aspirują tylko cenowo. Nadal jest to wykończenie na poziomie Opla, Peugeota, Renault, Forda a cena znacznie wyższa.

Chłopaki! Mam w samochodzie oryginalne radio(z wejściem na kasety) + sterowanie radiem w kierownicy, przydałoby się wejście USB dla muzy z pendrive - jak tu sobie z tym poradzić? Szukać nowego kompatybilnego z kierownicą radia(tylko gdzie), czy może zainwestować w przejściówkę podpinaną pod zapalniczkę, która daje możliwość podłączenia pendrive(tylko nie wiem, czy to jakościowo jest dobre, tańsze na pewno).

Chłopaki! Mam w samochodzie oryginalne radio(z wejściem na kasety) + sterowanie radiem w kierownicy, przydałoby się wejście USB dla muzy z pendrive - jak tu sobie z tym poradzić? Szukać nowego kompatybilnego z kierownicą radia(tylko gdzie), czy może zainwestować w przejściówkę podpinaną pod zapalniczkę, która daje możliwość podłączenia pendrive(tylko nie wiem, czy to jakościowo jest dobre, tańsze na pewno).
A używałeś kasety-adaptera?
http://allegro.pl/hi-tech-kaseta-adapter-transmiter-cd-ipod-mp3-i5859933471.html
Podpinasz telefon pod ten kabelek i gitara.

To już lepszy jest transmiter pod zapalniczkę na pendrive. Kaseta daje zdecydowanie gorszą jakość muzyki.

Myślę, że zmiana radia na nowe nie kolidowała by ze sterowaniem z kierownicy. Ja wymieniałem cały przełącznik zespolony ( dźwignia od kierunkowskazów, wycieraczek, sterowanie radia) w swoim aucie na nowy i w sumie nie musiałem go później "zgrywać" z radiem. Najlepiej weź jakieś radio od kolegi i sprawdź. Chyba, że ktoś z Cohones rozwieje wątpliwości.

Jaki samochód?

W aucie się słucha płyt. To jest piękna faza, gdy odpakowujesz swiezutka płytę np. nowego Coldplaya i zostajesz wciagniety w pewną historię.

A używałeś kasety-adaptera?
http://allegro.pl/hi-tech-kaseta-adapter-transmiter-cd-ipod-mp3-i5859933471.html
Podpinasz telefon pod ten kabelek i gitara.
Te kasety to akurat szajs, słaba jakość.
Myślę, że zmiana radia na nowe nie kolidowała by ze sterowaniem z kierownicy. Ja wymieniałem cały przełącznik zespolony ( dźwignia od kierunkowskazów, wycieraczek, sterowanie radia) w swoim aucie na nowy i w sumie nie musiałem go później "zgrywać" z radiem. Najlepiej weź jakieś radio od kolegi i sprawdź. Chyba, że ktoś z Cohones rozwieje wątpliwości.
No najbardziej ta kompatybilność radia z kierownicą mnie martwi, chyba będę musiał jakiś test z innym radiem zrobić.
Jaki samochód?
Citroen Xsara.
W aucie się słucha płyt. To jest piękna faza, gdy odpakowujesz swiezutka płytę np. nowego Coldplaya i zostajesz wciagniety w pewną historię.
Coldplay to nie dla mnie :P

No, ale nie wiem czy to jest dobre, czy jakość dźwięku będzie w miarę dobra.
Nie będzie. Gdzie wyczytałeś, że to jest tylko do picasso? Cena może dość duża jak na coś takiego. U mnie była troche inna sytuacja bo zależało mi na usb, ale w fabrycznym radio miałem navi i zestaw głośnomówioący bluettoth i nie chciałem tego tracić.

@mateusz19191010 ja też mam Citroena i było ok. Bierz kumpla czy kogokolwiek, wyciagajcie radio i sprawdzaj. Ja miałem transmiter taki do zapalniczki to jakosc była ok, ale wiadomo, że nie ma szans z jakością z płyty. Ja kupiłem jakoś za 60zł. Uważam, że jeżeli ktoś ma starsze auto to tak czy siak głośniki nie są za dobrej jakości to nawet jak chciałbys głośno słuchać muzyki z płyty to też szału nie ma. Więc uważam, że dużej różnicy nie odczujesz, to po co przepłacać.

Ja bym brał transmiter. Z przelacznikuem zespolonym jest zabawa, poza tym nietania sprawa.

Ps. Umylem auto. Pierwszy raz od 3 miesięcy. Ledwo brud zszedl.

Dzięki za rady, chyba się zdecyduję na jakiś transmiter, z nowym radiem to jednak ciężko, żeby było kompatybilne z kierownicą, kable przejściówki długo się z tym bawić trzeba. Musiałbym znaleźć kogoś kto sprzedaje radio i było ono wcześniej używane Xsarze.

Trzeba przeglądnąć te transmitery na allegro i zobaczyć opinie.

Ktoś poleca jakiś konkretny transmiter? Bo chyba też się zdecyduje, a jest tego na allegro dużo, rozstrzał cenowy tez ogromny.

Ktoś poleca jakiś konkretny transmiter? Bo chyba też się zdecyduje, a jest tego na allegro dużo, rozstrzał cenowy tez ogromny.
Ja mam jakiś tani i nie uzywam-chujowa jakość dźwięku a pilot wkurwia.

A no jest ogrom, teraz przeglądam to możliwości są spore np.
Coś co na pewno dobrej jakości nie jest
http://allegro.pl/transmiter-fm-mp3-mini-jack-usb-sd-mmc-8gb-pilot-i5231083398.html
Tanie, ale wygląda w miarę dobrze chociaż z plastiku wykonane :D
http://allegro.pl/ee79-transmiter-fm-lcd-mp3-usb-z-pilotem-sd-hit-i5651269954.html#tabsAnchor

Ja mam jakiś tani i nie uzywam-chujowa jakość dźwięku a pilot wkurwia.
Uuu, to lipa. Pytanie czy to wina taniego transmitera, czy sama metoda działania takiego urządzenia jest do dupy.

A no jest ogrom, teraz przeglądam to możliwości są spore np.
Coś co na pewno dobrej jakości nie jest
http://allegro.pl/transmiter-fm-mp3-mini-jack-usb-sd-mmc-8gb-pilot-i5231083398.html
Tanie, ale wygląda w miarę dobrze chociaż z plastiku wykonane :D
http://allegro.pl/ee79-transmiter-fm-lcd-mp3-usb-z-pilotem-sd-hit-i5651269954.html#tabsAnchor
Jak masz kupować za 20 zł to lepiej nie kupuj wcale i puszczaj muzę z telefonu.

Ja miałem taki http://allegro.pl/transmiter-mp3-duzy-lcd-rds-pilot-foldery-sd-usb-i5187183399.html

Kupiłem go jakoś z 5 lat temu za 60 czy 70 zł w sumie gdzieś dalej mam go w domu. Ja byłem zadowolony. Tak jak pisałem wyżej, jeżeli nie ma się najnowszego samochodu z dobrym głośnikami to wielkiej różnicy w jakości dźwięku nie odczujesz. A pilot jak dla mnie jest rzeczą bezużyteczną. Łatwiej mi operować bezpośrednio transmiterem niż pilotem.

Back