Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Cholera, pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie wyjechałem swoją ulicą. W chuja granie z tym odśnieżaniem na całego tej zimy. Niemożność wyłączenia ESP była również pomocna w tym przypadku... Poprzednim autem pewnie jeszcze bym dał radę.

Co sądzicie Panowie o Fiat Tipo? Jakieś opinie, recenzje, uwagi? Cena wydaje się całkiem przystępna w stosunku do tego co oferują.

A ja powoli sie rozgladam za jakims drugim autem (byc moze bede zmuszony kupic :( w ciagu tygodnia/dwoch ma sie wyjasnic).

- do miasta
- 5os (dwa foteliki z tylu zeby sie zmiescily)
- male
- do ~20k PLN
- benzyna
- w miare swieze
- 4/5 drzwiowe

Tu wstepny filtr, ale moze ktos cos doradzi. i20? Corsa? Spark? Aveo? Aygo? Ktos ma cos takiego malego? Czy lepiej sie nie bawic w takie skorupki i jednak kupic cos klasy Astry?

Last edited:
Kurde ale te male auta trzymaja cene, no zesz! szczerze mowiac to lepiej kupic chyba wieksze i starsze auto, ale za to z wyzszej polki

A ja powoli sie rozgladam za jakims drugim autem (byc moze bede zmuszony kupic :( w ciagu tygodnia/dwoch ma sie wyjasnic).

- do miasta
- 5os (dwa foteliki z tylu zeby sie zmiescily)
- male
- do ~20k PLN
- benzyna
- w miare swieze
- 4/5 drzwiowe

Tu wstepny filtr, ale moze ktos cos doradzi. i20? Corsa? Spark? Aveo? Aygo? Ktos ma cos takiego malego? Czy lepiej sie nie bawic w takie skorupki i jednak kupic cos klasy Astry?
Takie maluchy są totalnie niepraktyczne. Moje typy:Astra 3, Peugeot 308, Focus mk2 fl, c—max,ewentualnie Nissan Note będący czymś pomiędzy tym co podalismy.

No chyba wlasnie bede szedl w tym kierunku. A tak naprawde to chcialbym uniknac kupna, lets see.

Takie maluchy są totalnie niepraktyczne. Moje typy:Astra 3, Peugeot 308, Focus mk2 fl, c—max,ewentualnie Nissan Note będący czymś pomiędzy tym co podalismy.
Mam w domu Nissana Note z 2006 roku, kupionego rok temu, silnik 1,6 w automacie bardzo zrywny, jedyny minus to bardzo mały i niepraktyczny bagażnik, w swojej Ibizie podobnej wielkości bagażnik dużo większy.

Panowie, straszne cuda z moim autem. Padł mi aku, kupiłem dzisiaj nowy, podpiąłem. Dziwne "piszczenie" gdzieś spod maski. Centralny nie działa, zegary powariowały, szybę opuściłem do połowy i dalej lipa ani w jedną ani w drugą. Auto nie chciało odpalić, zamknąłem zamki od wewnątrz, otworzyłem i auto odpaliło. Teraz najlepsze, jak już odpalilo to nie chciało zgasnąć. Przekręciłem kluczyk - nic, wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki - nic, auto dalej na chodzie. Dopiero jak włożyłem kluczyk ponownie to auto zgasło. Wczoraj ubezpieczenie, dzisiaj akumulator, teraz nie wiadomo co jeszcze. Jak żyć?!

Sprzedaj tego trupa w chuj :)
Przymierzałem się od dłuższego czasu. Teraz mam nauczkę. Kurwa! Najgorzej, że nie znam żadnego mechanika w Poznaniu a assistance mam tylko na 150 km. Czyli połowę drogi z Poznania do mojej rodzinnej miejscowości. Nie chce iść do pierwszego lepszego mechanika z tą awarią bo to nie jest byle pierdółka niestety.

Przymierzałem się od dłuższego czasu. Teraz mam nauczkę. Kurwa! Najgorzej, że nie znam żadnego mechanika w Poznaniu a assistance mam tylko na 150 km. Czyli połowę drogi z Poznania do mojej rodzinnej miejscowości. Nie chce iść do pierwszego lepszego mechanika z tą awarią bo to nie jest byle pierdółka niestety.
Ja tak sprzedawałem auto żony. Sentyment do niego sprawił, że przez rok głównie stało, przejechane miało w tym czasie 500km, a musiałem wymienić sprzęgło i akumulator, hehe.

fiat-tipo-kombi_25482646.jpeg

Tipo w kombi... Jakby rzekł Juras ŁOOOOOOOOOO. Za 42k :O

O dziwo niezle to wyglada. Ciekawe jak w srodku. Chociaz pewnie wersja na zdjeciu to min 65k
Pewnie w podstawie nie bedzie alusów i chromów. Mimo to wyglada naprawde dobrze. Z wyprzedazy rocznika kupisz pewnie ponad 10% taniej. A 3 letnie bedzie w cenie 6 letniego forda :)

Back